Arkadaslar pc ne zaman kapatsam açsam yeneden başlatsam arasıra tarih ve saat sıfırlanıyor.
Yeni pil taktım ama yine böyle arada sırada; tarih, saat pc yi aldığım ilk zaman geliyor.Kısacası Bios a şifre koyuyorum ama tarih sıfırlanınca şifrede kalkıyor.
Pcnin neresinde sorun var
Pc Saat tarih sorunu
Bios pili bitmiştir diycem yeni taktım diyosun ayrıca muhtemelen bilgisayarına deepfreeze yukludur once onu kaldır saati düzelt düzgün calısır ama bilgisayarın fişini cektiğinde yine değişir onun için sen pilini değiştir sorun tamamen kalksın
deepfreeze yüklü oldugunu nerden
1. Daha önce pc de bi iş yaptığınızda eski haliyle mi oluyodu.
Ayrıntılı bilgi için
Deep freeze saati geri almaz saat bilgisi windows'a biostan gelir
pilinizin üstündeki numarayı kontrol edin 2032 olacak
Farklı bir numaradaki pili taktıysanız oturmama ve çıkma ihtimali var
veya anakartını incele orada biosla ilgili jumper var mı hp bioslarda anakartta jumper var mesela onu çıkarıp pc yi açarsan pc eski haline geliyo ama diğerlerinde var mı bilmiyorum istersen kontrol et
rtarih saat ayarı genelde pilin zayıflaması nedeniyle olur ama yeni almissin sistem dosyalarıyla alakası olablir mi acaba ????
Öncelikle deep freeze yüklüyse kaldırın. Sonra bilgisayarı yeniden başlatın. En güncel driver'leri yükleyin. Güncel bir anti-virüs programı yükleyin. Anakart'ınızın bazı parçaları bozulmuş olabilir. Belki pil ölü olmuş olabilir. Eğer sorun hala devam ediyorsa format atın. Hala devam ediyorsa elektrik'le alakalıdır. Yetkili bir servise başvurunuz.. Saygılar.