PC min İçini Açdım :S

Gamers
03-02-2009, 19:26   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj

1 Hafta Önce Pc im Bozuldu Bir nedenden dolayı ben takıntılıyımdır eski pc min içini açdıgımda laçka etmişdimde bu pc nin içini hiç açmıyıcam diye kendime söz vermişdim...
ufak bi arıza oldugunu biliyordum ve dayanamadım açdım  garantiye götürsem 130km lik yol gidicem onunlada ugraşamam ve sorunu çözdüm pc yi yapdım  yani bu şekilde yapdıgım taktirde benim yapdıgım birşeyden dolayı 2. bir arıza çıkarmı yani içi
ni açdımya garantideki adamda benim gibi açıor pat diye içine dalıyor bi cvp verirseniz ii olur teşekkürler

MBTGROUP
03-02-2009, 19:29   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj

bazı garantili ürünler söküldüğü takdirde garanti kapsamından çıkar artık nereleri çıkardıysan neler yaptın bilemem

errdix
03-02-2009, 20:32   |  #3  
Yıllanmış Üye
148 mesaj
pcword
bazı garantili ürünler söküldüğü takdirde garanti kapsamından çıkar.
BeğendimBeğendim

onlineTR
03-02-2009, 20:53   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,947 mesaj

sorununu çözmüşsen helal olsun..

ama harbi harbi soyluyo bravo valla bende 2 gun önce muzık setımın içini açmiştım hiçbişey anlamadım geri kapattım..

Gamers
03-02-2009, 21:51   |  #5  
OP Taze Üye
19 mesaj
pcword
bazı garantili ürünler söküldüğü takdirde garanti kapsamından çıkar artık nereleri çıkardıysan neler yaptın
garantisi 2 seneydi 1.5 sene oldu zaten alalı pc yi :)
tıkır tıkır çalışıyor şuan pc

sticker
03-02-2009, 21:58   |  #6  
Yıllanmış Üye
669 mesaj

rahat ol...bende 2 yıl garantili bilgisayarımı sırf hdd.fazla ses geliyor diye açtım...ama iyi ki açmışım..çünkü açmasam esastan servvislik olurdu....temizledim...saat gibi tıkırtıkır..pişmanda değilim...daha garantinin dolmasına bir yıl var...

Fattur
03-02-2009, 22:02   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Ben hiçbir teknolojik parçanın içini açmaktan çekinmiom Kahkaha

Gamers
03-02-2009, 22:30   |  #8  
OP Taze Üye
19 mesaj
sticker
rahat ol...bende 2 yıl garantili bilgisayarımı sırf hdd.fazla ses geliyor diye açtım...ama iyi ki açmışım..çünkü açmasam esastan servvislik olurdu....temizledim...saat gibi tıkırtıkır..pişmanda değilim...daha garantinin dolmasına bir yıl var...
yok sinirime giden okadar ızdırap çekip eşşek ölüsü kasayı götürüyorsun garantiye herif 2 saniyeede bişeyler yapıor tamamdır ben ilk götürdügümde sırf içini açmamak için götürdüm ozamanda kendim hallederdim sorunu ama buda bir başlangıç oldu bundan sonra böyle :)

benersince
03-02-2009, 22:33   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,283 mesaj

kablo çıkardın diye yada hdd yi söktün vb pim kırılmasın çatlamasın yada buna benzer şeyler olmadıfgı sürece bişey olmaz kasmaaa ben arzalı parçayı söküp götürüyordum eski marka pc imde

Ahmet_79
03-02-2009, 22:34   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj

evet doğru, bunun için en pratik yol(yada Türk usulü) bir sobaya elini sürürerek statik elektriği atıp öyle kasayı açmaktır.

Kapalı Hesap (105749)
03-02-2009, 23:21   |  #11  
Kapalı Hesap
280 mesaj
ahmet79
evet doğru, bunun için en pratik yol(yada Türk usulü) bir sobaya elini sürürerek statik elektriği atıp öyle kasayı açmaktır.
BeğendimBeğendimBeğendimsüperBeğendimBeğendimBeğendim

sticker
03-02-2009, 23:56   |  #12  
Yıllanmış Üye
669 mesaj
Gamers
yok sinirime giden okadar ızdırap çekip eşşek ölüsü kasayı götürüyorsun garantiye herif 2 saniyeede bişeyler yapıor tamamdır ben ilk götürdügümde sırf içini açmamak için götürdüm ozamanda kendim hallederdim sorunu ama buda bir başlangıç oldu bundan sonra böyle :)
statik elektrik demek durgun elektrik demektir...bunu şöyle açıklayım:hani herkezin bildiği sürtünme ile oluşan elektrik varya..ta kendisi...tabii bu donanımlar içinde geçerlidir...siz cihazı kapatırsınız..ama içinde enerji kalmıştır...şuda var sanırım bilgisayar donanımlarının bazı parçaları statik elektrikten etkilenip hasar görebiliyor...bu bilgisayar için değilk her elektronik alet için geçerlidir.....

Banned
04-02-2009, 05:05   |  #13  
Banlandı
347 mesaj

bilgisayarın parçaları çok hassas oldukları için sizin elinizde biriken yüksek voltajlı statik elektrikten etkilenebiliyorlar..aslında gerçekten hafife alınacak bir konu değil çünkü elde biriken elektrik 10 binlerce volta varabiliyor fakat tabii herhangi bir cihazı çalıştıramayacak kadar az akım üretebilir..ama genede bu kadarcık elektrik bile içinde milyonlarca/milyarlarca transistör olan bir cihazı etkileyebilir(bu olay çok büyük ve güçlü bir makinenin kontrol düğmelerine bilinçsizce basmaya benzer)...başka cihazlarda bu kadar sorun olmaz çünkü onlar bilgisayara oranla çok hantal basit cihazlardır..ayrıca elinizdeki statik elektrik dışında birde bilgisayarın içinde birçok elektrik teli ve elbette bunların taşıdığı düzenli elektrik bulunur elinizin direnci bu kablolardan elektriği alıp başka bir parçaya ulaştırabilecek kadar düşüktür(sadece birkaç voltu bile taşıyabilir inanmayan LED'ler ile denesin)..kısacası mümkün olduğu kadar parçalara dokunmaktan kaçının ille dokunacaksanızda iletken yüzeylerden uzak durmaya gayret edin sadece kabloların yalıtkan taraflarından tutmaya gayret edin.... ayrıca bilgisayar  elektriğe bağlıyken hiç kurcalamamaya dikkat edin....

Kapalı Hesap (107558)
04-02-2009, 18:47   |  #14  
Kapalı Hesap
24 mesaj

Valla Bende pc yi açmaya korkuyorum Dikey pozisyondamı açılmalı yoksa yere yatıkmı :)

Banned
04-02-2009, 22:11   |  #15  
Banlandı
347 mesaj
erdemir36
Valla Bende pc yi açmaya korkuyorum Dikey pozisyondamı açılmalı yoksa yere yatıkmı :)
en iyisi mi açma sen...

mustafa_42kny
05-02-2009, 12:53   |  #16  
Taze Üye
7 mesaj

YOK CIKMAZ SIKINTI ETME ONLARI FİLAN arzası ne sölersen yardımcı olurum sana ok
mustafa_42kny@hotmail.com
0506320 1409