pc ye format atamıyorum
- 1
- 2
ya bios u tam olarak çözemedim nasıl yapcam öncelik veriyorum yineÖncelik veriyorum yine olmuyor deme bence sen öncelik veremiyorsun. Belki de veriyorsun ancak aklımıza gelmeyen şey ; kaydet ve çık demiyorsun, direkt çıkıyorsun.Baştan söylüyorum. Bios'a girdin. Floppy, hard disc, cd-rom sıralamalarını gördün. Denemen gereken şeyler şunlar.
1- Birinci sıradaki floppy üzerine gel enter'a bas. Eğer seçebileceğin şeyler çıkarsa cd-rom'u seç enter'a bas.
2- Birinci sıradaki floppy üzerine gel F6-F7 (bios'a göre değişir) tuşlarına bas. Eğer sıraları değişiyorsa cd-rom'u birinci sıraya gelecek şekilde ayarla.
3- Birinci sıradaki floppy üzerine gel ve Mustafa arkadaşımın dediği gibi + ve - tuşlarını kullanarak yer değiştirmeye çalış ve cd-rom'u birinci sıraya getir.
Bu 3 yoldan biri ile en başa cd-rom'u getirmeyi başarırsan, Save and Exit seçeneğini kullanarak çık. İşlem tamadır.Öğrenme çabanı takdir ediyorum ancak bütün bu açıklamalarına rağmen yapamazsan, bilgisayardan daha fazla anlayan bir arkadaşın varsa çağır, senin yanında yapsın. Görerek öğren. Eğer yoksa 20 TL'ne kıy, götür herhangi bir bilgisayar teknik servisine. Gözünün önünde atsın formatı, gör öğren. Bunları saygısızlık olarak algılama. Kimse annesinin karnından bunları bilerek çıkmadı değil mi? ;)
Son Düzenleme: Ferhat CAN ~ 02 Kasım 2009 18:13
- 1
- 2