pc iyi formattan sonra 2 gün kullanıyoru

HPQ-User
02-07-2007, 12:40   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Musty sormuş:
Merhaba ben pc ye format attıktan sonra ancak 2gün rahatt ediyorum 2 gün sonra kasadaki H.D.D Işığım kısık yada çok yanıyor bu yanmanın sebebide pc nin kasması formattan sonra sadece 2 gün müzik dinleyebiliyorum 2 gün sonra müziklerim haşırtılı oluyor ne yapabilirim her 2 günde bir formatta atılma zpc ye Yardımlarınız İçin TEŞEKKÜR EDERİM

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Ben bilgisayar acemisiyim

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

Borga-x
02-07-2007, 13:20   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Eger sisteminde antıvurs yoksa Kaspersky ınternet securıty programını öneririm. Bunu nıye tavsıye ettım eğer koruman yoksa ınternetten gelen spy ve vırusler sıstemını zorlar ve gereksız işlerle sistemin yorulur.
Ad aware 'i de yukle bu ıkı progrm senın işini görür.
birde sistemine k-lite mega codec pack ve winamp programlarını kur.
al sana soyledıgım prog. linkleri

bu programları kur. Bİrde everest programını kurdugunda sıstemın bıleşenlerini görürsün buraya yazarsan sana bşaka fikirlerde verebiliriz. onun da linki http://www.programmerkezi.com/display.asp?id=1556 burda tarattır sıstemını ve ıcınde neler var buraya yaz. işlemci hdd ekran kartı ram anakart gıbı
eğer sisteme sürekli format atarsan yakında HDD çalışmaz hale gelir bunu da bil.

Son Düzenleme: Borga-x ~ 02 Temmuz 2007 13:21
Musty35
02-07-2007, 14:27   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

efendim sorunum bu değil ses aygıtlarımda sorunum yok
benim anlamadığım şey şöyle sorayım size pc kasasının içinde hangi parça da tozlanma vs. şeyler olursa pc yavaşlar bunu sormak istiyorum ilk önce Teşekkür ederim

Musty35
02-07-2007, 14:31   |  #4  
Taze Üye
8 mesaj

Format atıldığı zaman hiç bişi olmuyo pcde ama 2 gün sonra coşuyo bilgisayar yavaşlıyo ve fazla program açamıyorum ben pc yi adlığımda ilk frmat atana kadar hiç bi sorunum yoktu bios ayarlarımda sorun olabilirmi?

Borga-x
02-07-2007, 14:35   |  #5  
İlk Maestro
11,767 mesaj

ısınmadan dolayı yavaşlar tabıkı ama MP3'leri uçuracak kadar bır hasar vereceğini sanmıyorum. Bios'unu güncelle ve sıstemın hakkında bıze daha fazla bılgı ver kac mb ram anakart nedır bunları bılırsek sana daha ıyı yardımcı oluruz.

Musty35
02-07-2007, 14:41   |  #6  
Taze Üye
8 mesaj

Anakart       

CPU Türü        DualCore Intel Pentium D 920, 2800 MHz (14 x 200)

Anakart Çipseti        Intel Lakeport-G i945G

Sistem Belleği        512 MB  (DDR2-667 DDR2 SDRAM)

BIOS Türü        AMI (07/12/06)

Bunlar yeterlimi bide BİOS ayarlarını nasıl günceleştirme yapabilirim teşekür ettim.

kuruwa
02-07-2007, 15:38   |  #7  
Yıllanmış Üye
2,438 mesaj

problem hardıskın yada anakartındanda olabılır ama internetın warsa hiç de virus programın yoksa viruselerde yawaslatır arka plandan sen farkında warmadan durmadan calısırlar hard disk sağlık programları war onunlar bakman gereklı hddhealt  bu programla hardıskın durumuna bak vırus olma ıhtımalıne gore kı ıntte gırdıgın sayfalar cok farkeder bır de vıuısle tarattır sonucu yaz pls

Son Düzenleme: kuruwa ~ 02 Temmuz 2007 15:39
Musty35
02-07-2007, 15:49   |  #8  
Taze Üye
8 mesaj

Peki şunu sorcam ben 3 4 ay önceye kadar pc yani format atana kadar pcde hiç bi sorunum yoktu kardedşim ide bios ayarlarına girmiş bunu nasıl sıfırlayabilirim ve bide geçen gün format attım tam 2gün sonra tekrar eskisi gibi oluyo hiç downland da yapmadım kuruwa abi senin sölediğin şeyleri yazacağım

Borga-x
02-07-2007, 15:51   |  #9  
İlk Maestro
11,767 mesaj

anakart kıtapcıgında BIOS sıfırlama ıcın jumper'a bak. Genelde bıos pılının yanında bır jumperdır genelde. Onun yerını bır yana kaydır.Makınayı aç zaten açılmayacaktır. Daha sonra jumperı eski yerıne tak ve sıstemını aç. Bıosun sıfırlanmış olacak.

Musty35
02-07-2007, 15:53   |  #10  
Taze Üye
8 mesaj

hddhealt bu programı nerden downland edebilirim ???

kuruwa
02-07-2007, 15:57   |  #11  
Yıllanmış Üye
2,438 mesaj

borga-x dedıgı olur yada kısacası orda pil war jumper bulamazsan orda buyuk saat piline benzer pil wardır biosa elektrık gonderır pili çıkar ve 2 3 dakıka bekle yerıne tak bios fabrıka ayarlarına gerı doner bios ayarları sıtemın stabıl calısmasına etkı oldugu gıbı acılmamasını hatta yanlıslık la voltoj ve frekans ayarları bile sitemının arızalanmasına sebebp verır

adresı bu ındır dene bende ındırıyorum şimdi

Son Düzenleme: kuruwa ~ 02 Temmuz 2007 16:19
kuruwa
02-07-2007, 17:05   |  #12  
Yıllanmış Üye
2,438 mesaj

son durum ne oldu acaba bu arada pc içinde temızlık yapmanda sıstemın için faydalı yazdıgından anladıgım kadarıyla pek yapmıyorsun fanın ustundekı tozlanma bile işlemcıne gıdecek havayı azalttıgından kı p4 lerde ısınma fazla olur ısınan işlemcin ile performans kaybı yasarsın en iyi çözüm temizlik  aslında bilgisayarların rutın  bır sekılde bellı zamanlarda ıcının temızlenmesı gerekır elekrtıkli cıhazlar tozu cekerkı kasanın ıcıne gıren tozlar otmatık sekılde fana hava emdıgı ıcın sogutucu bloklarına dolar   ve artık sogutucu performasnı pislenmeye gore yarıdan bile az olur termal macunda sogumada stabiliteyı artırır ama termal macunlar bıle kendı aralarında kalıte  farklılıkları cıkartırlar bazı termal macunlar sadece bakır tabanlı sogutucularda kullanılırkı alımınyum fanlarda kullanılırsa işlemcıyı bile yakabılıyorlar neyse fazla kaptırmısım kendımı :::))) saygılar

Son Düzenleme: kuruwa ~ 02 Temmuz 2007 17:08
asimileci
03-07-2007, 10:00   |  #13  
Yıllanmış Üye
1,996 mesaj

sisteminde sorun var 1-virüs olabilir 2.bios da sorun olabilir,update yap 3.anakartta veya ramde sorun olabilir 4.psu dada sorun olabilir 5.disk denetleme yapmayı da dene,diskte sorun olmuş olabilir.

Musty35
05-07-2007, 22:42   |  #14  
Taze Üye
8 mesaj

Son durum Artık dayanamadım Tekrar pc ye format attım allaha şükür şimdi hiç bi sorunum yok kaspersky internet security 7.0 ı indirdim benim bilgisayarın da o kadar kasmasının sebebinide buldum.Bildiğim kadarıyla Yerel disk c de Virüs yada Hasar olunca yerel disk c yazısının rengi mavi olurmuş bence sorunum bu idi şu an rengi normal ve kasma yok Size belkide yanlış bilgi verip benimle ilgilenmenizi sağlayıp zamanınızı aldım çok özür diliyorum

Her şey için Teşekkür ediyorum Peki şunu sorayım eğer o renk olayı doğru ise bunu formatsız nasıl çözebiliriz...