pcie/agp

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
berque
03-03-2005, 23:03   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj

arkadaşlar şu anda piyasaya yeni yeni giren bi pcie olgusu var sanırım yakın gelecekte de (2-3 sene sonra) agplerin yerini alacak gibi yanlışsam düzeltin bu arada hali hazırda ki agp ekran kartlarınında performansları hiç fena değil ancak geleceğe yönelik yatırım düşünülürse agp ekran kartı almak nekadar mantıklı örneğin bahsettiğim yakın gelecekte oyunlar (benim için oyun söz konusu diğer türlü animasyon yada çizim programlarıyla ilgili bilgiyi verirseniz fena olmaz elbet) pcie ekran kartımı isteyecekler şu an mesela 6600gt bi ekran kartına gömsem parayı beni nekadar idare eder... (tabi bu pcie ekran kartlarıyla ilgili tahminimede bağlı) ayrıca bu yakın gelecekte anakartlar sadece pcie uyumlu mu olacaklar? anakart ve işlemci almayı düşünüyordum ama 64bit işlemcilerin tam anlamıyla ev kullanıcıalrı tarafından test edilmediği kanaatindeyim yani çok yeni daha bu yüzden işlemci+anakart değişimini erteleyeceğim anakart üreticilerinin agp slotlarıyla ilgili düşünceleri bağlamında agp ekran kartı almam ne kadar mantıklı? zira yeni bir ürün piyasaya çıktığında bu ürün yanında yeni çıkan ürünü, tamamlayıcı ürünlerinde satışta büyük etkisi olduğu açıktır.

aslancimbomum
04-03-2005, 11:54   |  #2  
Yıllanmış Üye
287 mesaj

şu an nvidia 6800 ultra ve ati x800xt agp'nin son temsilcileri olabilir.
çünkü ati rs500 gibi kartlar çıkarmayı düşünüyor.

aslancimbomum
04-03-2005, 11:58   |  #3  
Yıllanmış Üye
287 mesaj

onlar da doğal olarak pci express x16 yapısıyla çıkacak.

aslancimbomum
04-03-2005, 12:09   |  #4  
Yıllanmış Üye
287 mesaj

uygun bir anakartın varsa pcie x16 al derim.
yoksa bekle......
yazın ati, via bombardımanı olacak. çift ekran kartlı sistemler yaygınlaşacak.

berque
04-03-2005, 23:39   |  #5  
OP Yeni Üye
22 mesaj

yahu pcie daha yeni yeni piyasaya sürülecek çift ekran kartlı sistemler nasıl yaygınlaşacak yaza kadar yada yazın ben pek anlamadım. bi şeyelrin modası geçmeden yeni bi ürün piyasaya sürmek pek akıl karı olmasa gerek yani çift ekran kartı için farklı bi anakart lazım e şu an piyasada olan anakartların durumu ne olacak çift ekran kartlı sistemler yaygınlaştığında, denize mi dökecekler ellerindeki anakart stoklarını. bence çift ekran kartlı sistemler daha çok yolun başında.

berque
07-03-2005, 23:47   |  #6  
OP Yeni Üye
22 mesaj

yahu giriş mesajımı çok uzun oldu da kimse okumuyor haliyle de cevap yazmıyor yoksa bu konu başka bi başlıktadamı konuşuluyor yada tembel miyiz neyiz biz :)