pc toplama,ekran kartı muamma

vandark
29-05-2006, 04:23   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

herkese merhaba oncelikle,
forumlardan takıp ettıgım kadarı ıle pek cok kısı aradıgı cevabı bulabılıyor burda...benımde tabıkı sorum oalcak bır tane,ancak ekran kartı sureklı muamma kalıyor...neyse gecıyorum...hehe

dusundugum bır hayal bılgısayar varda,ozellıklerı sıralıyorum,hehangı bır alternaıfı yada yorumu olan klutfen cevabından cekınmeısn arkadaslar,Cool

ana kart:
P5N32_SLI DELUXE

(()    225$+kdv

ekran kartı:
XFX GeForce 6800 XTreme 256MB DDR3     260$ civarı

,(()

iste burda bı sorun var,bu ekran kartını turkıyede bulamıyorum,bende parısten bı yerden arkadasa sıparıs vermeyı dusunuyorum,ancak acaba bızım turkıyedekı sıstemlerle,mesela anakartla uyum saglarmı?fark varmıdır bunlar arasında?hıc bır fıkrım olmadıgı ıcın cekınıyorum....bılenınız varmı?mesela software ıngılızce olsa,wındows turkce?sorn olurmduur?ne bılıyım?heheheh
bu ekran kartını secmmeın sebebı,modelleme ısı ıle ugrasıyorum,ve cıft ekran kullanma geregı duyuyorum yogun bır sekılde...ve tabıkıde hızlı render cok onemlı...detaylarına bakarsanız bu akrtın zaten, goreceksınızkı hem sli desteklıihemde 2xdvi cıkısı var...bende ıkı tane tft lcd ekran takmak ıcın cabalıyorum zaten...bıde render suresı ıcın tabıkı,256bit hafıza cekirdegi mevcut...bu kart muhtesem gozukuyor,parasıda ıyı,ancak ıste acaba ne gıbı sorunlar yasarım ustte belırttıgım anakart ıle???ıkısıde pci express kullanıyor sonucta...

ram:
ram olarak 2gb dusunuyorum,ama marka henuz bılmıryoum...su an ıcın anakart ve ekran kartı onemlı benım ıcın...

cpu:
PENTIUM D 820 İŞLEMCİ 2.80 GHz DUAL CORE 800 MHz 2 x 1 MB L2 Cache   228$+kdv
(()

hard disk monitor hepsı mevcut bende,sadece ekran kartı ve anakart ile kafa yoruyorum cok feci....ramler zaten cozulur dıye dusunuryoum...

zice bu sistem nası bısey olur?calısırmıı daha dogrusu..bu soket olaylarından cok annamıyom,sadece bakıyorm ole,yardımınız dokunursa cok sevınırım...butce olarak her donanıma yaklasık 200 dolar cıvarı yatırmayı dusunuyorum...sımdıden cok tesekkur ederım yardımlarınız ıcın...cevapları beklıyor olacaıgm...yorumlarıda tabıkı :)))

herkese kolay gelsn

egemengiga
29-05-2006, 09:30   |  #2  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

slm, ekran karti ile hicbir uyumsuzluk sorunu cikmaz. nvidia nin suruculeri neredeyse butun dilleri destekler. eger ekran kartinin surucu CD sinde ingilizce olsa bile sorun olmaz. sen istersen www.nvidia.com dan TR suruculeri indirebilirsin.

AMAAAAAAAA senin anakart link in yanlis. "A8N32_SLI" bu anakart nforce4 chipset ve AMD islemciler icin. tabi P5N32_SLI DELUXE de acayip bisey...

RAM isine gelince:

vandark
29-05-2006, 20:37   |  #3  
OP Taze Üye
8 mesaj

annadım,cok tesekkur ederim...fransadan da alsam,almanyadanda alsam sorn cıkmaz dıyorsun,sonucta girislerin ikiside PCIe...hem anakartta,hem ekran kartında...

ramler için cok tesekkur ederim..sanırım boyle bır bılgısayar benım render suremı baya kısaltır!!!

aslında bir sorum daha var benim,

P5N32_SLI DELUXE acayip birsey demıssın,bunu iyi anlamınd akullandın sanırım,birde pentiıum d icin bır yorum alamadm Üzgün belkide yeterli dıye bahsetmek ıstemedın,gerci bende zaten anakart ve ekran kartı uzerıne yogunlasmıstım...her neyse,sorum su olacak;

bu bahsettigim xfx ekran kartı ıle aynı kalıtede turkıyeden alabıleceıgm baska bır akrt varmıdır...benim ihtiyacım olan sey iki tane TFT LCD ekran baglayabılecegım,sli destekli ve 256 bit bir ekran kartı...acaba bir model onereıblırmısın??yada biilirmisiniz arkadaslar??cok garip gelıyor,bir cevapla kaldı hersey???

egemengiga tesekkur ederim tekrardan...

herkese kolay gelsin

omarr
29-05-2006, 21:13   |  #4  
Üye
69 mesaj
vandark
hcpu:
PENTIUM D 820 İŞLEMCİ 2.80 GHz DUAL CORE 800 MHz 2 x 1 MB L2 Cache   228$+kdv
(()
bence sakın D 820 ALMA 830 alan arkadasın var akfasını duvarlara vuruyor neden mi?

Pentium D 820 2.80 (90NM) 2 x 1 MB L2 Cache  228USD+KDV
BUNUN YERİNE

INTEL PENTIUM D 930 3.0GHz LGA775 800MHz HT 2MB PR DUAL CORE İŞLEMCİ (65 nm)           245,00 USD + KDV

bence bunu bir dusun hatta 220 usd+kdv ye bile gordum ben bunu hemde ozellikleri cok daha iyi 800 serisinden uzak dur 9xx serisi intelin su andaki en iyi ve hesaplı serisi

egemengiga
31-05-2006, 08:02   |  #5  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

dogru, oradaki fiyatlar guncel degil sanirim. 920 nin fiyati suan 228 dolar + kdv olmasi gerek. 930 da 245 dolar:

o ekran kartini iyi bulmussun. ama turkiyede biraz daha arastir. palit in 6800GS leri de baya guzel. ve 240-260 dolar civari. ama render isi ile pro olarak ugrasacaksan ya daha ust seviye kart lazim ya da

yukaridakilerden biri lazim. en az FX1300. en az 800 dolar + kdv dir. ilk bakista FX1300 un ozellikleri 6800 den dusuk gibi gorunse de cizim programlariyla tam uyumludur. ama ben olsam yine 6800 gibi bir karti tercih ederim.

bu arada o anakrti kullanmadim ama testlerden ve kullananlardan anladigim kadariyla cok iyi.

Son Düzenleme: egemengiga ~ 31 Mayıs 2006 08:18
egemengiga
31-05-2006, 08:35   |  #6  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

yakin fiyatlarda baska bir anakart daha var. ama intel chipset:

Recep Baltaş
01-06-2006, 18:22   |  #7  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Yalnız benim anlamadığım bir şey var.Alacağınız anakart AMD için ama işlemciniz P4 bu mümkün olamaz.Size zaten P4 yerine daha performanslı ve hele hele şu yaz aylarında başınızı ağırtmayacak ısınmayan AMD x2 öneririm.Bu arada nVidia ekran kartları da pek iyi değil.ATI öneririm.

egemengiga
02-06-2006, 07:55   |  #8  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

yazilarin hepsini okusan sadece link yanlisligi oldugunu goreceksin. Nforce chipset e nvidia yakisir.