pc kendi kendine kapanıyor acilll...

SLBORAT
09-03-2010, 16:18   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Arkadaşlar HP dv6000 Laptop var.Win 7 yüklü.nvidia go 7400 ekran kartı 2gb ram kısaca özellikleri bunlar.yaklaşık 1 aydır bir uyarı verip birden kapanıp mavi bir ekran çıkıp tekrar açılıyor.Sorun şu o uyarıyı yakalayamıyorum çok kısa süre gözüküyor.f8 den restart ı devre dışı bıraktım bu kezde direk mavi ekranda kalıyor.olay günlüğünden hata msj larına felan baktım gözüme çarpan 2 hata msj ı var.1- Kernel-power diye bir hata uyarısı sık sık oluşmuş.  2-dhcp adres yapılandırma.... uyarısı.modem ip atlaması yapmıyormuş modemin sürücüsünü güncelledim modem exper ewm-01 tek kablosuz (kampanya ürünü malum) oda çözmedi.dhcp yi yeniden başlattım defalarca olmadı.ineternete bağlıyken yada normal masasütündeyken bile oluyor.sıcaklık normal çünkü extra fanlarda var sehpa şeklinde.şarj cihazı yeni orjinal hp. kısaca anlattım aklıma gelenleri.şimdi bu konuda bir fikri olan varsa yazsın lütfen.ama format at geç gibi basit şeyler yazılmasın o en son çare çünkü hp nin bendeki modeli sürücüleri felan daha win 7 yi desteklemiyor.çok sorun oluyor format..şimdiden tşk ler..ha bu arada cmd/scannow ve yanılmıyorsam cmd/ipconfig/renew de yaptım :))

G00GLE
09-03-2010, 16:37   |  #2  
G00GLE avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
747 mesaj

mavi ekran hataları donanım sürücülerinin uyumsuz olması veya donanım arızalarından ortaya çıkar. sizinki büyük bir ihtimalle sürücü kaynaklı sanırım. bilgisayarınızın her ne kadar windows 7 sürücüleri olmasa da en güncel vista sürücülerini yüklerseniz sorununuz çözülebilir.

layra41
09-03-2010, 17:47   |  #3  
Yıllanmış Üye
725 mesaj

bilgisayarına virüs girmiş olabilir sen en iyisi ajan antivürüsle bi  taratır.

hasan_gul
09-03-2010, 20:30   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
615 mesaj

benim bilgisayarda hemen hemen aynı sorun var ya usb yada power kablosu
bazen canı sıkılıyor kapanıyor bir ellemeyle benim bilgisayarda asus m51vr240dv kampanyalı ürün
artk bunu anladım kampanyalı ürün almayacam bozuk çıkmaya başladı

Son Düzenleme: hasan_gul ~ 09 Mart 2010 20:33
turkey2008abc
12-03-2010, 16:10   |  #5  
Yıllanmış Üye
162 mesaj

büyük ihtimalle driverlarda sorun var.Ekran kartı driverını filan güncelle

dkmami123
13-03-2010, 21:31   |  #6  
Yeni Üye
22 mesaj
Alıntı: g00gle  
mavi ekran hataları donanım sürücülerinin uyumsuz olması veya donanım arızalarından ortaya çıkar. sizinki büyük bir ihtimalle sürücü kaynaklı sanırım. bilgisayarınızın her ne kadar windows 7 sürücüleri olmasa da en güncel vista sürücülerini yüklerseniz sorununuz çözülebilir.
Evet Çok doğru büyük bir ihtimal işletim sistemiyle donanımların sürücülerin uyumsuz olmasındandır yani bende format atıp XP yada vista kur derim ama vista kurma Ben tercih etmiyorum çünkü Çok kasıyor yani pek beğenmiceksin Tek güzel yanı bence teması eğer işletim sistemi olarak ya linux kurcaksın(Neden linux derseniz virüs bulaşma ihtimali %20 Çünkü bütün virüsler sadece windowsa göre ayarlı) yada windows Xp ama xp kur en azından en çok kurulan Sistemlerden biri.Sen XP driverlarını indirip format atmaya bak