PC HIZI

TUPİZA
25-03-2008, 21:21   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj

İŞLETİM SİSTEMİ : WİNDOWS XP  

SİSTEM ÖZELLİKLERİ: INTEL PENTIUM D CPU 3.00 GHZ- 2 GB RAM- SAMSUNG 160 HD- INTEL 82945G EXPRES CHİPSET FAMİLY  

Arkadaşlar sistem yukardaki gibi. pc hızı son günlerde çok düşük. anakarta 1 gb ram daha taktım. ama pc de hiçbir etkisini görmedim desem yeri var. internette gezinilken hata mesajları , donmalar son günlerde fazlalaştı. acaba ne yapabilirim. parca takviyesi ve çözüm yoılları hakkında cevaplarınızı bekliyorum. şimdiden teşekküller

toolkit
25-03-2008, 22:00   |  #2  
Taze Üye
12 mesaj

ne gibi hatalar alıyorsun??virüs olma ihtimali yüksek

Banned
25-03-2008, 22:08   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Ram takmak ancak yetersiz geldiği durumlarda sistemin performanslı çalışmasınız sağlar.örneğin büyük boyutlu oyun açmak gibi.Normal şartlarda internet bağlantısı ofis programları çalıştırma vs. durumlarda istediğiniz kadar ram takviyasi yapın bir performans artışı elde edemezsiniz.
   Ekran kartınızın özelliğini vermemişsiniz ama verdiğiniz kadarı ile xp yi en üst performansta kullanabilmeniz için donanımınız oldukça yeterli. Eğerki soğutucu ızgaralar ve fanlarınız temiz, termal macunlar sağlıklı psu yeterli ise sisteminiz donanımla alakalı bir sorununuz yok demektir.
  Geriye yazılım kalıyor. Bunun içinde öncelikle en basit ve garanti yol güncel sürücülerle format atmaktır.Yok bunu yapmam (yapamam) diyorsnız disk temizliği- birleştirmesi, kayıt defteri temizliği - birleştirmesi, otomatik sürekli çalışan programlardan başlayarak gereksiz programların  kaldırılması, her ihtimale karşı virüs sypware gibi zararlı yazılım tarama yapılması gibi işlemler uygulayarak sisteminizde performans artışı sağlayabilirsiniz.

Borga-x
26-03-2008, 09:05   |  #4  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Bende format konusuna katılıyorum. Temız bır format iş gorur.

manaman
26-03-2008, 13:29   |  #5  
Taze Üye
4 mesaj

Evet sistemini uzun zaman önce kurduysan zaten normal bir durum :) ama büyük ihtimal virüste vardır.Bende format atmanı tavsiye ederim.