Merhaba,
Yaklaşık 2 sene önce topladığım Pc yi upgrade etmeyi düşünüyorum. Sanırım sistemde bir uyumsuzluk var, aldığımdan beri bir türlü istediğim performansı sağlayamadım. Şu anki kullandığım parçalar ;
İŞLEMCİ: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 6000+ 3.00GHz
ANAKART: Abit AN9 32x veya KN9 (tam hatırlamıyorum)
RAM: 2x2GB ddr2
EKRAN KARTI: Asus NVIDIA GeForce 8800 GTX
KASA: COOLER MASTER RC-690
PSU: 600w OCZ GameXstream
HDD: Samsung 320gb
Burada özellikle işlemci ve Hdd den çok sorun çektim. Daha doğrusu çektiğim sıkıntıların bu parçalardan kaynaklandığını düşünüyorum. Win 7 puanlamasında en düşük puanı bunlardan alıyorum. Aynı parçaları kullanan başka arkadaşlarım var onlar bana göre daha iyi performans alıyorlar.
Neyse daha fazla uzatmayayım. Bu parçalardan işlemci, anakart, hdd ve rami başlangıç olarak değiştirmek istiyorum. 3-5 ay sonrada ekran kartını yenilemeyi düşünüyorum. Aslında temel olarak bütün parçalar değişecek fakat çok fazla harcayacak param yok. O yüzden başlangıçta belirttiğim 4 parçayı , daha sonra ekran kartını değiştirmeyi düşündüm.
Ram ddr3 , işlemciyide intel olsun diye düşünmüştüm. Tabi illaki intel veya ddr3 olacak değil, bütün tavsiyelere açığım. Bütçe olarak aşağı yukarı 1000tl civarı ayırabilirim ilk 4 parça için. Ayrıca pc oyun için olucak. Aslında şu anki pc de kaldırıyo bir çok oyunu fakat daha iyi olsun istiyorum :).
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim...