"PCI express" i devredışı bırakmak istiyorum ?

Nnetmaniaa
11-07-2009, 18:04   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
52 mesaj

Anakartım onboard ekran kartlı
ayrıca birde ati x550 grafik kartım var

Ben Ati yi kullanmak istemiyorum ,onboard dan görüntü almak istiyorum ,Bana diyeceksiniz ki o zaman ati yi sök . Ama ben ati yi sökmeden BU işi halletmek istiyorum

Ama ati yi sökmezsem görüntü onboarddan verilmiyor ati yi (yani PCI express i)biostan kapatmam lazım

biosta paylaşımı kapat diye bi ayar var bi kaç ayar daha var ama ben emin olamadım nereyi kapatmam lazım

biosun pcı express i okumadan pas geçmesi için nereyi pasif hale getirmeliyim

Son Düzenleme: Nnetmaniaa ~ 11 Temmuz 2009 18:05
eRRhan
11-07-2009, 18:07   |  #2  
Yıllanmış Üye
374 mesaj

aygıt yöneticisinden ekran kartını devre dışı bırak

Nnetmaniaa
11-07-2009, 18:10   |  #3  
OP Üye
52 mesaj
Alıntı: eRRhan  
aygıt yöneticisinden ekran kartını devre dışı bı
arkadaşım bilgisayarı açtığımda monitöre görüntü gelmiyor eğer ati takılıysa ve monitörün kablosu onboarda takılı ise

Yani monitörün kablosunu ati ye takmasam dahi ati soketi pcı expressde takılı olduğu için görüntüyü onboarddan vermiyor

illaki atiyi komple çıkaracam öyle oluyor

ama ben çıkarmadan nasıl bu işi yapabilirim onu soruyorum

Banned
11-07-2009, 18:20   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Sanırım biosa girebiliyorsunuzdur. Biosa girin  onboard vga seçeneğini bulun ve enaple yapın. Bu işlemi yapınca ekran görüntünüz gidecektir. Endişe etmeyin. Bilgsayarı kapatmadan,işlem yapmadan manitörün kablosunu ekran kartından çıkartıp onboarda çıkışa takın, ekranınız gelecektir. F10 ile işlemi kaydedip biosatan çıkın. Sistemi açtıktan sonra PCI kartınızı aygıt yöneticisinden devre dışı bırakmanızı öneririm.

Onboard ekran kartları sistem raminden kullandığından hem ram leri hemde anakartı daha fazla meşgul eder. Buda harici karta göre kasılmalara sebeb olur. Sebeb her ne olursa olsun onboardı kullanmanızı tavsiye etmem.