Perde Satışı Sitesi - Proticaret

promist
02-09-2014, 15:41   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

Merhaba Arkadaşlar ,

Perde satın sitesi için proticaret 'in perde satış modülünde yararlanabilirsiniz.
İçeriğini ve kullanımını aşağıdaki kaynaklarımızdan inceleyebilirsiniz.

Perde Satış Modülü Nasıl Kullanılır ?

Tanım

Perde modülü sistemi,kullanıcıların formüller üreterek ürünün özlleiklerine göre ayrı ayrı hesaplamalarını yaparak ürünlerini sipariş edebilmeleri için geliştirilmiş bir sistemdir. Burda ana amaç perde için kullanılacak kumaşın ve malzemenin tutarını kullanıcının isteğine göre hesaplayarak kullanıcaya sunmak. Örnek olarak perde üzerinden anlatılacak fakat bu türde her türlü hesaplanarak satılacak ürün için kullanılabilir. (Saç,ahşap,vb..)

Kullanım Bilgileri

Admin

Perde modülü sistemini kullanmak için öncelikle perde modülünde ürün türleri tanımlayıp o ürüne göre formüller tanımlamalıyız. Bu tanımlamalar;

Ürün için fiyat çıkarırken kullanılan formülde gerekli olan veya ürün için seçici bir kıstas faktörü olan birimlerin her birini özelliklere ayrı ayrı eklenir.Her bir özelliğe alt değerleri ana sayfada üründe seçilmesi gereken değerleri özellikler eklendikten sonra yanındaki "Detay" butonundan ekleyebilirsiniz
Girilen özeliklere Göre formül tanımlanır.

Daha sonra ürün kartı tanımlanırken ürün stok kartının içinde stok tipi 'perde' ve stok alt tipi bölümünde eklenen 'ürün türü ' seçilir.

1)Perde ve Formül Tanımları

Bu ayarları yababilmek için;

Ana sayfa > E-TicaretYönetimi > SiteTanımları>Perde Tanımları kısmına gelin.

Burada perde siparişi verilirken perdelerin alt türü olan "Zebra Perde" eklenecek ve bu üründe istenilen perde için kullanılan hesap formülü oluşturulacak.Tabiki sadece formülde kullanılacak alnlar değil kullanıcıdan bilgi almak içinde özellik eklenebilir. (Renk ve Desen fiyatı etkilemeyebilir ama kullanıcıdan bilgi almak için kullanılır.)

Görüldüğü üzere özellik1 de en, özellik2 de boy, özellik7 de renk ve özellik8 de ise desen tanımları yapılmış. Burda niye renk ve desen özellik3 ve özellik4 eklenmedi denebilir. Burda istenen değer istenen özellik sekmesine eklenebilir. Burda bir kısıtlama veya engel yoktur. Burda ekleme sırası tamamen admine bağlıdır.

Yeni alt ürün türü eklemek için "Yeni Ürün Niteliği Ekle" butonuna tıklayın. Karşınıza

Yukarıdaki ekran gelecektir.

Özellik eklenince aktif olsun istiyorsanız "özellik aktif" kutusunu seçili hale getirin. Ürüne isim verin (Zebra Perde vb..) ve sonra istediğiniz özeliklerin tanımlarını istediğiniz sırada, özellik text alanlarına doldurun.

Ekle diyerek işlemi tamamlayın.

2)Özelliklere Değer ve Sabit Değer Tanımları

Zebra perde özelliğini tanımladığımızda eklenen her özellik için bir "Detay" butonu görüceksiniz buraya bu özellikle ilgili değerleri tanımlamak için kullanacağız. Ayrıca eklenen her özellik ve buna bağlı değerler ürün detay sayfasında gözükücektir.

En için "detay" butonuna tıklandığında;

Değer1 : Bu alan ürün altında kullanıcın istediği cm değerine karşılı gelir

Yuvarlama değer: Bu üreticinin kendince aldığı değerlerdir. Yeni kullanıcı 10 cm seçtiğinde aslında 40 cm seçmiş oluyor. Eğer değişmiyicekse yuvarlama değerede 10 yazılmalıdır.

İşlem değeri: ürünün ana fiyatı üzerine ne kadar ekleneceği girilecektir. Kişi 10 cm ile 12 cm i 5tl eklerken 13 cm seçildiğinde fiyata 10 tl lik bir etki etmesini istemiştir. Eğer etkilenmesi istenmiyorsa '0' yazılarak geçilebilir.

Yeni değer eklemek için "Yeni Değer Ekle" butonuna basın. Açılan popupa değerleri girin ve kaydete basın.

2)Formül Ekleme

Formül eklemek istediğiniz Alt Özelliğin "Düzenle" butonuna basın

Butona basınca karşınıza gelecek ekran;

Burda mantık şöyle işler girdiğiniz tüm özellik alanları listelenir. Sizde işlem sırasına göre önce alan adı sonra işlem işareti şeklinde formülü oluşturur en son bir isim verip kaydedersiniz.

Açılan Ürün Listesi sayfasında karşınıza gelen stok kartına ekleyeceğiniz ürünün özelliklerini girin ve stok tipi olarak perdeyi stok alt tipi olarak seçmek istediğiniz alt türü seçin. (Stok Alt Tipinde eklenen özellikler listelenmektedir.)

1) Formulde ürünü tanımlarken verdiğiniz fiyatı kullanmak istediğinizde buna tıklar sınız formulde ekrana bu tutar sembolik olarak "t" yazar.

2) Formülde elle girilen bir değeri işleme dahil etmek isterseniz 2 nolu text alanına yazıp ekle diyebilirsiniz. Bu sayıda formül ekranına "k" olarak eklenecektir (bu alana sadece sayısal veri girilmelidir).

İşlem sırasında hata yaparsanız "Formülü Temizle" butonuna basarak işlemi tekrar girebilirsiniz. Daha sonra ekle diyerek çıkabilirsiniz.

3)Yeni Ürün Ekleme ve Özellikleri Bağlama

Yeni ürün eklemek için Ürün listesi ekranında Yeni Ekle butonuna basın.

Ana sayfa > E-Ticaret Yönetimi > Ürün Yönetimi>Ürün Listesi kısmına gelin.

Daha sonra kaydet butonuna basın.

Kullanıcı


Kullanıcı ürün almak istediğinde o ürünün üzerine tıklayınca ürüne ait detay sayfasına yönlendirilir.

Ürün eğer bir perde ise yönlendirileceği sayfa aşağıdaki şekildeki gibidir.


Kullanım videomuzu izlemek için Tıklayınız !

Demo sitemiz :perde.proticaret.org

Hemen Satın alamak için tıklayınız !

Son Düzenleme: promist ~ 02 Eylül 2014 15:46
Kuşçubaşı
22-04-2019, 11:32   |  #2  
Kuşçubaşı avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2018

Harika bir sistem gibi görünüyor. Daha önce ev tekstili noktasında tercih ettiğim ve Kocaeli perde kapsamında hizmet veren Ekol Ev Tekstil'de bu tarz bir otomasyon kullanıyordu fakat tam anlamıyla eşdeğer bir sistemdi diyemem. Otomasyon sistemler yaşamımızın her alanına hızlı bir şekilde girmeye devam ediyor. Hizmet sektöründeki gelişmelere de bu açıdan bakmak gerekir.

aylinbilgili
11-11-2020, 16:23   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2020

Sistem gerçekten gayet mantıklı ve işe yarar. Bu gibi basit çözümleri çok seviyorum internette bulabileceğiniz pratik siteler ve uygulamaları keşfetmek gerçekten çok eğlenceli, konusu iken bende size perde konusunda istanbula yeni taşınmış biri olarak baya yardımcı olan pratik çözümlere sahip Modaper Perde Sistemleri firmasını öneririm.