pc formila 1 oynarken çok ısınıyor neden acaba
pc
Çünkü oyunlar genelde sistemin butun parçalarını zorlar. İşlemci Ram ve ekran kartı en cok ısınan bıleşenlerindir. Bu gayet doğaldır.
Merhaba
Borga abinin dediği gibi normaldir.Oyun oynarken bütün bileşenler üst seviyede çalışır.Eğer aşırı ısınma varsa kasanın yan kapağını açın.
aslinda konuyu kesip atmayalim hemen. mumkunse sisteminin ozelliklerini yaz bize. sicaklik degerlerini de...
anakart, islemci, bellek, ekran karti, kasa, guc kaynagi.
sicak havalar gecti sayilir ama bir dahaki yaz icin onlemleri almak gerekir. imkanin varsa kasanin yan kapagini ac ve en az 3 farkli acidan resim cek ve bize goster.
Kasanın yan kapağını açıp, o şekilde kullanmaya kalkarsan kasa daha da fazla ısınır benim bildiğim....
Yanlış biliyorda olabilirim ama....Normalde kasa içi fanlarının düzgün çalışabilmesi için kasanın kapalı olması gerekir...
benim bilgisayardaki işlemci(P4 2.6) yazın normalde 40 derecede çalışıyor, oyun açtığımda ise 50-55 dereceye kadar çıkıyor... Bu normal herhalde...
Selamlar....
egemengigaaslinda konuyu kesip atmayalim hemen. mumkunse sisteminin ozelliklerini yaz bize. sicaklik degerlerini de...Sistemimanakart, islemci, bellek, ekran karti, kasa, guc kaynagi.
sicak havalar gecti sayilir ama bir dahaki yaz icin onlemleri almak gerekir. imkanin varsa kasanin yan kapagini ac ve en az 3 farkli acidan resim cek ve bize goster.
İnteD830
D955XBK
Kingston 533Mhz 2*512
7300GS 256MB
geri Kalanı standart kasa ile gelen ürünler
Fotoğraf çekmeye gelince D900i telefonum var ama pc ye nasıl bağlayıp yapılandıracağımı bilmiyorum
altaytunaKasanın yan kapağını açıp, o şekilde kullanmaya kalkarsan kasa daha da fazla ısınır benim bildiğim....kimse kasanin yan kapagi acikken kullanmasini onermedi. ben sadece kasanin icini bize gosterebilmesi icin yazdim. eger hava akimi fanlarda dogru sekilde saglaniyorsa kapagin kapali kalmasi daha iyi. ama hic fan yoksa durum degisebilir.Yanlış biliyorda olabilirim ama....Normalde kasa içi fanlarının düzgün çalışabilmesi için kasanın kapalı olması gerekir...
benim bilgisayardaki işlemci(P4 2.6) yazın normalde 40 derecede çalışıyor, oyun açtığımda ise 50-55 dereceye kadar çıkıyor... Bu normal herhalde...
Selamlar....
MerGü,
islemcin isinan p4 lerden. BIOS dan yada yardimci yazilimlarla sicaklik degerlerini buraya yazabilirsen iyi olur. fotograf isi kalsin...
Sefa AdakMerhabaDeğerli egemengiga kardeşim ben sizin ne dediğinizi gördüm ve anladım...Borga abinin dediği gibi normaldir.Oyun oynarken bütün bileşenler üst seviyede çalışır.Eğer aşırı ısınma varsa kasanın yan kapağını açın.
Benim sözüm sizden iki mesaj yukarıda yazan sefa arkadaşıma idi..
Tabiki sizin gibi deneyimli ve forum katibi olmuş bir kişinin yaptığı yorumlara yanlış demiyorum..
Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim..
Selamlar....
Arkadaşlar
Peki bende setup tan baktığımda ısı değerler şöyle
Processor 54c
İnternal 40c
Remote 38c
Bu değerler ne ifade ediyor
Pc sabahtan beri açık downloadlar yaptım ve yeni sıcaklık değerlerini kontrol ettim iyimi kötümü.
E6600
D975XBX2
8800GTS 640MB
HyperX Dual2GB 800mhz
CMStacker
2 önde 12 lik fan
1 arka eksos
1 tepe eksos
ınfınıty720
bu sisteme bu değerler normalmı?
Processor 82c
İnternal 58c
Remote 45c
altaytuna,
yukaridaki mesaji fark etmemisim. yanlis anladim seni kusura bakma.
MerGü,
islemci sicakligin fazla geldi bana. islemci fanini sok ve termal macun kurumus ise tamamen kaziyip yenile. bu konularda deneyimin yoksa birilerinden yardim al. kasanin arkasina yer varsa disari hava veren bir fan al. on kismada icer hava veren. belki de yeterli fan vardir kasanda o zaman termal macunu degistirmen sart.