Anakartımı ve işlemcimi makinem hızlı nçalışmadığı için değiştirdim.İşlemci olarak 2.66 ghz E6750, anakart olarak ta intel dg33fb FSB 1333 aldım.1 GB DDR ramden 2 GB DDR2 rame terfi ettim. Ama kasaya monte ettiğimde çok fazla bişey değişmedi.Görülen o ki o kadar parayı çöpe attım.HDD den şüpheleniyorum.Ama emin değilim.200 GB seagate hdd mevcut.Yardımlarınızı bekliyorum
PC hızlı çalışmıyor...
sıfırdan sıstem kurdunmu. Ram Mhz? nedir, Anakart makra model nedır.Uyumsuzluk olabilir.
bir de hızdan kastınne yani kasanın sesi mi yoksa oyunlardaki performansın mı
ekran kartında oyunları etkiler onuda yaz bence
arkadaş bence bilgisayarının hızlı başlamadıgını söylüyor.bunun için başlat menüsünden çalıştır ardından da oraya 'msconfig' yazarsan bilgisayarının açılışında hangi programların çalıştıgını hangisini çalıştırmak isteyecegini işaretleyebilrsin
bence onları değiştirmisken ekran karınıda değiştir hdd ile alakası kesinlikle yoktur.
sonra format sonrada win :D bak nasıl hızlancak
Arkadaşlar kafanızı karıştırdım galiba.Anakartım intel DG33FB.
FSB 1333 mhz de çalışıyor.Cpu z sonuçlarını göstermek isterdim ama şu an işyerindeyim.Cpu core speed olarak 1999 mhz olarak görünüyor.Çarpan normalde 6.Bir işlem yaptığımda çarpan 8 oluyor ve hız 2666 mhz e çıkıyor.Ekran kartım Geforce 6600 256 mb.sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.Hardiskimin HD tach avarage read 55 mb/s.Burst speed 100 mb/s İşyerimdeki pc de 320 gb seagate var.Onda ise burst speed 2 katı hızlı, 200 mb/s.Benim problemim bilgisayar çalışırken programları açma süresi uzun kalıyor.Bu makinenin çok iyi çalışması gerekmez mi.Ben hdd den şüpheleniyorum.Makineye işletim sistemini yeni kurdum.
montajı tamamen yaptıktan sonra format atarsan pc hızlanır
Format atmadım ama windows klasörünü kur vasıtasıyla sildikten sonra xp yeniden yükledim.Peki hdd lerdeki bu fark hızı etkilemez mi.Bir raptor alsam hızda artış sağlar mıyım.
raptor değil senın komple XP kurman gerekir sıfırdan
dıger konularda açtıgın başlıklları silersen iyi olur.Kirlilik oluyor...Powerla bir nebze vardır ama sen önce sıfırdan XP kur bakım bi ondan sonra gel buraya
Harddisk sıcaklığını öğrenebilirmisin? HDD Life programı ile öğreniliyor.Bir bak,öğren bize de bildir sıcaklığını.
Power la şöyle bir bağlantı kurulabilir.Eğer power işlemcine,ramlerine vs. düzgün voltaj veremiyor ise böyle bir durum olma ihtimali var.Ama başka türlü bir anlam çıkarılamıyor maalesef.
her parçanın sıcaklığını yaz. tahminimce sorunun format ile düzelecektir.
Arkadaşım hız derken kastını anlamış değilim.Bi super Pı yap bakalım.Ankartta seçimi kötü yapmışsın bu bir.Oyunlarda hızlanma bekleme ekran kartın yetersiz.Bunların dışında siteminde yavaş olmasını saglayacak bir neden yok.