Pentagon hacker'ı banka soyarsa…

CHIP Online
09-09-2008, 14:06   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

ABD Savunma Bakanlığı'nın belalısı olan bilgisayar korsanı, bu kez gözünü insanların parasına dikti.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Pent ... a-soyarsa_8606.html

19 yaşındayken, 1998'de ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un bilgisayar sistemine sızan Ehud Tenenbaum, bu kez Kanada'nın merkezi elektronik ödeme sistemi Direct Cash Manangement şirketinin hesaplarını boşalttı.

Kanada'nın Calgary kentinde elektronik ödeme merkezi bilgisayarlarına sızan İsrailli bilgisayar korsanı Ehud Tenenbaum ve 3 korsan arkadaşı, müşterilerin mevduat ve kredi kartı hesaplarından 1,8 milyon Kanada Doları para çaldı. Calgary Polisi Mali Suçlar Masası Dedektifi Gordon Bull, 4 kişinin organize hırsızlık suçuyla tutuklandıklarını açıkladı.

Bull, korsanların son derece yavaş ve akıllı hareket ettiklerini, bu yüzden soruşturmanın 9 ay sürdüğünü belirterek, "Montreal, Vancouver ve Calgary hattında, dikkat çekmeyecek miktarlarda para çekiyorlardı. Nasıl yakalandıklarını anlatmayacağım" dedi.

Calgary Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri Profesörü Tom Keenan ise, insanların paralarının yönetildiği sistemlerin çökertilmesinin bu denli kolay olmaması gerektiğini söyledi. Keenan, "Bu olay, diğer tüm şirketlere ders olmalı. Korsanlar ne denli suçluysa, insanların kazanımlarını yönlendiren şirketlerin, sistemlerinin çevresine yeterli güvenlik çemberini kurmamaları da o denli suçtur" dedi.

Calgary Polisi, Ehud Tenenbaum ile birlikte Priscilla Mastrangelo, Jean Francois Ralph ve Sypros Xenoulis isimli hacker'ları tutukladı.

AA

Tüm konu: Pentagon hacker'ı banka soyarsa…

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Asıl suçlu kim? Bilgisayar korsanı mı, güvenliği sağlayamayan kurum mu?

ylahh
09-09-2008, 15:26   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

güvenliğe yeterince yatırım yapmayan şirketler asıl suçludurç...

eren130
09-09-2008, 16:57   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2005

Bu marketini açık bırakıp berbere giden satıcı ve bunu fırsat bilen hırsız arasındaki bağlantı gibi.Şirketler güvenlik açıklarını gidermedikleri için suçlu, hırsızlarda çaldıkları için suçlu.Yani kesinlikle sadece bir tarafı suçlamak mantıklı değil gibi.Marketini bırakıp biryere giden satıcı, mallarının çalınma ihtimalinin oldunu bilip marketini bırakmamalıydı.Ama hırsızın da kesinlikle ona ait olmayan şeyleri alma hakkı yok.Bana göre şirketler %10, hackerler %90 suçlu.Sonuçta mini etek giyinen bir kızı taciz etme hakkı kimsede yoktur.......

Fattur
09-09-2008, 18:46   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

ikiside suçlu. hocanın eşeği çalınmış herkes demiş niye kapı yaptırmadın,niye eşeği iyi bağlamadın,koskoca eşek çalınırda nasıl doymazsın demişler nasrettin hocada hırsızın hiçmi suçu yok demiş ya buda aynı onun gibi birşey

bycentrino
09-09-2008, 23:24   |  #5  
bycentrino avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
210 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Ne olursa olsun, işini sağlam yapması lazım güvenlik şirketinin.
Hacker e gelince o zaten siyah şapkalı bir hacker yani huylu huyundan vazgeçmez:)