Sen termal macununu yılda 1 kez değiştirdiğin sürece seni 2-3 yıl idare eder, işlemciye hız aşırtma yapmayacağın sürece stok fan yeterli. Monitör seçerken ; DVI veya HDMI girişlerinin olmasına, Milisaniye değerlerinin düşük olmasına, Led olmasına, Kullanıcı yorumlarına bakarak ölü piksel olmamasına dikkat etmek lazım. Ekran kartına gelecek olursak youtube'den kutu açma videolarına bakıp soğutmasının ve fanlarının ne kadar iyi olduğuna bakabilirsin.Ben ama oyun da oynayacağım o yüzden stok fan yetecek mi?Ayrıca dediğim gibi stok fan daha sonra takacağım soğutucudan gürültülü olacaksa kesin olarak alacağım.
PC Toplama
83 CMF hava akımı sağlayan güzel bir soğutucu biraz daha para veririm dersen venom voodoo modelini al.
Önerdiğin sistem 1500 TL'yi biraz geçiyor tekir.Ama işlemci ve ekran kartıyla ilgili güzel yorumlar var.Acaba önerdiğin sistemde feragat edebileceğimiz yani daha ucuza gelebilecek bir bileşen var mı?PSU yeter mi örneği o sisteme?
PSU ya gelirsek 80+ gold almaya çalış.
https://www.chip.com.tr/forum/250 ... tavsiy_t252483.html
Bu üye 50 TL'lik ses sitemini nasıl bulmuş acaba biraz baktım 100 liradan başlıyor genelde.
https://www.chip.com.tr/forum/250 ... tavsiy_t252483.htmlO arkadaşın sistem alacağı pek inanmıyorum ...Bu üye 50 TL'lik ses sitemini nasıl bulmuş acaba biraz baktım 100 liradan başlıyor genelde.
Yeniden bir toplasan tekir eğer gerekiyorsa ekran kartı,hdd için de soğutucu dahil olarak(1500'ü aşmayacak şekilde gerekirse bazı parçalardan feragat ederek).Laptopumdaki işlemcim de AMD ve önerdiğin işlemciyi biraz araştırdım,yorumlar olumluydu.
http://www.vatanbilgisayar.com/l ... ils.aspx?I_ID=40629
Bu güzel duruyor sizce çok pahalı sayılır mı?
http://www.vatanbilgisayar.com/l ... ils.aspx?I_ID=40629Logitech ise bakmadan alabilirsin.Bu güzel duruyor sizce çok pahalı sayılır mı?
Ekran kartı için de ekstra soğutucuya(stok fanın yerine) gerek var mı?HDD için örneğin fan şartı mı çok ısınma sorunu olabiliyor mu HDD'lerde?PSU fanları ne kadar sessiz çalışıyor?Eğer gürültü seviyesi çok fazla artacaksa temel bileşenleri soğutmak dışında fazla fana grek yok sanırım.Egsoz fan dediğimiz şey kasanın içindeki sıcak havayı dışarıya veren herhangi bir donanıma takılmayan ve kasada olması gereken onunla tümleşik gelen fan mı?Hepsi dahil(fare,klavye,fanlar vs.) yeniden bir sistemi toplasanız bakalım ne kadara gelecek monitör hariç?Arkadaşlar birazdan çıkacağım gece yarısından sonra gelicem burda olursanız yine tartışırız.
Gayet soğutması yeterli ...
HDD için çokta şart birşey değil 30-40 derece arası Seagete gidip geliyor taşıma v.s. yaparken, HDD'nin sesini bilgisayar açıldığında duyuyorum sonra ses soluk yok :)
Ekran kartı için de ekstra soğutucuya(stok fanın yerine) gerek var mı?HDD için örneğin şartı mı çok ısınma sorunu olabiliyor mu HDD'lerde?Hepsi dahil(fare,klavye,fanlar vs.) yeniden bir sistemi toplasanız bakalım ne kadara gelecek monitör hariç?Zaten Sapphire HD7850'deki fanlar özel tasarımlı fan.
Sen bana kulak ver arşiv yapmayacaksan 240 gb SSD al. Kasa olarak kapağın şeffaf tasarım olmasına veya alüminyum olmasına dikkat et. Bir kapağa bir de egsoza Akasa Apache fan ve dB değeri düşük CPU fan alırsan ses yok denecek kadar az seviyeye iner.
Sesin en büyük sebebi hdd veya cpu fandır. Ucuz kasalarda ise kasa fanları sesli olabiliyor.
O zaman kasa öner bana çünkü bilgim yok neredeyse hiç.Yani temel donanımların haricinde(işlemci,ekran kartı ve güç kaynağının dışında) bir egsoz fan bir de kapak fanı mı gerekecek?Güç kaynaklarının fanları ne kadar sessiz bir de onu sorayım.tekirin önerdiği güç kaynağını siz de tavsiye eder misiniz?Zaten Sapphire HD7850'deki fanlar özel tasarımlı fan.
Sen bana kulak ver arşiv yapmayacaksan 240 gb SSD al. Kasa olarak kapağın şeffaf tasarım olmasına veya alüminyum olmasına dikkat et. Bir kapağa bir de egsoza Akasa Apache fan ve dB değeri düşük CPU fan alırsan ses yok denecek kadar az seviyeye iner.
Sesin en büyük sebebi hdd veya cpu fandır. Ucuz kasalarda ise kasa fanları sesli olabiliyor.
O zaman kasa öner bana çünkü bilgim yok neredeyse hiç.Yani temel donanımların haricinde(işlemci,ekran kartı ve güç kaynağının dışında) bir egsoz fan bir de kapak fanı mı gerekecek?Güç kaynaklarının fanları ne kadar sessiz bir de onu sorayım.tekirin önerdiği güç kaynağını siz de tavsiye eder misiniz?Önerdiği psu hakkında bir bilgim yok.
Kasadaki fanların sesinden şikayetçi olursan ekstradan ileriki zamanda alırsın Akasa Apache model fanları. Sen Cpu-anakart-işlemci-ram seçimini yap. Soğutma aksesuarları ve psu da benden olur.
Arkadaşlar çıkıyorum ama geleceğim siz isterseniz herşey dahil sistemi bi yeniden toplayın ben sonra bakıcam.Tam istediğim PC'yi toplayabilirsek inanın size çok minnettar kalıcam.
Geldim arkadaşlar baştan bir sistemi toplayabilirseniz sevinirim bütçe monitör hariç max 1500 TL.
Kasa
1 x Dark Orion Kırmızı Led Fanlı USB 3.0 ve eSATA Destekli Oyuncu Kasası 106,60 TL+KDV
Güç Kaynağı
1 x Aerocool Strike X 500W 80+ Plus Bronz Güç Kaynağı 119,93 TL+KDV
İşlemci
1 x AMD FX-6100 Bulldozer AM3+ 14MB 3.3GHz Altı Çekirdekli İşlemci 246,02 TL+KDV
İşlemci Soğutucu
1 x Akasa Venom AMD/Intel LGA 775/1156/1155/1366/2011 İşlemci Soğutucusu 91,18 TL+KDV
Anakart
1 x Gigabyte GA-970A-D3 AMD 970 AM3+DDR3 SATA3 USB3 ATX Anakart 190,37 TL+KDV
Bellek
1 x Kingston HyperX 4GB DDR3 1600MHz CL9 (KHX1600C9D3/4G) 51,40 TL+KDV
Ekran Kartı
1 x Sapphire ATI HD7850 2GB DDR5 256 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı (11200-00-40G) 479,97 TL+KDV
HDD
1 x Seagate 500 GB 7200 RPM 16 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (ST500DM002) 150,77 TL+KDV
Optik Sürücü
1 x LG GH24NS90 24X SATA Siyah DVD-RW (Oem / Kutusuz) 46,34 TL+KDV
Klavye
1 x A4 Tech X7-G800MU Q Oyuncu Klavye PS/2 (Gri/Siyah) 35,08 TL+KDV
Monitör, Hoparlör, Fare seçimi sana bırakıyorum.