Pes 2010 Master League Rehberi

_hEro
30-10-2009, 18:29   |  #1  
_hEro avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,428 mesaj

Blog'umdan ,
https://www.chip.com.tr/blog/hher ... g-rehberi_4111.html

Herkese merhaba, 

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum..Anlaşılmayan ,eksik kalan, atladığım noktalar olursa lütfen bana ulaşıp haber verin.Eğer var ise, imla ve bilgi hataları için özür dilerim .Mazur görün. 

Pes 2009 dan sıkılmaya başladığımız şu sıralarda 2010'un , önce demosu ardından tam sürümü çıktı piyasaya.Çıkmasının ardındanda binlerce PES hayranının ilgisi kat kat arttı.2010'a , Avrupa Ligi de resmi olarak eklendi ki oyunda artık lig modları tadından yenmiyor.Masterlig de bunlardan birtanesi, hatta en iyisi.Bende yardım arayan kişiler vardır diyerek,kendimce küçük bir rehber hazırladım.Zamanım oldukça ayrıntılı hale getireceğim.Özellikle transfer konusuna da değineceğim... 

Özet olarak 
Master Lig (ML) modunda bir takım seçmeli ve sınırsız sayıda sezon boyunca,o takımı ligde ve kupa turnuvalarında başarıdan başarıya koşturmalısınız.Sahada döktüğünüz terleri paraya çevirip oyuncularınızı elinizde tutarken, transfer piyasasındada adınızdan söz ettirmeniz gerekiyor.Ayrıca keşfettiğiniz yetenekleri iyi değerlendirip,dikkatli bir biçimde geliştirerek klübünüzü dünya futbolunun önde gelen güçlerinden biri haline getirebilirsiniz. 

Şimdi dilerseniz herşeye en baştan başlayalım. 

Klüp Seçimi ve Genel Ayarlar 

New Game diyerek takımınızı seçtikten sonra ML'de birdaha oynama yapamayacağınız , ufak ayarlarınızı belirleyecek olan bir menü çıkacak. 

Bu menüden , 
İlk seçenek başlayacağınız ikinci ligdeki takımlarını değiştirmenize yarıyor. 
İkinci seçenek başlayacağınız ligin takım sayısını ve kurallarını değiştirmenize yarıyor. 
Buraya giriş yaptığınızda,  
Teams: Takım sayısını 
Position: Ligdeki sıralama kriterlerini (Nelerin baz alınacağını) 
Card Collected: Liginizde kart cezalarının neye göre verileceğini 
Cup Competition Format: Lig kupasının eleme kriterlerini belirlemenize yarıyor ve bu ayarlar birdaha değiştirilemiyor. 
Size en uygun olanı seçerek devam edin. 
Üçüncü seçenek yani genel ayarlar ise maç süresini oyun zorluğunu,  top tipini, para cinsini vs seçmemizi sağlıyor. 
Confirm diyerek başlıyoruz... 

Sponsorlar 

Oyuna başlar başlamaz ilk birkaç haberi hızlıca geçtikten sonra sponsor anlaşmaları karşımıza çıkacak.Bu pencerelerden hangi firma ile kaç yıllığına ve ne kadara anlaşma yapmışız, bunları öğreneceğiz.Sponsorların klübün kasasındaki rolü oldukça büyük.Küçümsemeyip ilerki yıllarda da iyi takip etmeniz gerekir.Özellikle 1.Lige çıkana kadar. 
Bu sayfalarıda onaylayınca en sağ altta klübe giren sponsor katkısını anlık olarak görebilirsiniz :) 

Ana Menü 

Ana menü 09 a alışanlar için ilk başlarda karışık gelecektir ama bu sisteme alışmak fazla uzun sürmüyor.(Bana göre 09a göre çok daha güzel olmuş) 
Etraftaki yuvarlaklar menüler arası geçisi sağlıyor.Tepedeki yuvarlak ise giriş yaptığımız menüyü gösteriyor. 

Stadium Walk

Next: Sıradaki haftaya ilerlemek, maça başlamak. 
Topics: Oyun hakkında ilgili bilgilerin bulunduğu bölün 
Options:Oyun ayarlamalarını yapabileceğimiz bölüm.(Bazı ayarlar yanlız dönem yada sene sonunda yapılabilir.)Oyun kayıtlarıda sadece bu bölümde yapılabiliyor. 

Team Office

Bu bölüm ML'nin menajer kısımı ile ilgeleneceğiz.Şöyleki, takımın maç fikstürü, tranfer teklifleri, diğer takımların neler yaptığını, kimleri aldığını takip etme, klübünün finansman kaynaklarına,sponsorlara gözatma, gelir gider dengesini kontrol etme gibi bilgilere ulaşacağız.Kısacası ofisimizdeki masamızda takım için neler yapılabilirse onları yapacağız. 
Calender
Sezon fikstürünü içerir.İlerki haftalarda kimlerle oynacağınızı, oyuncularınızın idaresi açısından takip etmeniz gerekir.Bir sonraki hafta liderle oynacaksanız, bu haftaki zayıf rakibinize karşı yedek kadroyu çıkartmak isteyebilirsiniz. 
My Team:  

Bu kısımdan takımızdaki oyuncuların teknik ve psikolojik bilgilerine ulaşabilirsiniz.Sizden memnun mu değil mi? Geçen haftalar boyunca kendisini ne kadar geliştirmiş? Bu soruların cevabını bu kısımda bulacaksınız.Oyuncuların yanlarındaki kalpler, tahmin edeceğiniz üzere ruh hallerini göstermektedir. 
Sağ panelde ise seçili oyuncunun değeri ve kontratının nekadarının dolduğunu ayrıca, satılık/kiralık listesinde olup olmadığını gösterir.Transfer döneminde oyuncunuzu izleyen klüpler en altta,  
imzaladığı klüp ise bir üstünde gösterilecektir. 
Negotiations:  
Bu bölüme pes hayranları 09dan alışık zaten.Transfer görüşmelerimizi,listemizdeki oyuncuları vs bu bölümden takip edeceğiz.Daha çok transfer dönemi gireceğiniz bir bölüm.Transfer ayarlamaları için daha sonra ayrıntılı bir rehber hazırlamayı düşünüyorum.Çünkü oyunun en zevkli kısmı burası. 
Sponsor List:  
Klübe hangi firmaların sponsor olduğunu ve klübe yaptıkları katkıları gösteren bölüm.Ayrıca gelecek sezon kimlerin sponsor olduğunuda buradan öğreneceksiniz. 
Operating Cost

Gerçek hayatta klübün tüm ihtiyaçlarıyla bir kişi ilgilenmiyor elbette.KONAMI bunuda düşünmüş olacakki oyunda bir ekip oluşturmuş.Teknik ekip.Klüp doktorundan yardımcı koçunuza kadar her personel bu ekranda gösteriyor.Yıllık nekadar aldıklarınıda buradan takip edebilir ve oynamalar yapabilirsiniz.Ancak bu oynamaları kafamıza göre yapmıyoruz elbette.Klübün finansal gidişini iyi etüt edip, duruma göre para artırımı yada azaltımı yapabilirsiniz.Siz bütün maçları kazanmaya bakın ki ekipte parasını sağlıklı bir şekilde alabilsin, mutlu mesut geçinin :). 
Ağustos ayında Yönetim Giderleri kısmından personel maaşlarını ayarlayabilirsiniz. 
Tavsiyem "Youth Team" in parasını kısmamanız.Çünkü genç takım bu oyunda çok önemli ve yatırım yapmakta fayda var.Transfer yapıp zaten az olan paraları etrafa saçmak  yerine oyunun başlarında genç takıma ağırlık verip geleceğin takımını oluşturmalısınız. 
Expected Earning:  
İşte takımın kalbi.Finansman gelir ve giderlerinin genel olarak tutulduğu bölüm.Mini bir muhasebeci diyebilirim."income" kısmında takımın gelirleri gözükmekte.Sponsor ve fanclub gelirlerini genel olarak orada görebilirsiniz.Teknik ekip ve futbolcuların maaşı, bonservis bedelleri hepsi birden sezon başında düşecektir.Sezon içinde param çok var diyerek, transfere ağırlık vermeye çalışmayın.Özelliklede oyuna ilk başlayanlar için söylüyorum.Elinizdekilerle bir  
sezon idare edin.Birde 1.lige çıkma başarısını gösterirseniz, paranız olmadan bir üst ligde fena afallarsınız.Dediğim şekilde Hem oyuna alışırsınız hemde gereksiz masraf yapmamış olursunuz.Zaten transfer etmeye çalışacağınız oyuncularda büyük olasılıkla yüzünüze bakmayacaktır ilk zamanlar..Azıcık saygınlık, biraz fazla para, ondan sonra yıldız transferler ;) Sezon içinde maçların yüzde doksanını kazanırsanız sezon sonunda biriken para miktarını görünce nedemek istediğimi anlayacaksınız.Sportif başarı olmadan, zengin klüpte olmuyor maalesef... 
Burada belirtmeden geçemeyeceğim bir iki önemli nokta var... 
Hesaplamalar Eylül ayının ilk haftasında yapılır.Eğer bu noktada mali durumunuz eksideyse klübünüziflas edecektir.Takımınız iflas etse bile maç yapmaya devam edebiliyorsunuz, ancak her iflas kayıt defterinize tek tek işleyecek ve mali dengenizi altüst edecektir.Kaynaklarınız kötü durumdayken anlaşma yapamazsınız.Bu durumda da giderlerinizi azaltma yoluna gitmelisiniz.(Örneğin, bu ekrandan gelirlerinizi sürekli takip edip , yetersiz olduğunu gördüğünüzde Eylül ayından önce oyuncu satarak durumunuzu düzeltmeye çalışmalısınız.Aksi halde oyun bunu sizin yerinize yapacaktır! 
Birkaç sene sabrederek, gelecek vaadeden oyunculuara sürekli şans tanırsanız ve onlara başarılar elde etmesini sağlarsanız, ilerde size hem büyük maddi kazançlar sağlarlar hemde bedavan sağlam topçularınız olur.Kazandırdıkları başarılar sayesinde kasada toplanan paraları söylemiyorum bile.Bkz: Messi. 
News:  
Bu bölümde Dünya'da neler olup bitmiş, onları takip ediyoruz. 

Club Hause 

Ben bu bölüme "Tesisler" diyorum.Ofis kısmında masa başında yapamadığımız işleri bu bölümde yapıyoruz.Çekiyoruz eşortmanları oyuncuları bayağı bir yoruyoruz ki gelişsinler.Turnuva bilgileri ve GENÇ TAKIM da bu bölümde gösteriyor kendini. 
Game Plan
Takımın iskeletini burada oluşturuyoruz.Uygulayacağımız ana taktikleri, oyunculara vereceğimiz özel komutları (Oyuncu kartları) ve buna benzer en ince taktik ayarlarını bu kısımdan yapacağız." E ben her maça özel taktik yapacağım, her seferinde buraya mı gireceğim ? " diyorsanız eğer.Cevabım hayır.Maça başlamadan önce o maça özel (maç bittikten sonra iptal olacak ) taktiklerinizi yapabilirsiniz 
Oyuncu kartlarından bahsedeyim biraz.

Malum oyun çıkmadan önce herkesin merakla beklediği bir özellikti.Bu kartlar gelişmiş oyuncularda bulunuyor ve her kartın kendine ait özellikleri var.Pasif veya aktif olarak nitelendirebilirim.Pasif kartlar üzerinde oynamalar yapamıyoruz.Yani bir adamın yapısında hızlı koşmak varsa bunu engelleyemezsiniz.Aktif kartlarda durum böyle değil.On/Off seçeneği mevcut.Örneğin, forvet oyuncunuza "defansın arasına koşu yap, yada sağ kanai ile sen aniden yer değiştir, ortasahadan gelen arapasa kanat oyuncusu koşsun sen dokunma, defans şaşırır bizde atar golü üstüne yatarız " diyebiliyorsunuz.Evet sadece bir "on" ayarı ile bu mümkün :) 

Training:

Ekibinizide alıp, takımca  güzel bir ter attığımız bölüm.Bu bölümde de değinmek istediğim birkaç nokta var.Sağ tarafta seçili oyuncunun antrenmanda nelere ağırlık vereceğini görüyoruz.Örneğin milli kalecimiz Volkan'a gidipte şut çalıştırtırsanız diğer özelliklerinden kısmak zorunda kalırsınız ve kalecilik özellikleri gelişmez.Aksine geriler.Bu bakımdan bu bölümde her oyuncunuza tek tek ince ayar yapmanızı tavsiye ederim.Yapınki oyuncunuz sezon sonuna kadar istediğiniz yönde gelişsin.Özellikle 1.Lige hazırlıksız yakalanıpta tekrar küme düşmeyin:) Yalnız gelişmiş olan özelliklerini kontrol edin ve o özelliklere normalden daha az ağırlık verin.Yani, bir oyuncunun Top Speeed'i 95 ise uzun bir süre hiç depar çalıştırmasanızda olur.Maç yaptığı zaman o azar azar kendiliğinden gelişecektir zaten.Bu arada bahsettiğim bu "ağırlık verme" puanlarına oyunda "focus point" deniliyor ve yine bu ekrandan geçiş yaparak değiştirebiliyorsunuz.Değişim yapabileceğiniz bir başka husus ise biraz önce bahsettiğim özel oyuncu kartları.Oyuncularınıza bu kartlardan ,klübün kasasını kullanarak ,satın alabiliyorsunuz.Ancak dar gelirli bir klüp için hiçte ucuz değiller.Zaten ortalama puanı 60 olan bi oyuncu için özel kart satın almanızda anlamsız olacaktır.O yüzden bu kart alma sistemini klübün müzesine bir miktar kupa katıp, para kazandıktan sonra kullanmanızı tavsiye ederim.Üstelik ozamana kadar oyuncularınızda bir hayli gelişmiş olur, böylelikle kartlarda bir anlam ifade eder. 
Tournament Information :  
Buradan düzenlenen turnuvalar hakkında bilgiler alıyoruz.Hangi takım kaçıncı sırada, kim kimi  
elemiş,görülen kartlar, atılan gol sayıları vs vs.Dahil olduğunuz Turnuvaları sürekli takip etmenizi  
öneririm ancak, katılamadığınız ya da elendiğiniz bir turnuva varsa onu ancak ilgiliyseniz takip edin.Aksi taktirde hiçbir yararı yok. 
Youth Team

Genç takımı kontrol edip, gözgedireceğimiz kısım burası.Genel teknik puanlarının 40ila 55/60 arasında değiştiği, 16ila 20 yaşındaki gelecek vaadeden oyuncular gösterilmektedir(10oyuncu).Bu bölümde klüp görüşmeleri, bonservis ödemeleri olmadığı için,istediğiniz oyuncu ile dilediğiniz zaman sözleşme imzalayabilirsiniz.Ancak tabiki özelliklerini iyi kontrol edin.Yoksa hayal kırıklığı yaşamanızın yanında boşa giden bir zamanda yanına kar kalacaktır. 
Bu arada genç takımdan sözleşme imzalayacağınız oyuncular ilerde ileri düzey bir futbolcu olduklarında klüplerine bağlı olup, diğer tekliflere sıcak bakmayacaklardır. 
Team Info
Buradan diğer dünya takımlarının kadro bilgilerini kontrol edebilirsiniz.Kim sarı kartlı,kim ilk onbirde,hangi takım hangi taktiği tercih ediyor vs vs... 

Şimdilik bukadar. 
Transfer ve Taktik Ayarlamaları ile ilgili özel olarak bir rehber daha hazırlamayı düşünüyorum.Tabi yararlı olursa :) 

Oyunu sürekli takip edenler zaten az çok biliyor bunları.Amacım yeni başlayanlara kabaca yol göstermekti.Umarım herkese faydalı olabilmişimdir.Öneri,istek veya şikayetlerinizi lütfen bloguma belirtin.Herkese iyi oyunlar :) 

Yazımın çok ufak bir bölümünde "PES 2010 Türkçe Kullanım Klavuzu"ndan yararlandığımı belirtmek isterim.Onun dışında hiçbir şey alıntı değildir. 

_hEro 

Son Düzenleme: _hEro ~ 30 Ekim 2009 18:32
alien_fx
30-10-2009, 18:57   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,671 mesaj

çok sağol aga. baya yardımı olacaktır bu konunun :)

CU_GS7
30-10-2009, 19:41   |  #3  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

Emek var, yararlanan olacaktır.. Güzel çalışma..

berksus
30-10-2009, 19:49   |  #4  
Yıllanmış Üye
147 mesaj

Teşekkürler ama bir şey sorucam.Ben 3. senedeyim.İlk sene 3. olarak 1. lige çıktım. 2. senede 4. olup şampiyonlar ligine gittim.Fakat overall point'i 75-76 üzeri oyuncuları transfer edemiyorum.Hep iptal oluyor.Neden böyle?

_hEro
30-10-2009, 20:05   |  #5  
_hEro avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Rica ederim arkadaşlar.

Alıntı: berksus  
Teşekkürler ama bir şey sorucam.Ben 3. senedeyim.İlk sene 3. olarak 1. lige çıktım. 2. senede 4. olup şampiyonlar ligine gittim.Fakat overall point'i 75-76 üzeri oyuncuları transfer edemiyorum.Hep iptal oluyor.Neden böyle?
Rica ederim..Yazıyı okudunuz sanırım..Transfer hakkında bir rehberde ayrı hazırlayacağım.Genç takım yönetimide olacak içinde.Anladığım kadarıyla konami, oyuncuları akıllılık edip ilk senden genç takıma ağırlık vermesini sağlamaya çalışmış.Birçok kişi muzdarip bu durumda.Ayrıca henüz şampiyon dahi olamamışsınız.Siz olsanız kendi takımınıza gidermiydiniz? Almaya çalıştığınız futbolcular kimler ?Fenerbahçe'de şampiyonlar liginde çeyrek final oynadı ama Maxi Rodrigez bize gelmiyor :)

berksus
30-10-2009, 20:07   |  #6  
Yıllanmış Üye
147 mesaj

23-24 yaşında ki 75-76 overall'lı ve alt ligde ki oyuncular.

_hEro
30-10-2009, 20:10   |  #7  
_hEro avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,428 mesaj
Alıntı: berksus  
23-24 yaşında ki 75-76 overall'lı ve alt ligde ki oyuncular.
İşte onu demek istiyorum.Parası olan konuşamıyor bu defa :) Biraz daha başarı gösterin.Ligde üstüste şampiyon olun vs..Önerdiğiniz parayıda köklersiniz.Ama sadece para birşey ifade etmez.Takımım popülaritesinin yükselmesi gerek.Durun daha yeni başlamışsınız :)

yiit07
02-11-2009, 02:34   |  #8  
Taze Üye
1 mesaj

bilgiler için çok saolasın.bi şey sorucam master league i yeni açtım transfer etmek istediğim oyuncuların özelliklerini göremiyorum tek tek.sadece transfer dönemindemi açılıyo yoksa bi ayarı falanmı var ?

_hEro
02-11-2009, 03:05   |  #9  
_hEro avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,428 mesaj
Alıntı: yiit07  
bilgiler için çok saolasın.bi şey sorucam master league i yeni açtım transfer etmek istediğim oyuncuların özelliklerini göremiyorum tek tek.sadece transfer dönemindemi açılıyo yoksa bi ayarı falanmı var ?
Rica ederim :) Hoşgeldiniz.
Transferler ve ince taktik ayarlamaları için bir rehber daha hazırlayacağım.Oyuncu kartlarınada çokca değinmek istiyorum bu defa.Sorunuzu kısaca yanıtlayım.
Transfer etmek istediğimiz oyuncunun özelliklerini göremiyoruz evet.Yada oyun bize ilk anda az bilgi veriyor diyelim.Ortalama teknik değeri,yaşı,kilosu,güçlü ayağı,boy uzunluğu gibi özelliklerini görebiliyoruz.Ayrıntılı özelliklerini ise, oyuncuya birkez tıklatıp, add to scout list diyerek oyuncuyu gözlem altına alıyoruz.E bir oyuncunun özellikleride hemen öğrenilmez tabii..Yaklaşık 3-4 hafta sonra Team office deki görüşmeler menüsünden scout list'inizi kontrol edin(Tabii bu haftalar içindede sık sık kontrol edin).Gözlem altındaki oyuncuyu burada göreceksiniz.Seçin.Oyuncunun isminin yazdığı yerin hemen yanında yanıp sönen bir kağıt görürseniz, oyuncunun bilgileri keşfedildi demektir.Artık oyuncuyu daha çok tanıyorsunuz :)
İlgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim:Bahsettiğim diğer rehberler için lütfen blog'umu takip edin ;)
İlk boş zamanımda hepsini ayrıntılı şekilde hazırlayacağım.

https://www.chip.com.tr/blog/hhero/

akaya91
02-11-2009, 11:59   |  #10  
Taze Üye
2 mesaj

abi bir şey soracam aktif kartlar genç oyunculara kendiliğinden mi yükleniyor yoksa belli başlı oyuncular da mı var

_hEro
02-11-2009, 12:23   |  #11  
_hEro avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,428 mesaj
Alıntı: akaya91  
abi bir şey soracam aktif kartlar genç oyunculara kendiliğinden mi yükleniyor yoksa belli başlı oyuncular da mı

Hoşgeldiniz,
Yazımda bahsetmiştim.

"Oyuncularınıza bu kartlardan ,klübün kasasını kullanarak ,satın alabiliyorsunuz.Ancak dar gelirli bir klüp için hiçte ucuz değiller.Zaten ortalama puanı 60 olan bi oyuncu için özel kart satın almanızda anlamsız olacaktır.O yüzden bu kart alma sistemini klübün müzesine bir miktar kupa katıp, para kazandıktan sonra kullanmanızı tavsiye ederim.Üstelik ozamana kadar oyuncularınızda bir hayli gelişmiş olur, böylelikle kartlarda bir anlam ifade eder."

bir dost
02-11-2009, 13:03   |  #12  
Yıllanmış Üye
1,174 mesaj

güzel bir yazı olmuş .eline sağlık.

alien_fx
02-11-2009, 13:44   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,671 mesaj

benim become legend da süper biyouncu var haa.

_hEro
02-11-2009, 16:36   |  #14  
_hEro avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,428 mesaj
Alıntı: bir dost  
güzel bir yazı olmuş .eline sağlık.
Teşekkür ederim :)

Emre_1645
03-11-2009, 22:37   |  #15  
Yıllanmış Üye
1,056 mesaj

ya ben bu transfer olayını hala çözemedim scout u lvl 5 yapsam başkanıda lvl 5 yapsam transferlerde etki olurmu?
bide fan team lvl 5 yapsam ne olur. onu mrk ediyorum.
son olarak ilk başta hepsi lvl 3teydi bidaha değiştiremiyomuyuz?

berkay12
09-11-2009, 19:10   |  #16  
Taze Üye
1 mesaj

Oncelikle teşekkürler transfer rehberininzi beklıyorum. Ama bi sorum var ilk yıl UEFA ve Lig Kupasını kazandım
İkinci Yıl Şampiyonlar Ligi , Lig Kupası Ve Ligi kazandım ama hala iyi transferler yapamıyorum:S
Ve butun kadro 5 level.

Son Düzenleme: berkay12 ~ 09 Kasım 2009 19:13
Psychonaut968
09-11-2009, 19:35   |  #17  
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

Eline sağlık,çok güzel bir çalışma olmuş:)

_hEro
09-11-2009, 20:43   |  #18  
_hEro avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,428 mesaj
Alıntı: Psychonaut968  
Eline sağlık,çok güzel bir çalışma olmuş:)
Teşekkürler 968 ;)
Bu arada yarından itibaren 15-20 gün yokum.Gelen sorular havada kalırsa kusura bakmayın.En erken 15 gün içinde cevaplayabilirim.

Emre_1645
10-11-2009, 22:36   |  #19  
Yıllanmış Üye
1,056 mesaj

bu arada hero bişey sorabilirmiyim?
youth team ne demek her sene bu değişiyormu?

_hEro
21-11-2009, 15:22   |  #20  
_hEro avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,428 mesaj
Alıntı: emre_1645  
bu arada hero bişey sorabilirmiyim?
youth team ne demek her sene bu değişiyormu?
Youth Team takımınızın altyapısını gösteren ufak bir bölüm.Yani yaşları küçük, futbola susamış, gelişmek için canlarını verebilecek oyuncular bulunuyor :p Burada en fazla 10 oyuncu görüntüleniyor.Ayrıca transfer parası ödemek istemiyorsanız ve geleceğin takımını kuracaksanız bu bölümdeki oyuncularla kontrat imzalayıp onlara şans tanımalısınız. Kontrat imzaladığınız oyuncuların yerine yenileri gelecektir.Ayrıca en fazla 20 yaşındaki oyuncular gözüktüğünden zaman geçtikçe yenilenen bir liste.

mirrors
10-12-2009, 02:41   |  #21  
Taze Üye
1 mesaj

ARKADAŞLAR VALLA HEYECANDAN NE YAPCAM BİLEMİYORUM AMA YOUTH TYEAM A BASTIM 10 000 000 U MACCO ADINDA Bİ ELEMAN CIKTI ALT YAPIDA.. OYUNCU OYNAYABİLİRLİĞİ DE 60 FİLAN DEĞİL 91 :D EWET YANLIŞ DEĞİL 91 VE 16 YAŞINDA .. TABİİ Kİ KONTRAT İMZALADIM ARADA TAKIMA KATILIYO.. İNANMAYAN OLURSA İSPAT DA EDERİM..

yalcinkurt
10-12-2009, 12:53   |  #22  
yalcinkurt avatarı
Yıllanmış Üye
1,580 mesaj

Güzel bir yazı. Teşekkürler. Finaller hayırlısı ile bittikten sonra Master League'deyiz.

_hEro
11-12-2009, 22:32   |  #23  
_hEro avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,428 mesaj
Alıntı: mirrors  
ARKADAŞLAR VALLA HEYECANDAN NE YAPCAM BİLEMİYORUM AMA YOUTH TYEAM A BASTIM 10 000 000 U MACCO ADINDA Bİ ELEMAN CIKTI ALT YAPIDA.. OYUNCU OYNAYABİLİRLİĞİ DE 60 FİLAN DEĞİL 91 :D EWET YANLIŞ DEĞİL 91 VE 16 YAŞINDA .. TABİİ Kİ KONTRAT İMZALADIM ARADA TAKIMA KATILIYO.. İNANMAYAN OLURSA İSPAT DA EDERİM..
Tamam heycan yok :)
Bu sadece sizde olmuyor birçok kişide var.

arda_altun
17-09-2010, 17:00   |  #24  
Taze Üye
3 mesaj

ben galatasarayla 2051 yılındayım çok yetenekli oyuncular cıkıyor gercekten ama sıkıldım isteyen olursa msnde save atabilirim msn [email=arda1088@hot]arda1088@hot[/email].