pc den yanık kokusu geldi ve kapandı tekrarda açılmadı. ne olmuş olabilir ve verileri kaybetmiş olabilirmiyim?
pc yanık kokusu sorunu
Öncelikle hangi parçanın/parçaların yandığını bulman gerekiyor.Hard Disk'in yanmadıysa verilerini kaybetmemişsindir.Fakat bilgisayarını kaybetmiş olabilirsin.
bir şekilde eğer açılırsa normal olarak mı açılırmı formatlamı ancak açılabilir?
PSU gitmiş olması muhtemel. Bilgisayarın Power tuşuna bastığında kasa'nın herhangi bi aksanı çalışıyor mu ? Fan, Kasa önü ışıkları vs. ?
ilk denediğimde power düğmesinin altındaki ışık 2 sn kadar yanıp çalışma sesi geldi tekrar sönüp pc de kapandı.şimdi tekrar denediğimde o ışıkta yanmıyor.
Sanırım PSU gitmiş. Kasa'yı açabilme imkanın varsa açıp anakart'ın güney ve kuzey köprülerine bak siyahlaşma var mı.
teekkürler cevaplar için.bir sorum daha olacak verilerime ulaşılmasını istemediğimden dolayı servisede götürmek istemiyorum .bunun için yapacak bişeyim yok galiba?
fazla anlamıyorum bilgiayardan nasıl çıkarabilirim ve hangi parça olduğunu nereden anlıycam
eğer power tuşundaysa sorun format olmadan açılacak değilmi direk masaüstünü görecekler yani?
eğer power tuşundaysa sorun format olmadan açılacak değilmi direk masaüstünü görecekler yani?power tuşunda değil sorun power supply de yani güç kaynağında, güç kaynağı elektrik kablosunun bilgisayara giriş yerindeki parçadır.Yeni bir güç kaynağı takmadan bilgisayar çalışmaz(eğer sorun sadece güç kaynağındaysa).Ayrıca sen hard diski çıkaracağın için masaüstünü görmelerine imkan yok.Senin masaüstün senin hard diskinde kalır. Onlar hard disk takıp denerler sen merak etme.Hard diskini çıkarman yeterli olacaktır.Gerisine servis bakar.
çok teşekkür ederim ilgin için .
fişler prizdeyken bir yeşil ışık yanıyor kasanın içinde?Bilgisayarın güç kaynağı (PSU) birçok voltaj üretir
12V 5V -12V -5V gibi
bu voltajlar ana kart üzerinde bazı elemanları çalıştırmak üzere farklı birimlere gönderilir. Sadece göndermekle kalmaz yeniden voltaj düzenlemesi yapılarak uygun birimlerin uygun voltaj ile çalışması sağlanır. Ramlar için farklı ekran kartı işlemcisi için farklı değerlerde voltaj sağlanır.
Yanık kokusu genellikle anakartdan gelmez. çünki ilgili voltajları aldıktan sonra çoğu devrelerinde kendi voltaj regülasyonu mevcuttur. Ancak kesin değildir. güç kaynağı direk şebeke voltajı ile bağlı olduğu için daha fazla yanma ihtimali sözkonusudur.
Kasa içerisindeki led in yanıyor olması güç kaynağının sağlam olduğunu göstermez Diğer voltaj kısımlarının da yanmış olabilme ihtimali vardır.
eğer öncelikle servise gitmek istemiyorsanız bilen bir arkadaşınızın yardımıyla PSU yu yani güç kaynağını değiştirmenizi öneririm. eğer sorun devam ederse HDD yi çıkarıp servise gidebilirsiniz.
Aynısını ben de yaşadım... Hddyi sökmüştüm açınca 10 sn sonra yanık kokoyur... benim psu çok yanık koktu çöpeee...
psu kokla çok kokuyorsa at çöpe yeni psu almalısın. ben henüz almadım öylece duruyorlar...
psu yanınca genelde anakart da yanar.. o da kokuyorsa gitmiştir ama anakartı ne olur olmaz atma...
iş masraflı gibi .. (150-200 tl)