PC nin oyunlarda kasması

HPQ-User
20-04-2008, 13:42   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

talihsiz sormuş:
Yukarıda pc nin özelliklerini yazdım. Çoğu oyuna göre uygun özellikler. Ancak anlayamadığım bir nedenden dolayı crysis, fifa 2008, rainbow six:vegas gibi oyunları kasıyor. Bu sorunun yazılımdan kaynaklandığını düşünüyorum. Sizce sorun nedir?

NOT: PC ye 4 yıldır format atılmıyor

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
3.00 tek çekirdek işlemci, 1 gb ddr ram, 512 mb ATI X1650 pro ekran kartı

İnternet Tarayıcı: Opera/9.21 (Windows NT 5.1; U; tr)

cell-o
20-04-2008, 14:37   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
843 mesaj

Yapmanız gereken sistemin tüm güncellemelerini ,sürücülerini güncellemek olsun.Bunun yanında sisteme 4 yıldır format atmasım demişsiniz.Bence sisteminizdeki elektro-mekanik bir cihaz olan sabitdiskiniz sistei gerçekten çok yavaşlamaktadır.Burada buna bağlı olarak veriye erişim süreside uzamaktadır.Bunun üstesinde gelmeniz için ya radikal bir çözüm olarak sistemi sıfırdan kuracaksınız.Ya da "defrag" aracı kullanacaksınız.(Fakat burada windows ile geleni değil.3.parti program kullanmanızı tavsiye edeceğim.)

kolay gelsin.

frkn_ua
20-04-2008, 17:03   |  #3  
Yıllanmış Üye
893 mesaj

ayrıca sisteminiz cryrsis  tarzı oyunları düşük seviyede kasmadan oynatır siz hangi ayarlarda kullanıyorsunuz?

z_oneal
20-04-2008, 17:16   |  #4  
z_oneal avatarı
Yıllanmış Üye
712 mesaj

1. Format atmamandan kaynaklanıyo olabilir
2. Sistemin özellikleri o kadar iyi değil ramı düşük benim bile ram 1256 gb ddr ama
crysis oynayamam yani bilgisayar haddini aşmış olur.
3. Ekran kartının ve diğer aygıtların sürücülerini güncelle..

K.A.Y.A.H.A.N
21-04-2008, 00:11   |  #5  
Yıllanmış Üye
672 mesaj

sisteminin detaylarını yazrmsınZonk

S.T.A.L.K.E.R.
21-04-2008, 08:45   |  #6  
Yeni Üye
24 mesaj

Bence sen bilgisayarına format atmalısın 4 yılldır paslanmıştır bilgisayarın.

Şaka bir yana senin sistemin o oyunlar Düşük-Ayarlar'da (Low Settings)'te oynatır, sanırım sen Orta-Ayarlar'da (Medium Settings)'te oynatmaya bakmışındır.

azrail85
21-04-2008, 09:30   |  #7  
Yeni Üye
23 mesaj

cry sisin sistem gereksinimleri arasında 15gb bellek olduğunu görmüştüm ama bu en yüksek sistemler içindi.bilgisayarına format atmıyorsan ve disk birleştirme yapmamışsan windows dll dosyalarını harddiskine gelişi güzel dağıtmış demektir.dllye ihtiyaç duyduğu için hdd aşırı yorgunluk çekiyordur bu durumda.anlayacağın en yakın zamanda bi format çekmelisin.yalnız çektiğin formatı çabuk biçimlendirme kullanmadan yapmalısın ki hdd üzerinde veri kalmasın.

oyunların kasmasına gelince:her oyun yapıldığı sistemde iyi çalışır.yani elinde ne ekran kartı olursa olsun, ram in ne kadar hızlı olursa olsun, cpu ise hızıyla seni göklere çıkarsa dahi yine de oyun kasmasına engel olamazsın.biz oyuncuların aradığımız gibi bir ideal sistem yapılmamış yapılamazda zaten. crysis başlangıç videosunda bende de kasıyor.ekran kartım sapphire hd 2600 pro 512mb olmasına rağmen yani.ayrıca oyun içi ayarlardan elle ayarlanabilir tüm ayarları en düşük seviyeye getirmelisin.belki bu şekilde sendeki ekran kartından biraz daha iyi bir performans alabilirsin.
umarım yardımcı olmuşumdur.

saygılarımla...

metin321
02-09-2008, 11:38   |  #8  
Taze Üye
1 mesaj

arkadaşlar benim sorunun aslında kasmayla alakalı değil ama NFS most wanted oynadığımda önüme bişeyler geliyor renkli renkli yolu göremiyorum.Bunun nedeni ne olabilir

minnoş_97
02-09-2008, 11:42   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,115 mesaj

kasmaması için auslogics boost speedi indir(15 Günlük deneme sürümü işine yarar)One-Button-Checkupa tıkla hepsine tik at next de.bilgisayarın hızlancaktır(İçinde kayıt defteri temizleme,disk temizleme,disk birleştirme ve internet koruması var)