Arkadaşlar merhaba konu başlığından anlaşılacağı gibi bilgisayarımı tv ye bağlayıp monitor olarak kullanmak istiyorum ancak biraz kafam karışık.Öncelikle elimdekiler şunlar;
Televizyonum c40 serisi 102 ekran SAMSUNG lcd
Bilgisayarımda ise Sparkle GeForce 9800 GT ekran kartım var.
Şimdi bildiğim kadarıyla bu işi yapmanın iki yolu var.Birincisi normal pc den lcd monitore bağlanan kabloyu tv ye takmak.Ama böyle yapılınca ses alamıyormuşum onun için ayrıca hoparlor takmam gerekiyormuş bu dogrumu.Ben şu an deniyemiyorum çünkü bende o kablodan yok benim monitorum eski tuplü olanlardan :)
İkinci yol ise pc yi hdmi kablosu ile tvye bağlamak.Böyle yapınca speaker a gerek kalmıyormuş.Tamam tv de hdmi çıkışı var ama ekran kartımda varmı?Ekran kartına baktım ve hdmi diye bir çıkış göremedim.Sadece DVI çıkışı var bide aynı ona benzer bi çıkış var orayada zaten monitorun kablosu takılı.Küçük bi aparatla beraber takılı yoksa normalde monitorun kablosu olmuyor oraya.
Ekran kartının sitesine baktım orda hdmi özelliği var ama adaptörle diyor.Bu ne adaptörü?Kutunun içinde öyle bşy yoktu sadece ekstradan o yukarda söylediğim monitoru karta bağlamak için kullanılan küçük aparattan vardı.
Bi arkadaşım eğer ekran kartında kendinde hdmi çıkışın yoksa, hdmi kablosunun ucuna ayrı olarak ekran kartının dvi çıkışına giren ve hdmi yapan bi parça var ondan alacan dedi.Bu doğrumu?İyice araştırmadan gidip yanlış bşyler almak istemiyorum elimde patlamasın.Bu konuda bana detaylı bilgi verip tam olarak ne almam gerektiğini söyleyebilecek kimse varmı.Şimdiden teşekkür ederim biraz uzun bi yazı oldu ama sorunumu tam olarak ifade etmek istedim.İyi günler...