pc'yi açınca boot failure hatası alıyorum.

judje
31-05-2008, 12:53   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Bilgisayarımı Açınca

Boot Failure
Insert Boot diskette inA:
Press any key when ready

bu hatayı alıyorum denediğim çözümler ise;Bios'tan Boot Ayarları 1.sırada Harddisk Yapacaktim Fakat Harddisk Seçeneği yoq Harddisk İde'ler İle Bağlı iken 2 ide değiştirdim fakat yine aynı hatayı aldım birde bunun öncesinde format atamıyordum format atarken kuracağım bölümü seçerken birden pc reset atıyordu bu hataların çözümünü arıyorum arkadaşlar bilen varsa yardımcı olsun

Pc Özellikleri:
80 Gb harddisk
1 Gb Ram
256 Geforce 5500x Ekran Kartı
Amd Athleon 2.4 ghz işlemci

Son Düzenleme: judje ~ 31 Mayıs 2008 12:55
viking20
31-05-2008, 13:03   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

hata kodunu bildiğin\aklına gelen yerlerde önce yazıp tarattınmı?çıkan sonuçlara baktınmı?
örneğin:
microsoft.com'da
google'da
copernic agent basic'de
chip.com.tr\forumu'nda
..vs.gibi.
---
edit:çünkü ben senin yerinde olsam ilk önce bunuları yapardım\denerdim.Tatmin edici bir sonuç alamazsam foruma yazardım.Öbür türlüsü armut hikayesi oluyorda:)

Son Düzenleme: viking20 ~ 31 Mayıs 2008 13:06
judje
31-05-2008, 13:30   |  #3  
OP Taze Üye
2 mesaj

Arattırdım fakat hepsinde aynı sonuç war first boot'dan 1.seçenek hdd yap fakat harddisk bağlı olmasına rağmen seçenek ve harddisk gösükmüyor:(

ugurpc33
31-05-2008, 13:59   |  #4  
Taze Üye
4 mesaj

hard diskinizin bozulmadığından veya yanmadığından emin olun.Sorun bence donanımsal ya hard diskinizde bir parça yandı yada kabloların içindeki parçalar bozuldu. Sorunu ancak teknik servis ile çözebilirsiniz.

muztava
31-05-2008, 14:32   |  #5  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
28 mesaj

bu yanılmıyorsam bir windows 98 hatası olmalı. Şimdi sorunun köküne inilirse şu çıkıyor. Bilgisayar açılmıyor, disk hatası veriyor. Nedenleri ise şunlar olabilir. Bu eğer windows 98 yüklü bir bilgisayarsa c:\ sürücüsü kökündeki bazı açılış dosyaları silinmiş olabilir (command.com, io.sys, msdos.sys). O zaman bir adet windows98 (ingilizce türkçe farketmez) cdsi ile bilgisayarı açmayı deneyin, açarken de kurulumu yapmayın sadece bilgisayarı CD-rom desteği ile başlatı seçin. Daha sonra a:\_ yanıp sönmeye başladığında

sys c:

yazıp entera basın. Bunu yapıp bilgisayarı başlattığınızda eğer sadece açılış dosyaları silinmişse bilgisayar açılır, yok windows da silinmişse yeni windows kurmak gerekiyor.

Bunun dışında bu kadar uğraşmadan önce hard disk'in bilgisayar tarafından görülüp görülmediğini anlamalısınız. Bilgisayarı tam olarak kapatın, elinizi klavyenin üzerindeki del tuşu üzerinde hazırda bekletin ve bilgisayarı açmanızın akabinde ekrana herhangi bir görüntü gelir gelmez bir saniye aralıklarla del tuşuna basın, bu sayede bios denen kontrol kulesine giriş yaparsınız. Burada biosların genelinde ana ekranda disk kelimelerinin geçtiği bir bölüm bulunur ve her hangi bir şeye tıklamadan bu diskleri görebilirsiniz (ortalama 4 satır üst üste duran bu yazılar primary master, primary slave, secondary master, secondary slave ya da disk1, disk 2, disk 3, disk 4 şeklinde ardışık bir şekilde sıralanmış 4 satır olur genellikle) Buradaki listenin none, not detected, not installed şeklinde yazılan satırları bu kanallara herhangi bir disk veya cd-dvd rom sürücüsü bağlanmadığı anlamına gelir. Eğer bu listede herhangi bir şey göremiyorsanız diskiniz bozulmuş olabilir, kablosu çıkmış olabilir veya siz bir nedenle kurcalarken kabloyu ters takabilmiş olabilirsiniz veya disk ve dvd-cd cihazınızı aynı kanalda gösteriyor olabilirsiniz. Bu anlattıklarım eski tip ide geniş gri, beyaz veya sarı kablolu bağlanan harddisklerin teknolojisinde karşılaşılan sıkıntılar genellikle, şimdilerde sata sisteminin gerekliliği olan ince kırmızı kablolar var ve bu çakışma olayları olmuyor.

HardDiskin çalıştığını bios'dan anlayamıyorsak veya listede herhangi bir şey göremiyorsak veya listenin üst sırası boş diğer sıraları dolu ise diski bilgisayara tek başına takmalıyız, elektrik sesi gelip gelmediğine dikkat etmeliyiz. Eğer bilgisayar açıldığında disk sesi geliyor ama işletim sistemi yüklenmiyor ve diskten periyodik olmayan tık tık tıkırt gibi sesler geliyorsa diskiniz bozulmuş olabilir. Elektrik titreşimi alamıyorsanız diske bağlı olan elektrik kablosunu değiştirebilirsiniz. Bu da çalışmıyorsa malesef anlayan birine danışın derim.