pc resetlenmesi

tanumay
26-08-2009, 00:14   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

BENİM PC  SÜREKLİ RESETLİYOR. OYUN OYNARKEN, NETTE GEZERKEN VS. NE ZAMAN KAPANACAĞI HİÇ BELLİ DEĞİL. HATTA KASAYI YERİNDEN ALINCA BİLE..!
 NEDENİ NE OLABİLİR. YARDIMCI  OLURSANIZ SEVİNİRİM.
SİSTEM ÖZELLİKLERİ:
CPU AMD ATHLON 64X2 6000 3,0 GHZ
ANAKART GA-MA78GDSH REV2
EKRAN KARTI  SAPHIRE ATI RODEON 4650 HD 1 GB
RAM  4 GB 
İŞLETİM SİSTEMİ  VISTA HOME PREIMUM 32 BIT
PSU OCZ  550 WATT FATALITY 1 GAMER MODULER.

freekays
26-08-2009, 00:22   |  #2  
freekays avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
596 mesaj

oyun oynarken filan görev yöneticisinden performans sekmesinden cpu kullanımına bak

%100 kullanıyorsa anakart tan kaynaklanabilir ekran kartı slotundan da olabilir 

gokhan38
26-08-2009, 00:40   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,097 mesaj

bence senın kasada saşe var elektrık aksamlarını kontrol et bıde pc yı topraklı prizden kullan mutlaka yoksa bu sorunla kesın karşılaşırsın 
arkadaşın pc sınde de aynı sorun olmuştu da ordan bılıyroum

Erhan Tiryakioğlu
26-08-2009, 01:22   |  #4  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj
Alıntı: gokhan38  
bence senın kasada saşe var elektrık aksamlarını kontrol et bıde pc yı topraklı prizden kullan mutlaka yoksa bu sorunla kesın karşılaşırsın 
arkadaşın pc sınde de aynı sorun olmuştu da ordan bılı

Ne Dediğinizi Anlamak Zor Gibi :D

Arkadaşım Senin Bilgisayarın Isınıyooor :D

İlk Önce Başlangıç Programlarını Kapat (Çalıştır > msconfig >çıkanpencerede balangıç sekmesi tikler)

Sonra Biligisayarınızın Sonr Driverlerini Yükleyin

Ardından Pc yiş Temizleyip Termal Macunu Deiştirin Yüksek İhtimal Isnmadan Dolayıdır İsterseniz Ben Gibi Yan Paneli Açıp Egsoz Fanı Güney Köprüsü veya Kuzey Köprüsünü Soğutmakta Kullanabilirsiniz...

Termal Macun Isı Düşüşü : 15 - 30 derece
Yan Panel açılımı Isı Düşüşü : 3-7 derece
Egsoz Fanla Kuzey Kutbunu Soğutma : 5-9 derece
Güney Kutbunu Soğutma : 3-6 derece

HDD yi Çıkartıp Dışarıda Tutmanızı Öneririm Onun Üzerindede Yaklaşık 10 Derece Düşüş Göreceksiniz...

PSU nuz Yetmiyor Kesinlikle Denilemez Gerçekten Güzel PSU 550 WATT yani...

Ayrıca Büyük Bir Öneri Hemen 64 Bit Windows 7 ye Geç 64 Bit Tammı Yoksa Ramlerinden Tam Performans Alamazsın Kesin Geç Boşuna Nie Ram Takıon Ozaman ? Yani...

KArdeşim Sisteminde Öle Hemen Değişmesi Gereken Hiç Bir ŞEy Yok MaşaAllah Hepsi Tam Yerinde Nese Hadi İii Geceler  Öenrilerimi Dikkate al...

gokhan38
26-08-2009, 11:24   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,097 mesaj

arkadaşım benım anllattıklarım  anlaışılmayacak bı şeyı yok senın elektrık konusunda bı bıldın yoksa anlamaman dogal  pc ıcıınde elektrık kacagı olabılecegını soyluyorum bu kacaktan dolayı pc kendını sureklı resetlıyor bı kac kez karşılaştım da bu yuzden soyluyorum

Z1mBaBwE
26-08-2009, 13:01   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,674 mesaj

AMD Athlon X2 6000+ windsor modeli biraz fazla ısınıyor heleki şu yaz sıcaklarında kasanın içini cehenneme çevirebilir kasa içi hava dolaşımı iyi olmalıdır kasanız destekliyorsa arkada 12cm lik egzost fan takabilirsiniz yine aynı şekilde HDD yuvalarının  olduğu yerdede bazı kasalarda fan yuvası bulunur burayada egzost fanını ters takarak emici fan olarak kullanarak kasanızın içini ferahlatabilirsiniz.Tavsiyem kasanızın içini ve fanları temizlemenizdir ardından işlemci fanını çıkartın ve termal macunu yenileyin piyasada coolermaster marka termal macunlar var 10 tl ye satılıyor yeterli olacaktır pirinç tanesinden biraz daha büyük bir şekilde işlemcinin üstüne termal macun sürün ve ekmeğe tereyağı sürer gibi işlemcinin üstüne güzelce yayın bunları yapmadan önce eski macun artıklarını işlemci ve fanın altından saf alkol damlatılmıs bir miktar pamuk ile temizledikten sonra yeni macunu sürmen yeterlidir sıcaklıklarda 10-15 derece arası düşüş olacaktır.

Son Düzenleme: Z1mBaBwE ~ 26 Ağustos 2009 13:04
gokhan38
26-08-2009, 18:20   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,097 mesaj

ısınmadan da olabılır tabı :D

ADEM-KAYA
26-08-2009, 18:35   |  #8  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

Everest ile ısılarınızı kontrol edin,ne durumda.