pes 2010 vram sorunu

gencfb48
04-05-2010, 22:02   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

arkadaşlar sebebini bilemediğim şekilde pes 2010 da ilginç bi sorunla karşılaştım... Daha dün çalışan oyun bugun çalışırken şöyle bi hata veriyor:

Warning:
Your computer does not meet the minimum specifications necessary to run this software.
You may experience errors during operation.
The video card does not have the necessary specifications. (GPU: VRAM 128MB)

sistem gereksinimlerim hepsini karşılıyor...
Sistemim: Core i5 M430 2.27 Ghz
4gb ram 64bit win7 1gb ati hd 5650 ekran kartı

hcbir şekilde sistem ayarını değiştirmedim, bu konuda bilgisi olan ve yardımcı olabilecek birisi var mı?

gencfb48
04-05-2010, 22:03   |  #2  
OP Taze Üye
8 mesaj

bir de arkadaşlar sistem geri yükleme bi çözüm olabilir mi?

thethunderbolt
04-05-2010, 22:33   |  #3  
Yıllanmış Üye
101 mesaj

sistem gereksinimlerini karşılamıyor diye hata vermiş ama sistem iyi sistem geri yükleme yap düzelir. Oyunun çalıştığı bi güne sistem geri yükleme yap..

Atilla Sarıtaş
04-05-2010, 22:43   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj

Benimde başıma A4Tech webcam driver'ı kurduğumda bu başıma gelmişti ekran kartını 8 mb görüyor ve açmıyordu driver kaldırdım Pes'i baştan kurdum düzelmişti. Sende sistem geri yükleme yapıp Pes'i baştan kur.

erdioz
04-05-2010, 23:02   |  #5  
Yıllanmış Üye
851 mesaj

O da bir yol ama bence hiç geri yüklemeyle uğraşma.Oyunu kaldırıp baştan kur zaten fazla uzun sürmüyor.

implus26
12-03-2012, 02:30   |  #6  
Taze Üye
4 mesaj

EVET BİLİNDİĞİ ÜZERE İNTEL CHİPSETLAR ÇOK NALET BİR KART. PES VB. GİBİ OYUNLARDA SORUN YAŞIYORSANIZ %100. ALINTI DEĞİLDİR. LÜTFEN SAYGI. 6SAAT YABANCI SİTELERDE ARADIM.

Evet arkadaşlar 2 gün önce win7 format attım ve BİLİNDİĞİ ÜZERE VİSTADA VRAM MİN128MB OLURKEN WİN7DE BUNU 64MB ÇEKİYOR. Buda pes gibi bir çok oyunlarda sorun çıkarıyor. aslında yapmamız gerekenmi 2 yolu var 1. XP driverını yüklemek ki buda 256 mb çekiyor ve aero özelliğini desteklemiyor.

[COLOR="Blue"]AMAAA sizde ilk başta benim gibi çok yanlış aradınız. nedenmi intelin sitesine girip vista driverı indirdiniz yada win7 en son sürümünü. işte burdaki hata en son driverların WİN7VİSTA ortak olmasıdır. SİZE SADECE VİSTAYA AİT DRİVER'I VERİCEM.

BUDA VRAMI EN AZ 128MB YAPACAKTIR. [/COLOR]

[COLOR="Red"]UYARI: SETUPU KURDUKTAN SONRA GÜNCELLEME YAPMAYIN VRAM 64MB ÇEKİLİR.

YÜKLERKEN EKRAN GELİP GİDECEKTİR. TÜM ÇIKAN UYARILARA EVET DİYİN BİTTİKTEN SONRA RESTART YAPIN !!
BURDAN İNDİR[/COLOR]

[COLOR="Lime"]TÜM AYARLARI ESKİ HALE ÇEVİRMEK İÇİN GÜNCEL DRİVER:[/COLOR]

İNDİR

[/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us

[/URL]

[/URL]

[/URL]

[COLOR="Blue"]BİR TEŞEKKÜRÜ ÇOK GÖRMEYİN. MEĞE SAYGI. ALINTI DEĞİLDİR. GÜNLERDİR ARIYORUM. LÜTFEN EMEĞE SAYGI. ALINTI YAPARKEN BELİRTİNİZ. ALINTI DEĞİLDİR.

SABİTLENMESİNİ İSTİYORUM...
[/COLOR]

icebroker
21-04-2012, 07:22   |  #7  
Taze Üye
1 mesaj

Ilk once oyunu normal sifirdan kurun. Sonra drectx son surumu yukleyin, kurdugunuz pes 2012 ye herhangi bir patch yukleyin (Kitserver olacak sekilde), Win7 kullanan arkadaslar pesin kurulu oldugu dizindeki kitserve dosyasina girin ve icerisindeki config adli uygulamaya sag tiklayip admin olarak acin. Sonra ''Enforce picture quality'' yi tikleyin ve High secenegini secin. Save yapip kapatin. Oyununuzu calistirin size soru soracaktir 3 tane secenekten sadece ''ignore'' secenegine tiklayin. Islem bukadar. Oyununuzu atmadan sorunsuzca yuksek kalite de oynarsiniz. Unutmadan her ihtimale karsin oyunun normal setting inden secili olan Enable Frame Skipping secenegini kaldirin.