PC'lerin başı Afrika sıcaklarıyla dertte

CHIP Online
25-05-2008, 22:43   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Afrika sıcakları geliyor... Peki ama bilgisayarlarınız Afrika sıcaklarına hazır mı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/PC-l ... la-dertte_7041.html

Resimlerle: En iyi soğutucular

Küresel ısınmayla beraber değişen iklim şartları ülkemizi de yakından etkiliyor. 4 mevsimin yavaş yavaş kaybolduğu ülkemizde yazları hem uzun hem de bunaltıcı sıcaklarla geçiriyoruz. Daha Mayıs ayının yarısında Ağustos sıcaklarının görülmesi de iklim değişikliğinin önemli göstergelerinden biri.

Hava durumlarında 'Afrika sıcakları geliyor'  haberlerini sıkça duymaya başladığımız şu günlerde artık bilgisayar kullanıcılarının yeni bir derdi var: Aşırı sıcakların bilgisayar donanımları üzerine olası olumsuz etkileri...

Kullanıcıların derdi boş yere değil aslında. Zira bilgisayar bileşenlerinin fazla sıcaktan olumsuz yönde etkilendiği bilinen bir olaydır. Kışın problem olmayan kasaiçi sıcaklık, yaz günlerinin kapıya dayandığı şu günlerde kullanıcıların karşısına büyük bir problem olarak çıkıyor.

Her şeyin fazlası zarardır sözünden hareketle 'aşırı sıcaklığın' da bilgisayar bileşenlerine pek çok olumsuz etkisi vardır.  Sıcaklar, öncelikle bilgisayarınızdan daha az verim almanıza ve sistem performansının gözle görülür bir şekilde düşmesine neden olur.

Aşırı ısının zararı sadece sistem performansının düşmesine neden olmaz. Aşırı ısınmadan dolayı donanım bileşenleriniz uzun vadeli olarak zarar görürler ve biçilen ömürleri göreceli olarak kısalır.  

Tüm konu: PC'lerin başı Afrika sıcaklarıyla dertte

Resimlerle: En iyi soğutucular

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Yaklaşan Afrika sıcaklarına karşı PC'nizi nasıl korumayı düşünüyorsunuz?

erdemdogentas
26-05-2008, 20:29   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
45 mesaj

Valla arkadaşlar PC yi siz nasıl soğutuyorsunuz bilmem ama. Ben yaz gelince kasanın kapakları açıyom. Kasa fanını da ekran kartının altına koyuyom. Biraz da devirini yükseltiyom. Süper Oluyo. Tavsiye ederim ama sorumluluk kabul etmem...

eolos
26-05-2008, 20:56   |  #3  
Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

bende laptopa sogutucu aldım püfür rüfür ses yapıyor ama olsun

bjk_memo
28-05-2008, 22:23   |  #4  
Yıllanmış Üye
290 mesaj

bende pc yi klimanın yanına koyucam başka çare yok.... :)

Banned
29-05-2008, 21:47   |  #5  
Banlandı
8 mesaj

Ben laptopa 2 tane sanayi tipi pervane taktırdım hem laptopu soğutuyorum hemde çamaşırları kurutmakta kullanıyoruz.Çift yönlü teknoloji yani.

pala bıyık
30-05-2008, 08:18   |  #6  
Taze Üye
17 mesaj

dalgamı geçiyon la