pc kasma sorunu

Blade Trinity
17-08-2010, 23:32   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
51 mesaj

Arkadaşlar pc internet üzerinden video izlerken cpu kullanımı %100 oluyor video bazen slayt gösterisi gibi donuk ilerliyor oyun oynarken falan hiç bir sorunum yok google chrome kullanıyorum araştırdım biraz flash playeri falan yeniden yükleyin diyorlardı flash playeri kaldırdım yeniden yüklerken flash player stesinde chrome tarayıcısı için yüklemenin gerek olmadığını söylüyor 
sistemde: ESET SMART4 kullanıyorum ayrıca sistemi optimize etmek için ADVANCED SYSTEM CARE kullanıyorum    YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM SAYGILAR :Dsistem:P4 2.8 Ghz işlemci  512 ram DDR  256 mb fx5500 ekran kartı 80 gb HDD

firaristt
18-08-2010, 00:26   |  #2  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj

normaldir sistem çok zayıf... Eset o sistemin anasını ağlatır zaten... pek bişey beklemeyin o sistemden...

Sails_42
18-08-2010, 01:54   |  #3  
Sails_42 avatarı
Yıllanmış Üye
256 mesaj

sistemin biraz eski ama genede ben video izlerken o kadar cpu kullanacağını zannetmiyorum... Tarayıcı olarak firefox kullansan belki derdim... Sen görev yöneticisinden hangi programın cpu kullandığına bak ve sistem boştayken cpu kullanımı nasıl bir de ona bak... Antivirüs programın tarama yapmadığın sürece sadece Ram den yer işlemcini pek etkileyeceğini zannetmiyorum... dediğim gibi görev yöneticisinden ayrıntılı olarak görebilirsin...

sedmayer
18-08-2010, 02:06   |  #4  
Yıllanmış Üye
953 mesaj

eomer 42 arkadaş haklı.
sistem ne kadar zayıf olsada video oynatırken bu şekilde yapmaması lazım.
son zamanlarda yeni bir program yükledinmi bilgisayara.

Blade Trinity
18-08-2010, 04:43   |  #5  
OP Üye
51 mesaj
Alıntı: eomer42  
sistemin biraz eski ama genede ben video izlerken o kadar cpu kullanacağını zannetmiyorum... Tarayıcı olarak firefox kullansan belki derdim... Sen görev yöneticisinden hangi programın cpu kullandığına bak ve sistem boştayken cpu kullanımı nasıl bir de ona bak... Antivirüs programın tarama yapmadığın sürece sadece Ram den yer işlemcini pek etkileyeceğini zannetmiyorum... dediğim gibi görev yöneticisinden ayrıntılı olarak görebilirsin...
sistem boşta cpu kullanımı %0 ve %2 arası değişiyor tekrar kontrol ettim görev yöneticisiden sadece chrome a ait 3 işlem video oynatırken cpu kullanıyor teker teker chromenin işlemlerini sonlandırıyım dedim sitelerin içinde reklamlarını gösteren chrome adı altında shockwave flash eklentisi ve video oynatan bir eklentiyi falan kapattım cpu düştü yani anlayacağınız cpu yu kasan bence chromenin kullandığı bu eklentiler daha önce firefox kullanıyordum durum aynıydı  tekrardan yardımcı olursanız sevinirim saygılar
NOT:bu arada yukarıda yazdığım programlardan başka birşey yüklemedim sisteme zaten gereksiz olanları arkaplanda ram çalmasın diye de sonlandırıyorum

Son Düzenleme: Blade Trinity ~ 18 Ağustos 2010 04:47
sedmayer
18-08-2010, 04:47   |  #6  
Yıllanmış Üye
953 mesaj

ilginç
aslında bunlar işlemciyi fazla yormaması lazım.

Sails_42
20-08-2010, 03:02   |  #7  
Sails_42 avatarı
Yıllanmış Üye
256 mesaj

Söylediğine göre cpu kullanımın normal... Ancak genede 2.80 GHz işlemci gücü fazla... Bilgisayarımı sağ tıklayıp özellikler dediğinde işlemci kısmı Pentium 4 2.80 GHz 2.80 Ghz mi bir bak... Daha önceden kodec, java vs. hepsi internet tarayıcılarla beraber çalışıyorlardı, bu da daha az işlemci kullanımına yol açıyordu ancak şimdi özellikle java kullanan reklam ve animasyonlar tarayıcıdan ayrı olarak başlatılıyor ki bunlar göçse dahi sitenin tamamı göçmesin ve veri kaybı yaşanmasın diye... Tabi bunun da ne kadar etkili olduğu tartışılır ama :D

Blade Trinity
20-08-2010, 21:53   |  #8  
OP Üye
51 mesaj

evet drdrğim gibi bilgisayarıma sağ tıklayıp baktığımda pentium 4 2.8.ghz 2.79.ghz diye yazıyor doğrusuda bu zaten tum java donanımları yuklu flsh plaeri de yuklemeye çalıştım ancak google chrome kullandığım için flash playerin sitesi chromun bu yazılıma sahip olduğunu falan dedi ne yapacağımı bilmiyorum tekrardan mı format atsam ama gereği yok dedğim gibi kontrol ettğimde sadece chromun işlemleri cpu yiyor acaba advanced system care mi sistemin performansını yiyor

sedmayer
21-08-2010, 02:51   |  #9  
Yıllanmış Üye
953 mesaj

advanced system care ben eskiden kullanıyordum ve cpu kullanımı baya yüksek.
silmende fayda var.
bir de şu var işlemci ısısı genelde kaça çıkıyor biostan hiç baktınmı.

Atilla Sarıtaş
21-08-2010, 03:12   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj

Başlat > Çalıştır > msconfig'yaz > Başlangıç'a gel > antivirüs hariç tüm işlemlerin işaretini kaldır ve sistemi yeniden başlat. Bu şekilde dene videoları.

Blade Trinity
21-08-2010, 17:42   |  #11  
OP Üye
51 mesaj
Alıntı: Atilla Sarıtaş  
Başlat > Çalıştır > msconfig'yaz > Başlangıç'a gel > antivirüs hariç tüm işlemlerin işaretini kaldır ve sistemi yeniden başlat. Bu şekilde dene videoları.
malesef tüm işlemlerin işaretini kaldırdım yinede cpu kullanımı %100-90 ın altına inmedi bu arada
SEDMAYER arkadaş cpu ısımı sormuştu kışın bile cpu ısısı 50 derecenin altına inmiyor bunu da araştırdım pentium 4 işlemciler için normal bir durummuş o da benim için sorun bu arada kasanın yan kapağını hep açık tutuyorum ve içini sürekli temizliyorum

Sails_42
21-08-2010, 18:20   |  #12  
Sails_42 avatarı
Yıllanmış Üye
256 mesaj

Advanced System Care'ı sürekli olarak  arka planda çalıştırmanıza gerek yok zaten... Sadece tarama yaparken açın ve işiniz bitince sonlandırın... Sistem başlangıcında çalışmasını da engelleyin... Birde kodeklerin tam yüklü olduğundan emin olun, ekran kartınızın driverlarını da güncelleyin...

Atilla Sarıtaş
21-08-2010, 18:53   |  #13  
Yıllanmış Üye
5,871 mesaj
Alıntı: Blade Trinity  
malesef tüm işlemlerin işaretini kaldırdım yinede cpu kullanımı %100-90 ın altına inmedi bu arada
SEDMAYER arkadaş cpu ısımı sormuştu kışın bile cpu ısısı 50 derecenin altına inmiyor bunu da araştırdım pentium 4 işlemciler için normal bir durummuş o da benim için sorun bu arada kasanın yan kapağını hep açık tutuyorum ve içini sürekli
Evet Prescott'lar çok ısınıyor.
Muhtemelen işlemciyi sürekli meşgul eden bi virüs var.
Kaspersky, McAfee, Sophos, Norton (Bunlardan biri ile)
Malwarebytes' Anti-Malware
ComboFix

Bunları kullanarak temizlik yapabilirsin. 

Blade Trinity
21-08-2010, 19:36   |  #14  
OP Üye
51 mesaj
Alıntı: Atilla Sarıtaş  
Evet Prescott'lar çok ısınıyor.
Muhtemelen işlemciyi sürekli meşgul eden bi virüs var.
Kaspersky, McAfee, Sophos, Norton (Bunlardan biri ile)
Malwarebytes' Anti-Malware
ComboFix

Bunları kullanarak temizlik yapabilirsin. 

bahsettğim cpu kullanımı video izlerken ama sistem boşta cpu kullanımı %0 %2 arası bence virus kaynaklı değil

Atilla Sarıtaş
21-08-2010, 19:56   |  #15  
Yıllanmış Üye
5,871 mesaj

O zaman şöyle bi bağlantı kurulabilir ;

Ram'in çok düşük herhangi bi işlem yaparken ram yetersiz kalıyor bundan dolayı önbellek olarak ram değil HDD kullanıyor. Ram'in yazma / okuma hızları HDD'lerden çok daha düşük olduğu için HDD'ye işlem yapılırken işlemciye yükleniliyor. Bundan dolayı işlemci kullanımı artıyor.
Başka alternatif yok zaten. Tavsiyem ram alman. 

Blade Trinity
21-08-2010, 19:59   |  #16  
OP Üye
51 mesaj

önerdiğiniz ram nedir şuan ben 512 mb 400mhz ram kullanıyorum

Atilla Sarıtaş
21-08-2010, 20:02   |  #17  
Yıllanmış Üye
5,871 mesaj

http://www.vatanbilgisayar.com/k ... ils.aspx?I_ID=13195

Blade Trinity
21-08-2010, 20:18   |  #18  
OP Üye
51 mesaj

öcelikle az once dikkatimi çekti codec bileşenlerinden kastınız flash player ve javaydı dimi bundan emin olmak istedim ayrıca google chromu kaldırdım çünkü chromda pc ya mavi ekran veriyordu yada reset atıyordu driver (irql not less or equal) bazende bu mavi ekran hatasını verdiriyordu çoğu kezde başka mavi ekran hataları veriyordu bende ramdan sanıp ya slot değiştiriyordum yada rami temizliyordum demirbaş explorere 8 e geri dönüş yaptım pc daha bir sorun çıkarmadı ama yine videolarda cpu yüksek ramı almadan bi denetiyim işe yarayacak mı acaba

Son Düzenleme: Blade Trinity ~ 21 Ağustos 2010 20:21
Five-Tech
22-08-2010, 04:13   |  #19  
Yıllanmış Üye
690 mesaj

Biosunuzu güncelleyin.. Öyle mavi ekran hataları çok uğraştırırdı beni eskiden. Biosu güncelledikten sonra hiç mavi ekran sorunuyla karşılaşmadım.