PCI 4.0 destekli yonga sistemine sahip anakart

Corvo Attano
01-04-2017, 05:45   |  #1  
Corvo Attano avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Arkadaşlar yakın zamanda yüklü bi miktar para alıcam ve şöyle ömürlük bi bilgisayar toplamak istiyorum. Baştan diyim bilgisayar olayını yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum ve yanlış biey döylediysem affola neyse. Böyle alıyım hepsinin en iyisi olsun istiyorum. Bu yüzden araştırmaya başladım ve PCIE 4.0 yonga setine sahip yeni nesil bi anakartın 2017'de çıkacağını öğrendim. Tabi daha bu konularda newbie olduğumdan bilgi kişilerin yardımını almak istiyorum. Mesela Asus Z10PE-D16 WS anakartına Vengeance LPX 128GB (8x16GB) DDR4 DRAM takmayı ve AMD FirePro W9100 16GB 512Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 takmak istiyorum ama anladığım kadarıyla yonga sistemi yeterli değil intelin resmi sayfasında PCI Express Değişiklik Sürümü: Gen 2 yazıyordu birkaç başka yongayla karşılaştırdım diğerlerinde 3.0 yazıyordu bu bi gördüğüm bu şekilde yorumlamama sebep oldu bu konu hakkında ne yapabilirim ? Biraz daha gezerken ve pcıe uyumunu araştırırken 4.0 uyumlu ana kartın çıkacağını öğrendim 16Gts veri yolu hızı felan varmış. Bu konuyu yabancı bir sitede gördüm ve hiç bişey anlamadım anlayan varsa biraz açıklama yapabilir mi ? Link vermemelimiyim yoksa vermeliyimiyim bilmiyorum ama pcıe 4.0 motherboard yazınca ilk çıkan sitede görmüştüm :D Bide işlemcide intel veya amd seçeneklerinden hangisini seçmeliyim Amd'ye biraz daha sıcak bakıyorum ama intelin bir ürününde 10 çekirdekli 3.0 Ghz bi işlemci gördüm ve bunu çift işlemci yuvasına sahip anakartımıza koymayı planlıyorum. Ama genelde intel hakkında kötü bir hava hakim anladığım kadarıyla. Ne yapsam bi el atsanız ? Bir de bu Hasswell olayı nedir onuda açıklayabilirmisiniz yeni bir dürüm olduğunu var sayıyorum ve ayrıntılarından bihaberim. Mağaradan yeni çıkmış gibi hissediyorum şuanda :D

Son Düzenleme: Corvo Attano ~ 01 Nisan 2017 06:46 Neden: