pc reset atıyor yardım

yüxexes_ksk
22-03-2009, 14:31   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
91 mesaj

anakart: gigabyte ep45 ud3p
işlemci: intel Q8200
ram: ocz reaper 1066 mhz (2*2)
ekran kartı: x1650 pro ati
psu: ocz 600w sli

daha önce 350w lık asus psu ile çalıstırdım işletim sistemini kurdum tam driverları kurarken reset attı bi daha açılmadı daha anakart ekranını görmeden sürekli reset atıyor psu mu deiştirdim ama hala aynı. anakart ve ram leri exa com dan aldım dierlerini tekmardan aldım. bu sistem neden reset atıyodur kaç gündür ugraşıyorum olmuyor işlemci fanımıda deiştirdim psu nun yanında hediye gelen sogutucuyla psuyu hepsiburadadan aldım bu arada. anakartta sorun varsa nereye göztericem izmirde varmı acaba bunun garanti servisi?

yardımlarınız için şimdiden tşkler..

YasinC
22-03-2009, 14:34   |  #2  
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj

Post kartı bul sana sorunu o net birbiçimde söyler.Böyle durumlarda genelde sorun anakatta oluyor.

yüxexes_ksk
22-03-2009, 14:43   |  #3  
OP Üye
91 mesaj
YasinC
Post kartı bul sana sorunu o net birbiçimde söyler.Böyle durumlarda genelde sorun anakatta oluyor.
post kartı nerden bulucam?

YasinC
22-03-2009, 14:47   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj

Çok zor bulursun gittigidiyorda satılıyor.Bilgisayarcılara sor oda sana sorar gerçi ne olduğunu.

yüxexes_ksk
22-03-2009, 15:13   |  #5  
OP Üye
91 mesaj
YasinC
Çok zor bulursun gittigidiyorda satılıyor.Bilgisayarcılara sor oda sana sorar gerçi ne olduğunu.
biraz araştırdım ama bu kartı bulmak baya zor gibi gelio bana...

başka yoluda yok gibi bu gigabyte ın bi servisi yokmudur yau illa istanbula gerimi yollucaz kartı alalı daha 10 gün oldu sorun kullanmak nasip olmadı kendi kendime sinir oluyorum asustan nie şaşıyosun die ilk defa gigabyte aldım başım dertden kurtulmucak gibi gelio...

pc uzmanı olacak
22-03-2009, 15:26   |  #6  
Yeni Üye
38 mesaj

format atmalısın bunun icin bak önce hardıks kablosunu cıkarman gerekli hardıks fişini cek xp cd sini tak formata başla bunu iyi ayarlamalısın tam format disk bicimlendirme aşamasına gelmeden cok az bi zaman önce tak hardiksin fişini ondan sonra formatı tamamla ama bunu bi anlayana yaptırırsan daha iyi olur bu şekilde formatı bitirince bi sorunun kalmaz

efekerem
22-03-2009, 15:28   |  #7  
Yıllanmış Üye
875 mesaj

anakart sorunu olabilir yalnız sen ramleri de de tek tek

Süleyman.
22-03-2009, 15:30   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
pc uzmanı olacak
format atmalısın bunun icin bak önce hardıks kablosunu cıkarman gerekli hardıks fişini cek xp cd sini tak formata başla bunu iyi ayarlamalısın tam format disk bicimlendirme aşamasına gelmeden cok az bi zaman önce tak hardiksin fişini ondan sonra formatı tamamla ama bunu bi anlayana yaptırırsan daha iyi olur bu şekilde formatı bitirince bi sorunun
niye harddisk kablosunu çekecek ki? cd'den başlasın diye mi? komik yani. hem sorun donanım kaynaklı görünüyor. formatla alakası yok.

umut101010
22-03-2009, 16:52   |  #9  
umut101010 avatarı
Yıllanmış Üye
1,672 mesaj

harddiskin fişini çek buzdolabımı bu arkadaşım herneyse  sorun psu da değilse artık diğer parçalara yönel tek tek dene paröaları yada güvenilir bir servise götür sorunu belirlesinle sonra arızalı parçayı garantiye yollarsın

yüxexes_ksk
22-03-2009, 16:59   |  #10  
OP Üye
91 mesaj

format attım ama nafile sistem kafasına göre takılıo bazan acılıo 5 dk sonra yine aynı resete başlıo başka ram de taktım yok geriye işlemci ve anakart kaldı onuda deiştiremiyorum dogal olarak sanırım aanakart gözüküo güzünü seveyim asusun..

umut101010
22-03-2009, 18:16   |  #11  
umut101010 avatarı
Yıllanmış Üye
1,672 mesaj

arkadaşım gigabyte sağlam bir markdar hatta en sağlamıdır sana denk gelmiş

YasinC
22-03-2009, 18:36   |  #12  
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj

Asus tan daha iyi markalarda var.Gigabayte çok sağlam ürünler ürewtiyor.Biostar diyede bilinir kısacası çift marka stratejisi gittigidiyorda var her üzaman lazım olabilir.Eğer Ankara da oturuyorsan yardımcı olabilirim daha çok

Son Düzenleme: YasinC ~ 22 Mart 2009 18:37
ARles
22-03-2009, 19:32   |  #13  
Taze Üye
1 mesaj

xp Bozulmusta olabılır bende de aynı sorun olmustu bazen acılıyodu acılır acılmaz 2 .3 kere res atıyodu bazen daha fazla  bıde baska bı cd den format atmayı dene

Mustafa@PC
22-03-2009, 19:43   |  #14  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
ARles
xp Bozulmusta olabılır bende de aynı sorun olmustu bazen acılıyodu acılır acılmaz 2 .3 kere res atıyodu bazen daha fazla  bıde baska bı cd den format atmayı
bilgisayar hiç açılmıyormuş...

Mustafa@PC
22-03-2009, 19:49   |  #15  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

büyük ihtimal statik elektirik oluşmuştur anakartta...

yüxexes_ksk
22-03-2009, 21:02   |  #16  
OP Üye
91 mesaj
Mustafa@PC
büyük ihtimal statik elektirik oluşmuştur anakartta...
evet onuda tahmin ettim ama o statik elektrigi nasıl alacam onu bilmiyorum anakart üzerinden.
bileniniz varmı acaba?
bu arada izmir karşıyakada oturuyorum arkadaşım..

axai
22-03-2009, 21:08   |  #17  
Yıllanmış Üye
381 mesaj

bir parmağını çipsete bas diğer elini de duvara deydir elektiriği alabilirsin

yüxexes_ksk
22-03-2009, 21:14   |  #18  
OP Üye
91 mesaj

asus p5q pro anakartımda daha açılmadan reset atıodu onu izmirden almıstım servisine verdigimde 1 saatte geri aldım sonuç olarak statik elektrik toplanması olmuş demişlerdi ve bi daha reset sorunu hiç yaşamadım onu sistemi satıp bu sistemi topladım bu sistemdede reset sorunu yaşıyorum..

ama çhipsetin üzerinde sogutucu var ne kadar etkili olur duvar yöntemi acaba bu şekilde deneyen varmı acaba?

Mustafa@PC
22-03-2009, 21:17   |  #19  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

dostum değişik yöntemler var google dan arat bulursun...

yüxexes_ksk
22-03-2009, 21:39   |  #20  
OP Üye
91 mesaj

şu statik hakkında başka yömtemler bilen varsa yazsın lütfen...

duvar işe yaramadıı:)))

Gallopper1
23-03-2009, 02:45   |  #21  
Yeni Üye
33 mesaj

Baran101010 dediğine katılıyorum...Elektronik hiç belli olmaz... Aynı marka çok iyide çıkabilir teknik bir sorundan dolayı çok  kötüde..

kays
23-03-2009, 10:29   |  #22  
Yıllanmış Üye
348 mesaj

Statik Elektriğin Bellek Modüllerine Zararları (ESDElektrostatik  
Statik Elektriğin Bellek Modüllerine Zararları (ESDElektrostatik
Deşarj)
İnsan vücudu, çevresindeki birçok şeyden devamlı surette elektrikle yüklenir. Kuru bir
havada çıplak ayağı yün halıya sürtmek insana 50.000 volt statik elektrik yükleyebiliyor.
Belki şunu söyleyebilirsiniz: “Madem insan vücudunda 50.000 volt statik elektrik
oluşabiliyor, niye bu elektrikle bir metale değdiğimizde çarpılmıyoruz?” Çünkü
vücudumuzda taşıdığımız elektriğin akım gücü çok düşüktür. İki nesne arasındaki elektrik
farkı ise transferin gücünü belirler.

Bilgisayarda bulunan çipler, akım düşük olsa bile yüksek voltajda zarar görebilecek
cihazlardır. Bilgisayardaki cihazlar genelde 6-12 volt gibi çok düşük voltajlarla çalışmak için
tasarlanmıştır; yüksek bir voltajla karşılaştığında bozulabilir. Kötü tarafı, parçalara zarar
verdiğinizi hiçbir şekilde hissedemezsiniz. Bu aylar, sonra çıkabilir. Genelde
giderilemeyecek sorunlara neden olduğu için ağır mali külfet getirecektir.

ESD arızası üç sebepten dolayı meydana gelir: Aygıta direk elektrostatik
boşalma(deşarj), aygıttan elektrostatik boşalma (deşarj) ve indüktif alanlardaki
boşalmalar(deşarj).

Elektrik yüklü iletken (insan vücudu dahil), elektrostatik olarak hassas bir yüzeye
dokunduğunda ESD vakası oluşabilir.

Elektrostatiğe hassas bir cihazın üzerindeki elektrik yükünün boşalması da bir ESD
vakasıdır. Bu, çoğunlukla cihaz bir yüzey üzerinde hareket ettiğinde veya paket içinde
titreşime maruz kaldığında oluşur.

ESD’ye Karşı alınacak Önlemler
Topraklama
Çalışma alanındaki tüm malzemeleri (çalışma yüzeyi, kişiler, cihazlar vb.) aynı toprak
seviyesine getirecek ortak bir topraklama noktasına bağlayarak ESD koruması sağlanabilir.
Ortak topraklama noktası iki veya daha fazla topraklama ucunu aynı potansiyele getirmek içine yapılan baglantıdır.
Çoğu durumda insanlar, yegâne statik
elektrik üreten kaynaktır. Basit olarak yürüyen
veya kart tamir eden biri binlerce volt statik
elektrik üretebilir. Eğer bu enerji kontrol
edilmezse, elektrostatik hassasiyeti (ESDS)
olan cihazları kolaylıkla arızalandırabilir. Bu
nedenle insanlar üzerindeki statik elektriği
kontrol etmenin en kolay yolu, ESD bilekliği
takmaktır. Uygun şekilde takılmış ve
topraklanmış bir bileklik, kişiyi toprak
potansiyeline yakın bir seviyede tutar. Çalışma
alanı içindeki kişiler ve objeler, aynı potansiyel
seviyesine sahip oldukları için riskli bir deşarj
oluşmayacaktır. Bileklikler, günlük olarak test
edilmeli ve gözlemlenmelidir.

inşallah bu bilgi yeterli olur....
alıntı::

yüxexes_ksk
23-03-2009, 20:57   |  #23  
OP Üye
91 mesaj

problemi çözdüm arkadaşlar anakart ramlerle uyum saglamıomuş bilginiz olsun ben şunu anladım herşeyin en iisini alınca iyi olmuo uyum çok önemliymiş gigabyte anakartlar ram seçiomuş genellikle şimdi ürünleri ist. a geri yolluyorum asus almaya karar verdim rem dede kingston alıcam..

yardımcı olan tüm arkadaşlara çok tşk ederim..