pc öğrenmek

black rose
08-04-2009, 16:03   |  #1  
black rose avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
880 mesaj

yaklaşık 1 yıldır bilgisayar kullanıyorum ufak tefek şeyleri de elimden geldiğince halletmeye çalışıyorum

bilgisayar hakkında her şeyi bilmek ve bir sorun old. da anında problemin ve çözümün ne oldugunuz bilmek istiyorum
bunun için neleri öğrenmeliyim
yada nerelere takılmalıyım
tavsiye edebileceğiniz siteler prog. vs bekliyorum

karatutku49
08-04-2009, 17:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
321 mesaj

Donanım ile başlayarak , kasanızın içinde neyin ne olduğunu ve ne işe yaradığını öncelikle bilmeniz lazım.. Bunun için de ders almaya gerek yok , kasanızı açın , sonra internetten resimli bir kasa anlatımı bulun böylece bunu halledersiniz , sonra ise , parçaları nasıl takmanız gerektiğini ve birçok yerde karşınıza çıkacak "jumper" ayarlarını nasıl yapacağınızı öğrenmeniz gerekir, sonra ise , bir sistem silip kurmayı , kısa sürede ayağa kaldırmayı öğrenmelisiniz... Daha sonra tabii ki ağ kurmayı.. Sonra ise , yazılım ki en kolayıdır , kendiliğinden zamanla gelir...

kolay gelsin.

karatutku49
08-04-2009, 17:25   |  #3  
Yıllanmış Üye
321 mesaj

Ve sana önerebileceğim en iyi site

Mustafa@PC
08-04-2009, 19:24   |  #4  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

En iyi Öğrenme Tecrübedir...

waybe
08-04-2009, 19:48   |  #5  
Yıllanmış Üye
2,376 mesaj

bence bunlar için teçrube ve bizim forumdada olan soru cvp insanlar sorunlarıı yazıyor bu işi biln teçrübeli üyeler cvp yazıyor bu da bir nebi teçrube sayılır

ve sana önerebilcegim en iyi site:

CapanQGLU
08-04-2009, 19:51   |  #6  
CapanQGLU avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,511 mesaj

İlk Önce Kasanızdaki Donanımlardan Başlamalısınız Sonradan CHIP Forumuna Takılarak Aradıklarınızı Bulabilirsiniz. Everest Home Edition Programını Tavsiye Ederim, Oradan Pc Sisteminizin En İnce Ayrıntısına Kadar Bakabilirsiniz.

black rose
09-04-2009, 16:49   |  #7  
black rose avatarı
OP Yıllanmış Üye
880 mesaj

Donanım ile başlayarak , kasanızın içinde neyin ne olduğunu ve ne işe yaradığını öncelikle bilmeniz lazım.. Bunun için de ders almaya gerek yok , kasanızı açın , sonra internetten resimli bir kasa anlatımı bulun böylece bunu halledersiniz , sonra ise , parçaları nasıl takmanız gerektiğini ve birçok yerde karşınıza çıkacak "jumper" ayarlarını nasıl yapacağınızı öğrenmeniz gerekir, sonra ise , bir sistem silip kurmayı , kısa sürede ayağa kaldırmayı öğrenmelisiniz... Daha sonra tabii ki ağ kurmayı.. Sonra ise , yazılım ki en kolayıdır , kendiliğinden zamanla gelir...

SİZİN ANLATIMINIZ GAYET GÜZEL OLMUŞ TEŞEKKÜRLER
BUNLARI ARAŞTIRIP ÖĞRENMEYE ÇALIŞICAM.
SİZ BİRAZ DAHA DETAYA GİRERSENİZ SEVİNİRİM :d

Everest Home Edition Programını Tavsiye Ederim
PC WİZARD VAR SANIRIM BU DA O SÖYLEDİĞİN PROGRAMA BENZİYOR