arkadaslar bu sorun bir ay once chkdsk dosyası bozulmustu. ve bılgısayr acılırken mavı ekran hatası verdı ve bilgisayarcıya yaptırdık.. ve carsamba gunu bılgısayr acıkken ıs yaparken hersey dondu. ve resetledim sonra bırdaha dondu bıdaha resetledım bı daha dondu. resetledım ve kasanın ıcıne baktım ve hıcbır sorun yok arada bır bılgısayar donuyor.. bilgisayrcı harddıskınızın ısı bıtmıs demıstı yaptıgında sımdılık yaptım ama sorun cıkartabılır dedı.. sızce arkadaslar sorun ne?
pcde donma
Belki ısınma sorunu olabilir.Bi tozunu alsan fanları yağlasan düzelebilir.Ama dediği gibi hdd uzatmaları da oynuyo olabilir :)
kasanın dısını soktum zaten de fanıda temızledım ama tam donuyor, Bence hdd'de sorun ne yapmalıyım bılmıyorum..
bana gore dısk bırlestırme ......Sabit disk üzerinde dağınık halde bulunan dosya parçalarını yanyana getirmeye yarar bence...
evet aksini söylemedim ki sadece microsoftun orjinal olmayan harici bir hardisk bprogramı ile hardiski inceleyerek ardından birleştiriniz dedim bir çok hardisk kontrol programları bat sectorler konusunda bilgi verirler. bat sector olup olmadığınıda oradan anlayabilirsin diye dedim.
donma işlemi %90 işlemcide olur yada dedikleri gibi disk olabilir
öncelikle pc yi formatla virüs olabilir sonra işlemci fanını değiştir diskten olma ihtimali çok az formatla fanı değiştir düzelecektir