sorum yeterince açık arkadaşlar, pentium D945 3.4 ghz 4mb cache 800mhz de çalışıyor.
E660 ise 2.4 ghz, 4mb cache, 1066 mhz de çalışıyor.
hangisini almalıyım, neden..?
edit:başka altarnatif önermeyiniz teşekkürler..
sorum yeterince açık arkadaşlar, pentium D945 3.4 ghz 4mb cache 800mhz de çalışıyor.
E660 ise 2.4 ghz, 4mb cache, 1066 mhz de çalışıyor.
hangisini almalıyım, neden..?
edit:başka altarnatif önermeyiniz teşekkürler..
İki işlemciyide aynı kasada denemiş biri olarak Pentium D 945 den daha çok performans aldığımı belirtiyim. Tabiki bu işlemci için kaliteli bir Soğutucu kesinlikle öneriyorum 65 nm olmasına rağmen çok ısınıyor. Bunun nedenide bir çift çekirdeğe göre çok yüksek saat hızı oluşu.
Mesela bu işlemcileri CRYSIS de denedim ve Pentium D 945 in daha iyi olduğunu açıkca fark ettim.
E6600 değilde E6700 olsa idi o zaman E6700'ü seçebilirdin ama şu durumda PD 945'i öneriyorum ben.Tabi daha iyisi E7500 almak.
Yukarıda bir arkadaş Pentium D'ye eski mimari demiş. Hayır Pentium D 900 SERİLERİ Core 2 duo 6000 serileri ile aynı mimariye sahiptir... Pentium D 945 AMD Ahtlon 64 x2 6400 den daha gelişmiş bir mimariye sahiptir mesela = amd 90nm İntel ise 65 nm..
Bu işlemcinin tek sorunu ısınması .iyi bir işlemci fanıyla canavar gibi bir işlemciye sahip olabilirsin.
Pentium D 945 işlemcisini GTS 250 ekran kartı ve 4 gb ramle birleştirdiğimde Tüm hit oyunların hakkından geldiğimide belirtiyim.
Core 2duo öneririm.. Çünkü:Bence E6600 diyorum.
[email=Mustafa@PC]Mustafa@PC'nin[/email] dediği gibi diğeri çok ısınıyor ve eski bir mimarisi var. Ama Core 2 duo daha gelişmiş ve size en azından 4yıl gider.. :)
Ama arkadaşa katılmıyorum.Soket 775 işlemciler en faza 2 yıl idare eder.Yakında emekli olacak.4 yıl nasıl idare etsin?
Gelecek Soket 1156'da.
sakın alma pentium d bende onun 820 modeli var iğrenç. değişicem zaten:D
pentium d serilerinden nefret ettiğim için söyledim. ama bence biraz daha para versin. e7500 alsın 220 tl civarı.
Pentium D 8XX serileri 90nm dir. KARIŞTIRMAYALIM...
Pentium D 9XX SERİLERİ ile Core 2 duo E6XXX ve E4XXX SERİLERİ A Y N I T E K N O L O J İ D İ R
c2d 6600 pentium d945 den daha iyidir.
pentium d945 bildiğim kadarı ile 1 sanal 1 fiziksel işlemci
c2d ler ise 2 fiziksel işlemci demekdir..
İki işlemciyide aynı kasada denemiş biri olarak Pentium D 945 den daha çok performans aldığımı belirtiyim. Tabiki bu işlemci için kaliteli bir Soğutucu kesinlikle öneriyorum 65 nm olmasına rağmen çok ısınıyor. Bunun nedenide bir çift çekirdeğe göre çok yüksek saat hızı oluşu.
Mesela bu işlemcileri CRYSIS de denedim ve Pentium D 945 in daha iyi olduğunu açıkca fark ettim.
E6600 değilde E6700 olsa idi o zaman E6700'ü seçebilirdin ama şu durumda PD 945'i öneriyorum ben.Tabi daha iyisi E7500 almak.
Yukarıda bir arkadaş Pentium D'ye eski mimari demiş. Hayır Pentium D 900 SERİLERİ Core 2 duo 6000 serileri ile aynı mimariye sahiptir... Pentium D 945 AMD Ahtlon 64 x2 6400 den daha gelişmiş bir mimariye sahiptir mesela = amd 90nm İntel ise 65 nm..
Bu işlemcinin tek sorunu ısınması .iyi bir işlemci fanıyla canavar gibi bir işlemciye sahip olabilirsin.
Pentium D 945 işlemcisini GTS 250 ekran kartı ve 4 gb ramle birleştirdiğimde Tüm hit oyunların hakkından geldiğimide belirtiyim.
Pentıum D ve core 2 duo mimarisi alakası yok :) Pentıum D tek bir zar içinde iki adet pentium 4 işlemcinin birleştirilmiş halinden başka birşey değildir sanal çift çekirdek değil bir bakıma gerçek çift çekirdeklidir o P4 HT ve günümüzde HT destekli core i7 işlemcilerde sanal çekirdek söz konusudur.İntel o yıllarda AMD nin efsanevi athlonlarına karşı durabilmek için bu takoz işlemcileri çıkarmıştır AMD ye yaklaşa bilmek için sürekli saat hızına abanmıştır bu nedenden dolayı işlemci fazla güç tüketip fazla ısınıyordu pentıum D AMD nin athlon x2 lerinin yanına bile yanaşamamıştır.Nanometrik boyut malesef herzaman önemli değil önemli olan işlemci mimarisidir zar ustunde ne kadar alan sağlanırsa buda (nanometrık boyutlarla elde ediliyor) o kadar çok transistör düşük güç tüketimi yüksek performans elde ediliyor.İntel ancak yeni mimari core 2 duo işlemcileriyle AMD yi geçebilmiştir söylentilere göre core 2 duoların geçmişinin P3 lere dayandığı söylenmekte ne kadar doğru orasını bilemem :)
pentium D eski ve ısınan bir işlemci ama core 2 duo lar gayet güzel performans verir kesinlikle ikisinin kıyaslamsında core 2 duo
E6600 çok daha iyi buyrun bu listeden bakın
http://cpubenchmark.net/cpu_look ... Duo+E6600++2.40GHz
Listenin en alt sıralarında Pentium D 945 i göreceksiniz. Pentium D 3.40 GHz yazıyor.
intelin adı bile çok itici artık full hd diyorsunuz ya intelde full kazık başkada bir özelliği yok. e6600 fiyatına canavar gibi en az 4 katı daha güölü ve hızlı athlon II x2 550 3.0 ghz alırsın 15 dolar daha fark verirsen x3 alırsın.
şu intelin allı pullu parlaklığına kanıpta binlerce dolar ve tl yi çöpe atanların haline inanın ki çok üzülüyorum.
yeni işlemciler hazır intelin ama 350 dolar anakart 450 dolar işlemci kim alır böyle ürünleri ancak bilmeyen kişiler kulaktan dolma laflara istinaden alır. her yeni işlemci yeni anakart demek intelde.
800 dolara iyibir anakart işlemci ve ekran kartı alınabilr amd sistemlerde hemde x6 serisi. 240 dolar işlemci 125 dolar anakart geri kala 400 küsür dolarada en sağlam ekran kartını almak mümkün. amd içinde çok soket değiştiriyor dendi ama adamlar düzeni oturttu hatta oturtmanın ötesine geçti. phenem x2 x3 x4 derken x6 ların bile çalışmasına imkan tanıyor bios güncellemesi ile. hemde işlemcilerdeki pin sayısı farklı olmasına karşın hemde intelin kat ve kat daha aşağısına satıyor.