pc kapanırken donuyo ve daha kapanmıyo

HPQ-User
24-10-2009, 15:42   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

ömer sormuş:
bilgisayarım hep kapatmaya çalıştığımda hep donuyo ve ctrl+alt+ del tupşuna başıp kapıyom veyada kasadan kapıyom bunun neden ne acb? şimdiden tşk ederim

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
masaüstü pc

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727)

Erhan Tiryakioğlu
24-10-2009, 15:55   |  #2  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj

Öncelikle Şunu Yapınız ;

Bilgisayarınıza Combofix'i İndirin ve Ardından Yükleyin Yükledikten Sonra Bilgisayarınızı Yeniden Başlatıp Tam Bilgisayar Açılırken F8 Tuşuna Basın ve Güvenli Modda Açın Ardından Bilgisayarınızı Güzelce Taratın Düzelecektir ...

UMARIM ...

Pc_-_FiXeR
24-10-2009, 16:11   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
553 mesaj

bu sebebi aynı anda iki güvenlik duvarı çalışmasından olabilir.Güvenlik duvarlarını kontrol edin.(en az 1 tane açık olsun)
sisteminizde virüs olabilir.Kaspersky,Avira...vb.Güncel ve güçlü anti-virüs programları ile sisteminizi taratın.
sistem geri yükleme yapın(sorun çıkmadan evvelki olan bir zamana)

Ahmet Ertuğrul
24-10-2009, 16:46   |  #4  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Bilgisayarınız kapanmadığı zaman ekran gidiyor da kasa mı çalışmaya devam ediyor? Eğer ekran da kapanmıyorsa Görev Yöneticisi'nden o an çalışmakta olup sonlandırılamayan işlem var mı bir bakın. Hatta görev yöneticisinin içindeki tüm işlemleri gösterecek şekilde buraya bir, iki resim koyun. Çalışan bir zararlı, virüs ya da sıradışı bir işlem var mı bakalım biz buradan.

Erhan Tiryakioğlu
24-10-2009, 17:43   |  #5  
Yıllanmış Üye
4,716 mesaj
Alıntı: Ahmet Ertuğrul  
Bilgisayarınız kapanmadığı zaman ekran gidiyor da kasa mı çalışmaya devam ediyor?
Abicim Soruyu Soran Abi Diyor ;

bilgisayarım hep kapatmaya çalıştığımda hep donuyo ve ctrl+alt+ deltupşuna başıp kapıyom veyada kasadan kapıyom bunun neden ne acb?

Yani Sizce Normalde Kapanmayan Monitör Kasadan Power Tuşu İle Kapanırmı Kahkaha

Ahmet Ertuğrul
24-10-2009, 18:19   |  #6  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Ben monitör kapanıyor mu derken onu kastetmemiştim. Sistem kapanıyor da kasanın ışıkları fanları falan mı çalışmaya devam ediyor anlamında sordum. 

Ayrıca bu sorun için Windows'un Disk Birleştirme aracını kullanarak diskinizi birleştirmeniz de çözüm olabilir, eğer bu soruna herhangi bir zararlı sebep olmuyorsa. Benim bilgisayarım bir ara geç kapanıyordu. Disk birleştirmeyle sorunum çözülmüştü. Forumdan Mustafa@PC adlı arkadaşın önerisiydi.

Erhan Tiryakioğlu
24-10-2009, 19:57   |  #7  
Yıllanmış Üye
4,716 mesaj
Alıntı: Ahmet Ertuğrul  
Ben monitör kapanıyor mu derken onu kastetmemiştim. Sistem kapanıyor da kasanın ışıkları fanları falan mı çalışmaya devam ediyor anlamında sordum. 

Ayrıca bu sorun için Windows'un Disk Birleştirme aracını kullanarak diskinizi birleştirmeniz de çözüm olabilir, eğer bu soruna herhangi bir zararlı sebep olmuyorsa. Benim bilgisayarım bir ara geç kapanıyordu. Disk birleştirmeyle sorunum çözülmüştü. Forumdan Mustafa@PC adlı arkadaşın önerisiydi.

Tamam Anladın Ayrıca, Disk Birleştirme Olabilir Bir deneyin ...