merhaba arkadaşlar, pc i ilk açtığımda intel logosu çıkıyor hemen altında bios için del tuşuna basın yazan yere kadar gelip kendiliğnden kapanıyor acapa nedeni nedir bilen varsa yardımları için şimdiden teşekkürler
pc i açamıyorum
arkadaşlar pc öyle bir durumdaki şuan açılınca 2 yada 3 sn anca çalışıyor.format atmaya yada biosa girmeye fırsat bile vermiyor
O dediğiniz ekranda BIOS donanımları gözden geçirir. Tavsiyem ilk olarak ramleri daha sonra işlemci en son olmak üzere tüm donanımlarınızı test etmeniz. Örneğin ilk olarak ramlerin yerlerini yada birini çıkartıp birini takmak gibi...
ooo o zaman donanım kaynaklanan eksiklikler olabilir mesela fan yanmıştır ya da işlemcinin ömrü bitmiştir bu arada adın kaplan_xl olduğundan dolayı sordum;
mode_xl i dinliyo msun _?
Sabit Disk'de yanmış olabilir.
açılış sırasını bilmiyorum o yüzden soruyorum eğer o sırada pc kapanmasa windows un yazısı mı çıkacaktı eğer öyleyse hdd de yada boot.ini dosyasında bir sorun olabilir, çünkü daha önce buna benzer bi sorun başıma iki kez geldi sorun boot.ini dosyasıydı.
ooo o zaman donanım kaynaklanan eksiklikler olabilir mesela fan yanmıştır ya da işlemcinin ömrü bitmiştir bu arada adın kaplan_xl olduğundan dolayı sordum;
mode_xl i dinliyo msun _?
bir zamanlar evet dinlerdim
açılış sırasını bilmiyorum o yüzden soruyorum eğer o sırada pc kapanmasa windows un yazısı mı çıkacaktı eğer öyleyse hdd de yada boot.ini dosyasında bir sorun olabilir, çünkü daha önce buna benzer bi sorun başıma iki kez geldi sorun boot.ini dosyasıydı.
windows yazısı çıkmıyor ki. sadece biosa girmek için del tuşuna basın yazısına kadar gelebiliyor.del tuşuna basım diyorum yine kapanıyor pc. anlamadım gitti.. şimdi bir tane güç kaynağı buldum onu deniyecem bugun. güç kaynağından olma şansı var mı?