Fruko sormuş:
pc reset yapıyo ve çok ses çıkartıyo
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
win xp
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 1.1.4322)
Fruko sormuş:
pc reset yapıyo ve çok ses çıkartıyo
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
win xp
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 1.1.4322)
https://www.chip.com.tr/haber/bi ... susturucu_4242.html
Şu konuda ses sorununa cevabını bulabilirsin.
Reset atma konusunda ise bilgisayarına anti-virüs taraması yaptır(Kaspersky+Ad-Aware)PUS'un dandik olabilir.Değiştirmen gerekebilir.Eğer direk olarak kapanıyor ise nedeni PSU'dur büyük ihtimalle.Ama normal windows üzerinden reset atıyorsa nedeni ısınma olabilir.İşlemci blokunu temizlemen gerekebilir,termal macununu yenilemen gerekebilir,ya da sistem çok az hava alıyordur.
Kasa içi havalandırmanı gözden geçirmeni öneririm. PSU'da dandıkse Blackın dedıgı gıbı PSU'dan da yapıyordur. Sistemini adam gıbı yazmıs olsaydın sana PSU tavsıyesınde bulunurduk
pc nin restlenmesi Borga-x ve blackhawkmilan31 dediği gibi psu dan kaynaklanıyor olabilir. çok ses çıkarması kasanın havalandırması yetirsiz yada fanların içinda asırı toz olabilir
Merhaba
Susturucu için blackhawkmilan31 in verdiği link e bakınız ve iyi bir kasa içi temizlik yapınız.Koray beyin dediğine katılıyorum.Çoğu zaman PSU dan oluyor ama Ram den de olduğunu gördüm.
İyi Günler..