Öncelikle merhaba arkadaşlar, cooler master haf 912 kasam var. önde 2x üstte 2x kapakta 1x ve egzos fan olmak üzere 6 fanım mevcut. ön tarafta toz filtresi var üstte yok birde psu fan yuvasında toz filtresi var. Ve ben her pcyi gördüğümde ön tarafı beyaz bir toz tabakasıyla kaplı yani pek hoşuma gidiyo sayılmaz. bu kasamı kaç günde bir kez açıp bu toz filtrelerini temizlemem gerekiyo acaba bilen varmı ilk kez profesyonel bir kasa kullanıyorumda böyle toz filtreleri felan olan ayrıca fanların üzerindeki tozlarıda almam gereklimi yoksa almasamda olurmu?
Sorularımı cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler...
PC Temizliği ile ilgili bi sorum var?
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
4,414 mesaj
ben ayda bir fanları temizler filtre ( sizde varsa bilemem ) temizlerim bide eğer odanın penceresini çok sık açıyorsan daha çabuk tozlanır tabi hiç açma demiyorum ama daha az toz tutar
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 48
2,757 mesaj
Altı ayda bir elektirikli süpürgeyle
güzelce hertarafını temizleyin.
Öncelikle merhaba arkadaşlar, cooler master haf 912 kasam var. önde 2x üstte 2x kapakta 1x ve egzos fan olmak üzere 6 fanım mevcut. ön tarafta toz filtresi var üstte yok birde psu fan yuvasında toz filtresi var. Ve ben her pcyi gördüğümde ön tarafı beyaz bir toz tabakasıyla kaplı yani pek hoşuma gidiyo sayılmaz. bu kasamı kaç günde bir kez açıp bu toz filtrelerini temizlemem gerekiyo acaba bilen varmı ilk kez profesyonel bir kasa kullanıyorumda böyle toz filtreleri felan olan ayrıca fanların üzerindeki tozlarıda almam gereklimi yoksa almasamda olurmu?
Sorularımı cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler...
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
82 mesaj
sakın elektrikli süpürge kullanma.bunların oluşturduğu statik elektrik ram bellek ve çipsete zarar verir.hard diskin ram belleğini de bozma ihtimali çok yüksek.toz filitresi zaten yeterince koruyordur.fanların üerinde biriken ince katman zarar vermez çalışmasını da etkilemez.tehlike yaşamaktansa bırak tozlu kalsın.eğer ille de temizleyeceksen fanları sök anakarttan ve diğer leketronik parçalardan uzakta bir yerde temizle elektrik süpürgesiyle