PC soğutma rehberi!

CHIP Online
06-08-2010, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Sıcak havalarda masaüstü ya da dizüstü bilgisayarları ne yapmalı da soğutmalı? İşte basit öneriler.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/pc-sogutma-rehberi_21687.html

Resimlerle: PC ve Notebook soğutalım: Aşırı sıcak için 25 ipucu

Yaz sıcakları sadece bizleri değil, bilgisayarlarımızı da etkiliyor. Bizler sıcaktan hantallaşırken bilgisayarlarımız da soğuk havalarda sundukları performansı sunamıyorlar.

PC performansını iyi bir seviyeye getirmek için donanım upgrade'inden ziyade soğutma sistemini elden geçirmek gerekiyor. Fanları sık sık temizlemeniz de önemli, yoksa birdenbire hata ekranıyla karşılaşabilirsiniz.

Yükselen fan sesinden daha kötüsü, ekranda garip renkler ve şekillerle karşılaşmaktır. Bir süre sonra karşılaşılan siyah ekran ise ekran kartının işinin bittiğinin habercisidir. Elbette yanan işlemci ya da anakart da olabilir.

Tüm konu: PC soğutma rehberi!

Resimlerle: PC ve Notebook soğutalım: Aşırı sıcak için 25 ipucu

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Siz nasıl soğutuyorsunuz?

bybarut
11-08-2010, 15:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
938 mesaj

Bilgisayar kasa içerisinde işlemci için sbccf var arkada egzost fan var ön tarafta fan yeri var ama plastikle kapalı taksammı kararsızım bu sıcaklarda 60'ları gördü boşta (izm)
kasanın karşısına Vantilatör koyuyorumAğlıyor
(Kasa AOpen H600 B28
işlemci C2D E-8400&MSI P35 NEO-2 FR&ASUS EAH 3870)

Osman0006
19-08-2010, 20:35   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
280 mesaj

Sıcaklık yüzünden kasayı değiştirdim , şuan kasada 4x12cm lik fanlar var 1 tane daha takıcam ama daha çalıştırmadım , dönüştürücü olmadığından , 1 tanede işlemci soğutucusu takıp sıcaklık sorununu halletmeyi planlıyorum :)