Pc nin Fişini Prize Takdıgımda Ateş Ve cızırtı çık

Gamers
03-02-2009, 22:32   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj

Pc nin Fişini Prize Takdıgımda Ateş Ve cızırtı çıkıyor nedense
başka prizlede nededim ama hala aynı neden acaba nasıl düzelte bilirim

benersince
03-02-2009, 22:35   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,283 mesaj

o kullandıgın prizden kaynaklanıyo senin pc nin fişi  prizin fişini kasıyo o yüzden sürtünme sonucu o kıvılcım çıkıyo bana sorarsa n pc ler için üretililen akım kontrollu uzatmalar var 30 tl civarı

Gamers
03-02-2009, 22:39   |  #3  
OP Taze Üye
19 mesaj

ya eski evdede aynısı oldu taşındık başka bir eve gene aynı :S :S:S:S:S

furkant
03-02-2009, 22:41   |  #4  
Yıllanmış Üye
528 mesaj

arkadaşım sen demin ''pcnin içini açtım'' diye konu açansın :) acaba ne yaptın içinde :)

megaloman
03-02-2009, 22:43   |  #5  
Yıllanmış Üye
588 mesaj
furkant
arkadaşım sen demin ''pcnin içini açtım'' diye konu açansın :) acaba ne yaptın içinde :)
hahahahaa=))

Gamers
03-02-2009, 22:45   |  #6  
OP Taze Üye
19 mesaj
furkant
sökdüm takdım parçaları :D nedenki ?

furkant
03-02-2009, 22:50   |  #7  
Yıllanmış Üye
528 mesaj

Kardeşim bu olay sen pc nin içini açmadan önce vardı anladığıma göre. PC neresinden kıvılcım atıyo peki

Gamers
03-02-2009, 23:00   |  #8  
OP Taze Üye
19 mesaj
furkant
Kardeşim bu olay sen pc nin içini açmadan önce vardı anladığıma göre. PC neresinden kıvılcım atıyo
bu olay pc ilk aldıgım sırada wardı piriz warya  fişini prize götürüyrum prize takınca cat diye bir ses ve kıvılcım çıkıyor prizden

furkant
03-02-2009, 23:03   |  #9  
Yıllanmış Üye
528 mesaj

hee o zaman o kabloda sorun vardır O taktığın kabloda onu değiştir pek önemli bişey değilmiş =)

benersince
03-02-2009, 23:11   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,283 mesaj
benersince
o kullandıgın prizden kaynaklanıyo senin pc nin fişi  prizin fişini kasıyo o yüzden sürtünme sonucu o kıvılcım çıkıyo bana sorarsa n pc ler için üretililen akım kontrollu uzatmalar var 30 tl civarı
arkadaşım bu nedenle yapıyor işte

sticker
03-02-2009, 23:49   |  #11  
Yıllanmış Üye
669 mesaj
Gamers
Pc nin Fişini Prize Takdıgımda Ateş Ve cızırtı çıkıyor nedense
başka prizlede nededim ama hala aynı neden acaba nasıl düzelte
öncelikle güç kaynağının giriş ve çıkışına bak..kısadevre olmasın...daha sonra kasa zeminine dokunan herhengibir iletken tel varsa onu izole et...eğer ateş çıkmıyorda cızırtılı ses geliyorsa ara kablolarını  kontrol et...eğer çok ince kablo kullanıyorsan ayrıca sorun olabilir..donanımlarında değişiklik yaptında sonradan ses geliyorsa psu güç yetirmiyor olabilir...ayrıca ateş pc.denmi geliyor prizdenmi???bunuda bilmek gerekir...prizden geliyorsabaşka bir priz(prizden kastım şebeke gerilimi ile pc.arasındaki taşıma kabloları,uzatma kabloları gibi)değiştirmeyi dene...kablon ince olabilir...dikkat et..bilgisayar hasar görebilir....umarım görmemiştir...

ibrahim19
04-02-2009, 00:00   |  #12  
Yıllanmış Üye
635 mesaj

dikkat et derim yanmasın cazur cuzur güç kaplosunu biriyle bi dene

cinar844
04-02-2009, 00:11   |  #13  
cinar844 avatarı
Yıllanmış Üye
625 mesaj

peki gamers kardeş senin bilgisayarında küçülme sorunuda varmı yani yazılar karakterler ikonlar v.s varmıdır

sihirbaz_
04-02-2009, 02:54   |  #14  
Yıllanmış Üye
298 mesaj

eğer fişi prize ilk taktığın anda sadece bir seferliğine bu oluyor ve sonra kullanma esnasında tekrarlamıyorsa için rahat olsun NORMAL...

sticker
04-02-2009, 14:02   |  #15  
Yıllanmış Üye
669 mesaj
sihirbaz_
eğer fişi prize ilk taktığın anda sadece bir seferliğine bu oluyor ve sonra kullanma esnasında tekrarlamıyorsa için rahat olsun NORMAL...
elektrik işinde hiçbir anormallik normal değildir....mutlaka giderilmesi gereken bir sorun vardır...

Z1mBaBwE
04-02-2009, 17:02   |  #16  
Yıllanmış Üye
2,674 mesaj
sihirbaz_
Arkadaşa katılıyorum parçalara elektrik gittiği için ilk seferde atlama yapması doğaldır bu tüm elektrikli aletler için geçerlidir örneğin bir elektrik sobasını düşünelim power düğmesini açık konumda prize taktığımızda atlama yapacaktır çünkü aniden güç geldiğinde çubuklar hemen enerji çekmeye başlar.PSU nun arkasında açma kapama düğmesi var ise 0 konumuna getirin fişi öyle takın bakalım atlama olacakmı

sticker
04-02-2009, 17:18   |  #17  
Yıllanmış Üye
669 mesaj
R3QU3M
Arkadaşa katılıyorum parçalara elektrik gittiği için ilk seferde atlama yapması doğaldır bu tüm elektrikli aletler için geçerlidir örneğin bir elektrik sobasını düşünelim power düğmesini açık konumda prize taktığımızda atlama yapacaktır çünkü aniden güç geldiğinde çubuklar hemen enerji çekmeye başlar.PSU nun arkasında açma kapama düğmesi var ise 0 konumuna getirin fişi öyle takın bakalım atlama olacakmı
elektrikçisin galiba:)) çünkü elektrik te olay şudur..devre vardır,bu devre ya çalıişır,ya çalışmaz,böylesi durumlarada sorun denirki...elektrik akımı,donanıma girdiği an iş üretir,ne olursa olsun..ama ürünün yeniliğinden şu olur,üzerinde boya,vernik,nebileyim ısındığında deforme olması zaten beklenen birşeydir..bu durum normaldir...ama ya çalışır ya çalışmaz ötesi sorundur...saygıdeğer arkadaşım...

dextercan
04-02-2009, 17:26   |  #18  
Yıllanmış Üye
1,624 mesaj

kasaya gelen ana güç kablosunu değiştir.psu kaç wat acaba?

Z1mBaBwE
04-02-2009, 17:54   |  #19  
Yıllanmış Üye
2,674 mesaj
sticker
elektrikçisin galiba:)) çünkü elektrik te olay şudur..devre vardır,bu devre ya çalıişır,ya çalışmaz,böylesi durumlarada sorun denirki...elektrik akımı,donanıma girdiği an iş üretir,ne olursa olsun..ama ürünün yeniliğinden şu olur,üzerinde boya,vernik,nebileyim ısındığında deforme olması zaten beklenen birşeydir..bu durum normaldir...ama ya çalışır ya çalışmaz ötesi sorundur...saygıdeğer arkadaşım...
Demek istediğim şey şu anlatamadım sanırım evinizde elektrikli soba var ise açma kapama düğmesi 1 konumundayken prize takıp deneyin bakalım kıvılcım çıkacaktır.Anahtar 0 konumundayken prize takın sobayı kıvılcım çıkmayacaktır benimde arkadaşa anlatmak istediğim şu psu sunda açma kapama düğmesi varsa düğmeyi 0 konumuna getirip prize takmasıdır böylelikle kıvılcım çıkmayacaktır deneyin görün Göz kırpma

Son Düzenleme: Z1mBaBwE ~ 04 Şubat 2009 17:59
sihirbaz_
04-02-2009, 20:49   |  #20  
Yıllanmış Üye
298 mesaj
sticker
elektrik işinde hiçbir anormallik normal değildir....mutlaka giderilmesi gereken bir sorun vardır...
anormallik varsa tabi, burada durum gayet normal görünüyor. bilgisayarın prize takıldığı anda çalışmaya başlar. çünkü bilgisayarın kapalı kaldığında dahi bekleme konumundadır ve devre açıktır, küçükte olsa bir miktar güç harcıyordur.

I Love GS
04-02-2009, 21:13   |  #21  
Yıllanmış Üye
448 mesaj

Aynı sorun benim desktop pcdede var 4 yıldır kulanıyorum 5.yılın içindeyim sadece takarken cızırt ediyor ve ışık parlaması oluyor sonrasında hiç bir şey yok :D
arkadaşalrın dediği gibi upsnin aşrtelini kapatıp takarsan bir sorun olmuyacaktır.
tabi çalışrıken yapyıorsa bu sorunları ozmn tehlikeli olabilir:D

DarkHellKnightX
04-02-2009, 22:44   |  #22  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,663 mesaj

kısa devre olamaz olsa küçük bir çıt tan fazlası olur bizzat yaşadım havai fişek gösterisinden farkı olmuyo Kahkaha

arkadaşım bu durumun olmasının sebebi pirize fişi ilk taktığında ilk elektronların havadan atlamasından kaynaklanıyor bu bir sorun değildir. rahatsız edecek ölçüdeyse tüm cihazların gücünü kes pirize fişi taktıktan sonra hepsini sırayla aç sorun olmaz

2 pc hoparlör 4+1 ses sistemi yazıcı modem ve usb hdd felan hepsi sadece bir uzatma kablosundan güç alıyor bu yüzden çıt sesi bendede 2 senedir geliyor şu ana kadar bir sorun çıkmadı Gülüş

Son Düzenleme: DarkHellKnightX ~ 04 Şubat 2009 22:44