Selam [color=blue]P5ND2 SLI anakart, [color=blue]P 4 506 2.66 533mhz PRESCOTT işlemcim, [color=blue]2*512 ddr2 533mhz kingston ramlerim var
yeni işlemci almaya niyetlendim c2duo ları desteklemiyor 506 nın fiyatıda pahalı olmadığından 20 çarpanını da göz önünde bulundurarak oc işine girmeye karar verdim
daha önceden yapmadım bunun için bir çok sitede araştırma yaptım işleme koyuldum
ama anlatılanlarla uygulama pek tutmadı
bir çok denemenin ardıdan 1. de 2.72 2. de 2.92ye çıkarmyı başardım(gerçi stabil olmadı ama) sertifikasında var http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=194181
ama çoğu kez ayarlarla oynayınca(fsb freq ve mem freq aşağı yada yukarı) cpu-z işlemci fsb bölümünde yapılan değişikliği görmüyor[8|] bellek oran bölümündekini görüyor
yanlış yaptığımının kanıtı bunun için yönlendirmenizi isteyeceğim
Ben jumper free den
overclock profil >
manual >
pcı ex. 100mhz sabit tutmak şartıyla
fsb değ:x (523-1600)
mem değ:x (400-1200)
sonra timing değerlerini girdim
voltaj(core,ram) değerleri otomatikte
-- fsb/dram:1/1 yapın denmiş çoğu yerde böyle bir oranlama bölümü yok biosumda[sm=s19.gif]
-- stock fanla bu işlemci 4ghz (hem Türk hem yabancı tarafından) çıkarılmış satbil oalrak
-- bende 2 tane kingston 533mhz cl4 ram var bunun için mhz, voltaj için hangi değerler girilmeli ?
(timing safhalarını default ayarlarına bakarak vermiştim)
Birde benim BIOS ta A.I. Overclock,A.I. N.O.S. gibi otomatik oc (%5,%10..)bölümler var denedim yemedi
DEFAULT:
BIOS