pc 3-4 saatte 1 kapanıyor düğmesine basıyorum açılıyor gibi oluyor güç kesiliyor 5 dk bekliyorum açılıyor 4 saatte bir böyle oluyor
pc kendiliğinden kapanıyor
pc nin özellikleri ve güç kaynağı nedir ?
3 gb ram 1 gb ekran kartı çift çekirdek 2.40 ghz işlemci realtek hd audio ses kartı 820 gb hdd gıgabyte anakart 30 volt güç kaynagı
Herhangibir hata msj alındıktan sonramı kapanıyor yoksa öyle pat diyemi kapanyor? Bious kontrol edilmesini tavsiye ediyorum. Ayrıca Reset sonrası hemen biosa girip işlemci ısısına bakmalısınız. İşlemci ısısındanda kaynaklanıyor olabilir. Yani ne bileyim bir çok sebebi olabilir. İşletim sisteminden eminseniz. Sorun tek tek donanımda aranmalı. Power dan başlayaraki İŞLEMCİ,EKRAN KARTI,RAM,ANAKART Vs :) deneme yanılma olmadan bu tip sorunların sebebi zaten bilinemez. Üstelik hata vermeden kapanıyorsa bu işi dahada zorlaştırıyor.
malesef hata vermeden pat diye kapanıyor
Bu hatanın ilk sebebi güç kaynağı arızası olabilir.
İşlemcinin çok ısınmasından kaynaklanabilir.
Kasanın içini temizleyiniz ve işlemci fanının çalıştığını doğrulayın.
Daha az ihtimal, anakart kaynaklıdır.
Bilgisayarı ne zaman aldınız? Çok eskiyse, muhtemelen güç kaynağı arızalıdır.
makinanınızdaki fanları ve makinanın ısısını kontrol etmelisiniz. eğer harici ekran kartı takılmışsa güç yetmiyor olabilir. pat kapatmasının duruma göre değişeceğini bilmelisiniz. yük altında iken mi yoksa durduk yere mi kapandığını gözlemlemelisiniz. ayrıca kasa içindeki kabloların düzenlenmesi de yararlı olabilir. tozlanma gibi sorunları varsa temizlenmesi gerekebilir.