Pc yavaşlaması+mavi ekran hatası

büşra_27
24-04-2010, 22:12   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

bilgisayar tek program kullandığım halde aşırı donuyor.programlar çok çabuk bozuluyor.sistemin yeterli oldugunu düşünüyorum çünkü fazla programda kurulu değil.birde neredeyse saat başı mavi bi ekran geliyo pcyi resetlemek zorunda kalıyorum.neden olabilir ?
sistem özellikleri :

• 80 gb hard disc
  • 512 mb ram
  • 2,4ghz  işlemci,
  • 126 mb ati

mustafa2116
25-04-2010, 01:22   |  #2  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

bilgisayrınızın sadece yazılımsal sorunu olmayabilir.
nasıl insan ruh ve beden olarak ikiye ayrılıyorsa tıpkı bilgisayrda yazılım ve donanım olarak ikiye ayrılır.
yazılımsal bozukluklarda günceleme yenisini kurma eskisini kaldırmak yada programı kadırma sorunu çözebilir.
 hem yazılımsal gibi görülürken hemde doanımsal olan sorunlarda hdd nin delik deşik bir yapıya bürünmüş cd sinin yazılımca hiç düzene sokumayışı (defraglamamak) disk yetersizlikleri ram alanından kayanklanan doanımsal  arızalrın yazılımı etkilemesi elektirik dağıtımının yazılımı aşırı etkilemesi gibi sorunlarda neden olabilir.
 donanımsal sorunalrdaysa anakart ekran kartı ram hdd cd rom gibi parcaların yanması arız geçirmesi kir-pas içinde kalması gibi durumlar neden olmaktadır. Fan ve bilgisayrdaki havalandırma alanlarının tıkanmış olması aşırı ısınmayı sağlar ve bunlarda reset atırabilir. Fan yanmları  aşırı ekeltirik yüklenmesi elektirik düşüşü gibi dorumlardada dağıtımsal hatalardada reset alabilir.

öncelikle
 başlangıçta açılan progrmların sayısını azaltın
disk birleştiriciyi kullanarak hdd nizin delik deşik  özelliğini azaltın.
sistemi virüs taramasından geçirin.
ekran-sistem özelliklerini askariye düşürün
bilgisayarınızın parçalarını söküp temizleyin
bilgisayarın parçalarının doğru çalıştığından emin olun
elektirik dağıtım şebekesinin yeterli olup olmadığını dengeli dağıtım yapıp yapmadığını öğrenin

bildiğim çözümler bunlar...