pc oyunlarında ekran takılıyor ve ses takılıyor

buradarep
22-05-2010, 15:40   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

7 ay önce pc sapaşağlamdı sims2nin ek paketlerini yükleyecektim ama sims2nin versiyonu uymadığı için yükleyemedim ve uyan versiyonu aldım.diğerini sildim onu yükledim ek paketleride yükledim oyuna girdim 10-20 dk oynadım. ekran dondu. o andaki konuşma takıldı.mesala hayd..ddiididdidiiddiidid diye takıldı 5-6 saniye sonra ses takılması hızlandı ve bom pc yeniden başlattı.ve yine aynı sey oldu.onla birlikte diğer oyunlarda.hepsini sildim o arda spıder-man3ü yükledim. ONDA ÖYLE BİŞEY OLMADI AMA LEVEL GEÇEMEDİĞİM İÇİN SİLDİM.COUNTER STRİKE1.6YI YÜKLEDİM ONDADA BİR ŞEY OLMADI. SONRA ONU SİLDİM BIKTIM ÇÜNKÜ.COUNTER STRİKE2.5İ YÜKLEDİM.AYNI SEY OLMAYA BAŞLADI AMA BUNDA RESTART YAPMADAN GERİ GELİYODU 3 GÜN SONRA GERİ GELMEMEYE BAŞLADI VE BU YÜZDEN ONU SİLDİM PCDE TAKILMAYAN OYUN KALMADI.AMA BİŞEY FARKETİM2DLİ OYUNLARDAV EGÖRÜNTÜ KALİTESİİ DÜŞÜK OYUNLARDA TAKILMA yoktu.zaman geçtikçe 5 ay geççti bir oyun daha yükledim.smack down 1 saat sonra takılma başladı.sonra 40 sonra 20 sonra 10 sonra6 böyle geçti. simdi pc hala aynı durumu sarfetiyor.5 dakka bile oyun oynayamıyorum.pc boş alandan çosuyor 92.2 gb yer var.internette normal pcde gezerken hiç bir şey olmuyor.PCde virüs yok.online oyunlardada aynı şey oluyor. işte bı kadar lütfen bir şey yapın bunu önleyen program varsa söyleyin.NOT:20 DAKA FALAN OYUN AÇMADIKTAN SONRA PCDE OYUN AÇTINMI 1DKDA GİDİYO.ve 1gün falan pcyi açmadınmı 10-15dakada gidiyo. simdiden teşekkürler

buradarep
22-05-2010, 15:48   |  #2  
OP Taze Üye
3 mesaj

sistem söyle:ıntel.pentium 4cpu 2.80ghz z. 2.79Ghz 1.00 gb ram var

Pc_-_FiXeR
22-05-2010, 15:58   |  #3  
Yıllanmış Üye
553 mesaj

format atmalısınız.

işletim sistemi olarak , windows 7 home basic veya premium yükleyin.

buradarep
22-05-2010, 16:02   |  #4  
OP Taze Üye
3 mesaj

başka yapabileçeğim bir şey yokmu

Roadrunnner
22-05-2010, 16:57   |  #5  
Yıllanmış Üye
694 mesaj

Arkadaşım format kesin çözüm olmayabilir...Anladığım kadarıyla PC'yi biraz zorlayınca hemen pes ediyor.Bence sisteminde ısınma problemi var.Bahsettiğin süre zarfında hiç PC kasasını açıp temizledin mi?Eğer yapmadıysan bir an önce yapmalısın.7 ayda PC'nin içi yosun tutar...

Kasayı aç.Herhangi bir parçaya zarar vermemeye dikkat ederek güzelce tozunu al.Bunun için tazyikli hava kompresörü ya da elektrik süpürgesi kullanabilirsin...Kasa içindeki tüm fanları temizle.Sanırım biraz tecrübesizsin ama eğer becerebilirsen işlemci macununu yenile.Baktın olmadı kasanın yan kapağını açık bırakarak kullanmaya çalış...

Sisteme yazılımsal olarak da destek vermen lazım.Bunun için Windows araçlarından disk temizleme ve disk birleştirmeyi kullanabilirsin.Ek olarak "Advanced System Care" , "Ccleaner" ve "İobit Smart Defrag" programlarını önerebilirim.Ayrıca "Game Booster" adlı programı da şiddetle tavsiye ederim...Sistemden yükü kaldırıp atıveriyor...Hadi kolay gelsin...

Son Düzenleme: Roadrunnner ~ 22 Mayıs 2010 20:03