PC PERFORMANSI

canfer_06
22-04-2009, 03:44   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
274 mesaj

Daha öncede açmıştım bu başlığı buraya ama pek yardım gelmedi, teknik servise gönder cevabı dışında.Yeni topladığım PC ilk başlarda gayet iyi performans gösteriyordu, oyunlarda hiçbir takılma olmuyordu, sonra bir gün oyun penceresi geldiğinde dondu ve PC yi kapatıp açtım, Disk okunamıyor hatası verdi, format atmaya çalıştım, atamadım, saatler aldı, sonra hard diskten olduğunu düşünüp yeni bir hard disk aldım, format attım driverları yükledim.Fakat hala hard diskim bozulmadan önceki sorunları yaşıyorum, PC mi toplayalı daha 3 ay oluyor.Driverlerı ve gereken herşeyi yüklü.PC min donanımı;

AMD Phenom 9550 quad core,
Sapphire 512MB-256 bit hd 3850 ekran kartı,
kingston 2048MB 800 mhz ram,
Asus M3A78 anakart.
Power Supply ım 600W.

Lütfen teknik servise götür gibi cevaplar vermeyin, yorumlarınızı almak için soruyorum, teknik servise götürmeyi bende bilirim.

overclock35
22-04-2009, 03:54   |  #2  
Üye
86 mesaj

çokfazla yardımcı olmayacak belki fakat ne düşündümü söylim daha önce amd tabanlı bir anakartta hdd tanımama gibi garip bir sorunla karşılaştım ve aynı anakart satışları bir anda yok oldunuda gördüm ... şüpeli bir durumdu ve bir arkadaşımda yine başka marka anakartta sonradan sürekli bios sıfırlama gibi bir sorun oluştu kısacası ben biraz anakartttan şüpeliyim..... Soru

overclock35
22-04-2009, 04:03   |  #3  
Üye
86 mesaj

anakar'tını kontrol ettim.... aynen bendekide Hybrid Crossfire destekliydi saçmasapan hata verdi ve servise gittikten sonra hdd yi tanımıştı evet sata hdd lerde ıde göstersende görüyor biliyorsun fakat hdd sesli çalışıyor ....aslında sata disc lerde disket veya usb bellekten mutlaka sürücüsünü kurmak gerekiyor bunu iki şekilde kullanarak denedim ve sürücüsü kuruldunda çok daha performans veriyor pek farkedilmedi söylenir ancak fark anlaşılıyor ve hdd sessizleşiyor ....

canfer_06
22-04-2009, 04:05   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
274 mesaj

Hard diskin sürücüsümü var diyorsun? tam anlayamadım, biraz daha açıklarmısın rica etsem, birde şöyle birşey var, PC yi ilk topladığımda, gene kendim format attım , onlar sadece montajını yapmışlardı, fakat PC im şimdikinden çok daha hızlı idi.

overclock35
22-04-2009, 04:14   |  #5  
Üye
86 mesaj

evet arkadaşım hdd sürücüsü var ancak bios tan ahcı modunu seçersen kurman gerekiyor biliyorsun xp kurarken ek sürücü kurmak istiyorsan f6  ya bas diye bir seçenek çıkıyor işte buna basıp disket ten ahci sürücüsü kurman gerekiyor normalde sata hdd lerde... buda biostan en başta ahci modu seçildikten sonra yapılmalı ama sorunun bundan kaynaklanmaz yinede ide modunda çalışsada bir sorun çıkarmaz en fazla %10 performans kaybı olmuş olur benim kendi düşüncem yeni çıkardıkları Hybrid Crossfire  modu  bo başka sorunlara neden oluyor gibi geliyor bana .... ama dedimgibi sadece bir şüpe ve deneyimlerden göz önüne alıyorum böyle birdurum söz konusu olmaya bilirde ...

canfer_06
22-04-2009, 04:18   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
274 mesaj

Yorumların için teşekkür ederim

overclock35
22-04-2009, 04:24   |  #7  
Üye
86 mesaj

rica ederim umarım kısa zamanda çözersin... ve kafanı takma mutlaka bir yolunu bulursun... Gülümseme hayırlı geceler  bye bye

recep34
22-04-2009, 04:42   |  #8  
Yıllanmış Üye
413 mesaj

Ahci öyle bir sorun yapmaz.yeni harddisk taktığınızdada sorun olduğna göre ihtimal ankartta veya güç kayanağında arıza olabilir.Kendi yapacağınız sata ve güç kablolarını değiştirip denemek.olmuyorsa yapacağınız başka bir şey yok gibi...

Ayrıca burda 1000 kişide yorum yazsa sorun düzlemeyceğine göre yeni hardidkle ede aynı sorunu yaptığına göre bir arıza olduğu aşikar...bu yaptığınız sadece zaman kaybı...arızalı ise arızalıdır,servis yapar veya değiştirir.

NOT:Ahci sürücüsü harddiskin değil chipsetin sürücüsü ama onun konu ile kesinlike alakası yoktur..