Bilgisayar toplamak istiyoruz, özellikle amacı oyun oynamak olan insanlar sadece kasa için nerdeyse bir notebook ücreti ödemekte. Peki neden bu kadar para gözden çıkarılmakta? "Soğutma performansı diğer hesaplı kasalara göre çok daha iyi olduğu için" diyor çevremdeki insanlar. Şimdi bende yüksek performanslı bir bilgisayar toplama kararı aldım ve kasa olayına takıldım... Pahalı kasalarda çok fazla ve güçlü fanlar var, kasanın bir çok yerinde hava boşlukları var, ucuz kasalara göre daha fazla deliklere sahip olduklarını gördüm vs. 3-4 adet fan kasa içerisine hava alırken, 3-4 fan da havayı dışarı atmakta. Tüm parçalar ufacık bir alanda hapsolmuş durumda...
Mademki bu pahalı kasaların (1000tl ve üzeri fiyatlı) ortak özelliği fazla fan + bol açıklık (kasadakı delikler vs.) ozaman mx. 200-300tl civarında bir kasa alıp yan kapaklarını takmayalım. Ayrıca ön ve yukarı kısımdan 2 adet içeri vuran fan ayarladık mı al sana soğuma...
Gerçekten ben anlıyamadım bu kasa işini. İşlemci, ekran kartı vs. tamam ama bu 300tl lik bir cooler master kasa ile 1000tl olan cooler master kasa arasındaki fark nedir?