PC'ler için oyun devri kapanıyor mu?

CHIP Online
08-06-2008, 15:57   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Analiz: GTA IV neden PC'lere gelmiyor? Oyun üreticileri PC'yi defterden sildi mi?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/PC-l ... aniyor-mu_7235.html

Resimlerle: Gerçekte GTA 4

GTA IV'ün PC sürümünün çıkıp çıkmayacağı hala belirsizliğini korurken yeni bir tartışmanın da fitili ateşlendi: Oyun dünyası PC'lere kapılarını kapatıyor mu?

Aslında bu tartışma yeni değil. PC ve konsolların arasındaki rekabet uzun zamandır kullanıcıların kafasını meşgul ediyordu. Konsol üreticisi en son ve en iyi sistemini yayınlayarak oyunseverlerin kalbini kazanmaya çalışırken, PC ise kullanıcılara karşı konsollara nazaran daha bitkin bir görüntü verdi.

Ancak bu durum elbette PC'lerin oyun tutkunlarını tatmin etmediği anlamına gelmiyor. Yeni grafik kartları ve özellikle dual/quad core sınıfı işlemciler, PC'leri kullanıcıların gözünde daha çekici kıldığını biliyoruz.

GTA IV gibi ticari oyunların oldukça yüksek maliyetleri vardır, bu nedenle yapımcılar satışlardan yüksek gelir beklerler. Yayıncılar, Playstation 3 ya da Xbox 360 olsun, hemen hiçbir konsolu gözden çıkarmak istemiyorlar. Neticede bu konsolları kullanan kullanıcılar da onların pazar payına giriyor.

PC'de, donanımınıza ve grafik ayarlarınıza bağlı olarak oyunlar konusunda aslında oldukça geniş bir seçeneğiniz var. 1000 dolarlık bir PC'de Crysis oyununu belki en iyi şekilde oynayamazsınız, ama yine de bu sistem oyunu çalıştırmaya yeterlidir. Ancak aynı durum konsollar için söz konusu değil elbette.


Tüm konu: PC'ler için oyun devri kapanıyor mu?

Resimlerle: Gerçekte GTA 4


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: GTA IV'ün PC sürümünün çıkmamasını neye bağlıyorsunuz?

erdem187
15-06-2008, 10:28   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,334 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

Bence bu oyunun kalitesinden ve üreticilerin daha fazla para kazanma isteğindendir..GTA IV eminim ki PS3 veya XBOX360 gibi PC'de görüntü güzelliği vermeyecektir.İnsanları konsola yöneltmek için bir çaba da olabilir..
Şunu unutmayalım ki PC upgrade sırasında o upgrade'e verdiğiniz parayla güzel bir XBOX360 veya PS3 alabilirsiniz ki bu konsollar siz eğer Joystick'te oynamaya alışıksanız 3-4yıl gider...1 Crysis oyunu için PC oyuncularının sistem upgrade ettiğini gördük...
Ama konsollarda böyle birşey yok.Tak Cd'yi oyna mantığı şu sıralar PC'cileri konsola yöneltmekte...