Arkadaş Hepsi buradan com dan taopladığım pc im 3 gündür reset atıyor.
Şuanda birazda şansın yardımıyla yazıyorum bunları nedeni pc çok uzun resetten sonra açmadı.
Uzun bir dıt tan sonra bekleyince kendi açıyor.Uzun resetten sonra pc im açılırken bios ekranında şu yazdı
WARNİNG BİOS checpun diye bir yazı yazıyor
Biraz bekledim bende pc min kasasını açtım arıza ramlardan diyemi diye bir tanesini söktüm.Biraz uraştım derken pc açtı.
Benim şimdi ne yapmam gerekiyor
Pc
amd 64x2 7750
Gigabayt ga ma 780 g
2 gb ram şimdilik 1 gb Ramlar gfarklı marka arıza bundan olabilirmi
samsung 320 gb hardisk
Pc im resetliyor ne yapmalıyım.
Arkadaşlar pc yi açtım.Digital tv kartım çalışmıyordu.Pc Tv kartını okumuyordu.Tv kartını tekrar söküp taktım tv kartını okudu şuanda tv de izliyorum.
Pc reset atmıyor yarım saatir. Ancak söktüğüm ram şuanda elimde.
Onu da yaptım şuanda bir sorun yok gibi söktüğüm ram haricinde.
2 ayrı marka ram bu soruna neden olmuş olabilirmi
Kingstom 533 mhz 1 gb
oem 533 1 gb
2 saattir pc de hiç bir sorun yok hem tv kartı hemde netteyim aynı anda ve yutube de video izliyorum şuan sorun umarım böylede devam eder.
Arkadaşlar çıkardığım 1 gb ram ı taktım tekrar denedim pc yine açmadı bios ekranına aynen şunu yazdı ve tekrar 1 gb ram söktüm ekrana aynı yazı tekrar geldi ama ikincide pc açtı..
Ekranda yazan yazı
Siyah ekran üzerine...
WARNİNG:Main Bios Checksum - Eror
Bios Auto - Recoverin---------------------------------------
uzun çizgiden sonra pc dıt dıt diye tekrar açmaya çalışıyor ama bazen açıyor bazen açmıyor.Ram takmadan bir daha mı denesem arıza ram dan ise 1 gb ram yeterli gelirmi...
Bence sen ramleri al ve doru aldığın yere götür ve orthos la bir baksınlar.Ömür boyu garanti nede olsa.
Biraz önce tekrar pc açtım hiç problem olmadı.
Çıkardığım ram 1 gb 533 mhz oem marka
Ancak sorun anakartın ram slotundan olabilirmi ..............
Birde pc yi hepsiburan dan topladığım için ram in kesin arızalı olduğunu anlamam şart ve ayrca hepsiburadan a garanti iadesi nasıl oluyor bilmiyorum.
Ramleri yük altına sokarak yani işlem yaptırarak herhangi bir sorun yaşayıp yaşamadığını anlamak amaç yani ikiside olur.
Şuanda memtest ile pc tek kalan ram ı test ediyorum 220 converge de o eror bakalım sonuç ne olacak.Tes iyi çıkarsa arızalı olduğunu düşündüğüm ram tek takayım bakalım pc ne yapacak...
çok teşekürler şuan 400 de sıfır eror
memtest devam ediyor 1000 oldu hala devam ediyor.
hayır şuan sağlam olan kingston ram ı test ediyorum
Arkadaşlar bugün te sağlam olduğunu düşündüğüm ramla pc açtım ne dıt sesi nede bios ekranında bişey yazdı hatta pc daha hızlı açıldı.Artık şunu diyebilirmiyiz arıza söktüğüm ramda yoksa sadece arızalı ram i takıp deneyimmi yoksa takmama gerek yokmu. Birde pc mde 1 gb ram kaldı şimdi sizlerden 2x2 4 gb iyi performanslı bir ram istiyorum.