Arkadaşlar ben Celeron işlemci Pc kullandığım için Bazen format atmak zorunda kalıyorum. Bunun Anakarta Çok zararı varmıdır Acaba?. Şimdiden Tşk ederim...
Pc ye Çok format Atmak Anakarta Zararı nekadardır
Hayır herhangi bir zarar söz konusu değildir.We ayrıca kullandığınız işlemci yüzünden nie format atıyorsunuz onu anlamadım...
Anakarta hiç bir zararı olmaz ancak HDD de performans kayıpşarına neden olabilir.
Sık format atmak...
onLy_youhımm Peki bu Sorunu Herangi Bi yolla Çözebilirmiyim?Kasma olayını sistemi yenileyerek çözersin hdd nin performns kaybını ise daha uzun aralıklarla format at sürekli format atma.
İlk başlarda herhangi bir sorun belirmez ama zaman gectikce performanstan kayıplar verebilir.
swordmaster_65Anladım. Çok tşk ederim verdiğin Bilgiler için...onLy_youhımm Peki bu Sorunu Herangi Bi yolla Çözebilirmiyim?Kasma olayını sistemi yenileyerek çözersin hdd nin performns kaybını ise daha uzun aralıklarla format at sürekli format atma.
İlk başlarda herhangi bir sorun belirmez ama zaman gectikce performanstan kayıplar verebilir.
anakart da sorun olmazda sabit disk sorunlar olabilir (aynı şey program kurup kaldırırkende yaşanır)
eğer zamanla bilgisayarın yavaşlayıyorsa sende bunun için format atıyorsan uğraşma derim fazla. sisteminin stabil olmasını sağlayan ek araçlar var mesela kayıt defterini düzenli olarak kontrol edip hataları sorunları düzeltmenin faydası olacaktır ccleaner programı vs. çeştli yazılırmlar sana yardımcı olacaktır.
format atmak harddiskin "0101..." şeklinde kodlanan verileri belirlenen alanda külliyen "0000000..." şekline çevirmek demektir.format atmanın anakart,işlemci vs. bir zararı olmaz.yalnız sık format atmak hddyi yorabilir.performans kayıpları uzun vadede yaşanabilir.