ethernet bağlantısı dolayısıyla p2p programım çalıçmadığını düşünüyorum,evde usb den bağlanarak rahatça bağlanabildiğim soulseek adli programa maalesef işyerimde bağlanamıyorum buradaki bağlantım mecburan ethernet acaba yapmam gereken ayrlar neler olabilir?
Peer-To-Peer
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.ofisteki bilgisayarında service pack yüklü ise programi ilk kurdugunda port acmadıgın icin paylasım yapamıyor olabilirsin.Bunun haricinde calıstıgın yeri bilmiyorum ama sirket tarzı biryerse belki bunu kendileri ana makinadan ihtiyac fazlası bütün portları bloke etmis olabilirler.Ben evimde ethernet üzerinden nete baglanıyorum ve hicbir ayar yapmadan paylasım programlarını kullanabiliyorum.
şimdi ADSL ilk alırken telekomdan telefonla bana bur tür programları kullnacaksam port açmam gerektiği söylenmişti ama...
hangi portları açmak lazım o şekilde bir ikaz da lmadım..
yine de teşekkürler
Simdi acman gereken portlar kullandıgın p2p programi hatta mod'una göre degisiyor.Mesala emula freeangel mod da portlar 1000 ile yalan olmasın sanırım 1005,Kullandıgın p2p programini buraya yazarsan acman gereken portları bulur yazarız.En azından senin programi kullanan bi arkadas cıkar sanırım :)
https://www.chip.com.tr/forum/inca-adsl-modem-hk_t7700.html
Bu linkide takip et bence.Belki senin sorununda bundan kaynaklanıyordur.
arkadaşlar bu firewall olayı da p2p programlarına izin vermiyor... bence arkadaşın problemi portlarla ilgili değil de bu firewall ile ilgili. ofisteki internet erişiminin nasıl olduğunu da belirtirsen belki biraz daha yardımcı olabiliriz...
mesela bizim okulda T1 veya T3 gibi bi bağlantı var, flashgetle download yaparken 2000k'yı görebiliyorsun ama baba gibi bir firewall olduğu için p2p programlarını kullanamıyoruz.