Öncelikle tüm Chip Online'cılara selam olsun ;) Konu açarak kirlilik yaratmak istemiyordum ancak forumda yaptıgım araştırmalarda kendimi tatmin edecek bilgi ve tavsiyelere ulaşamadım.
Benim sorunum şu : EVEREST Ultimate Edition programı ve anakartımın kendi programı olan Asus PC Probe II V1.04.08 yaptıgım ölçümlerde anakartımın sıcaklıgı ortalama 47 dereceler civarında.Hemen belirtmeliyim ki bu değer sistem boştayken.EVEREST Ultimate Edition programı ile sistem kararlılık testi yaptıgımda ortalama olarak 3-5 dk. arasında anakart sıcaklıgım 55 lere kadar çıkıyor.Kasayı açıp el ile yaptıgım kontrollerde ise bilhassa güney köprüsünün fazlasıyla ısındıgını açık bir şekilde görebiliyorum.İşlemci sıcaklıgım ise maksimum 50-55 derecelere kadar çıkıyor.
PC ' min özelliklerinide sizlerle paylaşmamda göstereceginiz yolda etkisi oldugunu düşünerek ;
Anakartı : Asus P5B-MX/WİFİ-AP
İşlemci : Intel Core 2 Duo E6300
Ekran Kartı : Asus X1600 Pro (128 Bit) 512 MB
Ram : Kingston 2 GB DDR2 667 MHZ x 2
HDD : Samsung 160 GB 7200 RPM SATA
Kasa : Asus TA982 4USB ( PSU => 350 Watt Kasanın kendi PSU )
Birde not eklemekte fayda olacagını düşünüyorum herhangi bir overclock yapılmamıştır.Ayriyetten kasada bulunan 12 cm lik egzoz fana ilave olarak yan kapağa bir adet 8cm lik fan , ön hava girişinide 8 cmlik bir fan taktım.Fanların yönlerini eklemem gerekirse egzoz fan içerdeki havayı dışarıya , diger fanlar dışardaki havayı içeri çekiyor.
Bu sıcaklık değerlerinin normal olmadıgı aşikar.Bu konuda bana katılıyorsanız sorun ne olabilir ve varsa çözüm önerilirizi bekliyorum. Şimdiden cevap ve yorumlarınız için teşekkür ederim ;)