Performans Çok Düşük

HPQ-User
26-05-2010, 20:13   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Cthrekgoru sormuş:
Şimdi gördüğünüz gibi sistemim fena değil GTX 260'takmadan önce Geforce 8800 GTS 512 MB ekran kartım vardı fakat kasa coolmaster olduğundan üstü delikli hava sirkülasyonu içinmiş.Bana pek yaramadı ne yazıkki,kasanın üzerine kola döktüm.sonuçta ekran kartım yandı(sadece anlamsız renkler gösterir hale geldi).Bende 500 W güç kaynağıyla uyumlu olan alabileceğim en güçlü kartı aldım.GTX 260(bu kartı sadece bilgisayarı kapayıp yeniden format atmadan taktım bu sorun yaratmış olabilirmi?)  ve şu anda bilgisayarım çalışıyor,fakat performans çok düşük,düşük derken şöyle açıklayayım,yeni bir oyun olan bioshock 2 yi aldım ve oynamaya başladım.Aldığım ortalama FPS sadece 15,daha sonra hep oynadığım Team Fortress 2 yi denedim orada ekrana bir sürü hareketli nesne girdiğinde hız 27 FPS ye kadar düşüyor(çözünürlük 1024x768 bu arada)sonra bir arkadaşımı aradım ondada aynı sistem var ve onda durumun nası olduğunu sordum o bana bioshock 2 de 75 FPS TF2 de ise 175 FPS gibi uçuk bir değer aldığını söyledi(bu arada 21 inch monitör kullanıyor).Bottle Neck dediği bir problem yüzünden olabileceğini söyledi bende Q6600 işlemciyi overclockladım(3.2 GHZ'ye ekran kartına yetişebilmesi için kasa-fanlar iyi ısınma falan olmadı).Gelin görün ki performans nerdeyse hiç değişmedi.windows 7 şu an makina performans indexte işlemciye 7.3,ram e 7.3,graphic card a 5.9 puan veriyor.Sistem görüldüğü gibi oyun ve diğer programların istediği recommended değerlerin üzerinde.Tüm bunlara bakarak 3D Mark 05 ile(eski bir sürüm seçtim ne olacak diye)sistemimi test ettim ve 8000 puan gibi çok düşük bir sonuç çıktı(testi 3 kez tekrarladım 2.4ghz ve 3.2 cpu hızı ile 300 puan kadar oynama oldu).Normaline baktığımda benim sistemimin 16k-18k arası olması gerektiği görülüyor.Şimdi bu kadar uzun anlatımdan sonra en önemli şeyi soruyorum sorun ne olabilir ? grafik kartı mı ? cola yüzünden anakartta problem olabilir mi ?varsa bu performanstada olsa sistem çalışıyor olabilir mi ?Güç kaynağım yeterince iyi olmayabilir mi?Foramt atmak böyle bir sorunu çözebilir mi ?)Lütfen yardım edin bu tür konuları sorabileceğim Türkiye'de fazla kişi veya kuruluş yok.Son bir soru parçaları software ile daignose yapmanın kolay bir yolu var mı?hatanın nerede olabileceğini anlayabilmek için? Bu kadar uzun yazdığım için kusura bakmayın...

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
Gigabyte P35-DS3L (PCI 1.0)
Intel Core 2 Quad 6600
4096 MB DDR2 1066 MHZ RAM
NVIDIA Geforce GTX 260 Ekran Kartı (896 MB 216 Core Ver.)
CoolMaster Kasa
500 Watt Güç Kaynağı(sağlam olanlardan)
17 inch LG 700 S monitör
Windows 7 32-Bit

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; tr; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3