PES 2013'ü Yükledim Yorumlarım

AndcrewTR
24-09-2012, 22:27   |  #1  
AndcrewTR avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 102
1,268 mesaj

Evet PES 2013'ü az önce yükledim hemen yorumlarımı paylaşıyorum. İlk baktığımda bazı yıldız oyuncuların görünümlerinin değiştiğini görüyorum Messi çok süper olmuş gerçekten farkı yok Abate'de de süper gelişme var, Casillas da gerçekci olmuş Alonso'nun gerçekten farkı yok ama Ronaldo bana biraz çocuk gibi geldi. Saçı yüzü falan pek olmamış sanki. Boyu da biraz kısa gibi  . Rooney'in kafası çok kötü görünüyor eni boyundan büyük olmuş. Çoğu oyuncunun 2012'den farkı yok zaten. Türk takımlarına gelince Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasary var. Beşiktaşta simao, ernst duruyor. Yeni transferlerin hiçbiri yapılmamış zaten. Hemen FIFA'dan önce yetiştirelim diye salmışlar oyunu. Olcay var ama pes 2012'de benim oluşturduğum olcay bile daha gerçekciydi. Fernandes'te hiçbir gelişme yok geçen yılki gibi Alex tarzı bi Fernandes var şimdiki attığı o çalımlar, asistler yok. Fenerbahçe'de Salih Uçan çok dikkatimi çekti adam 18 yaşında 76 :) 26 yaşlarında 95'i geçer manajer ligde. Kuyt 71, Hasan Ali 74 oynuyor. Meireles olmasa da bi Krasic'i isterdim ben. Oyuncuların hepsinin yüzleri geçen yılkilerle aynı (TR takımlarında). Baroni'nin saçı dahi yok. Galatasaray'da Stancu, Culio, Necati duruyor. Melo Juventus'ta. Umut Bulut 75 olmuş. Dany 77. Şampiyonlar liginde Spartak, Cluj gibi takımlar var ve oyuncuları doğru. Türkiye'ye hızlıca bakıp geçtim Sercan yok. Tunay, Gökhan T, Ömer var. Tunay'ı benzetmişler iyi görünüyor. Nuri Şahin fazla iyi gibi geldi bana. Çalım atıyo, şut çekiyo bazen forvet gibi oynuyor. Paris'in transferleri yapılmış. Alba, Modric gibi transferler de var. Modric 88'di sanırım. Atletico Mineiro, Botafogo da var oyunda. Bu arada RONALDINHO 35 yaşında 88 oynuyor. Neymar'ın saçı daha güzel olmuş. Oynanışta öyle müthiş bi gelişme yok. Ara paslar ve Selçuk İ. tarzı paslar güzel. Ronaldo'nun sağa çekip vuruşları olağanüstü gerçekci ve Messi'nin topun dibine vuruşu harika. Oyunda defans yapmak çok kolay. Ben Prof'da oynuyorum belki o yüzden kolay gelmiştir. Oyunun en iyi kalecilerinde Handanovic'in Buffon'dan sonra 2. olması ilginç geldi adamın adını çok duymadım gerçekte ama oyunda 92. Valla PES 2012 ile arasında böyle AAAEEEAAEOOOOO diyecek bi fark yok. Manajer lig açtım az önce hemen bi bakıp kapattım. Başka takıma transfer olamıyoruz :( . Ha bu arada İniesta 97 olmuş. İyi de oynuyor. İnşallah yakın zamanda bi transfer yaması çıkar da şu yarım yamalak takımlarla oynamak zorunda kalmayız. Oyunun ana menüsü değişmiş. Aşağıda dönen yuvarlak şey değişmiş. Müzikler yeni. Tanımadığımız adamların müzikleri yok. Michael Tello'nun moda olan şarkısını dinledim az önce (adı karışık bişeydi). Yani oyuna genel olarak bakınca eh işte. Daha yeni yükledim yeni şeyler buldukça yazarım. Ama yüklemeyenlere söyleyeyim hayallerinizi yüksek tutmayın. Aklıma geldikçe yazdım karışıklık olabilir kusura bakmayın.

AndcrewTR
24-09-2012, 22:38   |  #2  
AndcrewTR avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 102
1,268 mesaj

Yapay zeka'daki o övülen gelişmeyi henüz test etmedim yarın ona da bakacağım mesela hakemin cins cins yerlerde faul'u avantaja bırakması, defansın arkasından gelen topa durarak bakması gibi hatalar var mı artık yarın bakacağım bide hakeme çelme takılıyor mu ona da bakmak istiyorum eğer bizim oyunumuz çok gerçekci diyeceklerse en azından bu olmalı :D

---------

Evet arkadaşlar oyunu iyice öğrendim ve oynanış harika. Gerçekten muhteşem. Santraforların defans arkası koşuları müthiş. Q+W ile süper paslar atılıyor. Bir kere bile "bi saçmalık var bu oyunda" demedim. Yapay zeka çok güzel. Rakibin adam markajlaması, topu çalmaya çalışması çok güzel. 2012 gibi saçma sapan yerlerde kayarak önümüze yatmıyorlar ve biz de çarşıya gönderemiyoruz. Hızlı koşarken bir anda topu durdurup yön değiştirme numarasını da yemiyorlar. Yıldız oyuncuların hareketleri gerçeğe çok yakın. Oyunculara yeni özellikler de getirilmiş "Usta Dokunuşu Kabiliyeti, Fötr Şapka, Röveşata" gibi birkaç tane yeni özellik gelmiş. Manajer modunda takımı genel olarak antrenmana sokmuyoruz. Yani 2012 gibi antrenman seçeneklerinden sadece birini seçmiyoruz. İstediğimiz antrenman türüne ağırlık verebiliyoruz. Nesne mağazası eklenmiş. Mesela oradan GP karşılığı "Antrenman Direkleri, Sektirme Topu, Halter, Japon Kalesi" alabiliyoruz ve bunlar takımın antrenman yeteneklerini yükseltiyor. Oyunun bir de kötü özelliği var, ileriye top attığımız zaman rakip defansın hepsi elini kaldırıyor ve hakemi ofsayt yönünde şaşırtmaya çalışıyorlar ve çok sık yapıyorlar. Yani geçen yılki oyuna göre Dış Görünüş (Ana Menü, Oyuncular vs.) %75, İç Görünüş (Oyundaki Modlar) %15 değişmiş. Değişikliklerin çoğu olumlu yönde. Oynadıkça kötü düşüncelerimi atıyorum.

Son Düzenleme: AndcrewTR ~ 25 Eylül 2012 22:11
Batuhan Karsan 26
25-09-2012, 22:17   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 62
2,471 mesaj

Bu konu çorba olur fifa vs pes diye :D

Kapalı Hesap (128169)
25-09-2012, 22:35   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 40
2,851 mesaj
Alıntı: Batuhan Karsan 26  
Bu konu çorba olur fifa vs pes diye :

anl90
26-09-2012, 10:02   |  #5  
anl90 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
576 mesaj

Aynen  abi birazdan fanatik fifacılar basar burayı.Bir konu açtım işlemciyle ilgili 2 yorum var,Pes muhteşem olmuş dedim 57 yorum var.Hemde öyle böyle yorumlar değil.Millet iyice anormal olmuş.Fnatikliğin oyuna kadar indiği tek ülke bahse girerim Türkiye'dir.Konu ile ilgili şunları söyliyim.Ne fifa cı ne pes ciyim.Fifa 11 i çok beğenmiştim mesela.Ama pes 13 gerçekten çok güzel ve bana göre pes serisinin en güzel oyunu.Yapay zeka gelişmiş.Defans ve kaleciler düzelmiş.Henüz daha topu alıp maradona gibi önüme geleni geçemedim,bu da güzel olmuş.Pasların ve ortalarının zorluk derecesi geliştirilmiş.Ben sevdim.

Banned
26-09-2012, 16:26   |  #6  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 23
939 mesaj
Alıntı: anl90  
Aynen  abi birazdan fanatik fifacılar basar burayı.Bir konu açtım işlemciyle ilgili 2 yorum var,Pes muhteşem olmuş dedim 57 yorum var.Hemde öyle böyle yorumlar değil.Millet iyice anormal olmuş.Fnatikliğin oyuna kadar indiği tek ülke bahse girerim Türkiye'dir.Konu ile ilgili şunları söyliyim.Ne fifa cı ne pes ciyim.Fifa 11 i çok beğenmiştim mesela.Ama pes 13 gerçekten çok güzel ve bana göre pes serisinin en güzel oyunu.Yapay zeka gelişmiş.Defans ve kaleciler düzelmiş.Henüz daha topu alıp maradona gibi önüme geleni geçemedim,bu da güzel olmuş.Pasların ve ortalarının zorluk derecesi geliştirilmiş.Ben sevdim.

*LMAO*

Fanatik olan sizsiniz. Ben tarafsız yorumlar yaparım bilirsiniz. Hiç bir oyunun fanatikliğini yapmam eğer oyunlar gerçekten ben de duygu bırakmamışsa. Mesale Uncharted 3, Batman Arhkam City, Mass Effect 3 gibi oyunları her türlü savunurum. ama FIFA ile PES 'in durumu farklı. Açıkçası her sene olur bunlar. COD vs BF3 kavgalarıda gördüm. Şimdi COD vs MOH olacak ama hiç bir oyun benim yukarıda yazdığım gibi olamaz çünkü onlar eşsizdir kıyaslanamaz.

Kapalı Hesap (203561)
26-09-2012, 17:44   |  #7  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 132
4,310 mesaj

PES 2010 ve 12'den sonra kendini yaktı PES :)

Öncelikle lafın banaysa şunu diyim. FIFA 05 ile başladığım futbol oyunlarında PES 06 ile devam edip FIFA 07 ve FIFA 08'den sonra PES 9,10 ve 11 olarak 3 yıl boyunca PES oynadım. FIFA 12'nin çıkışıyla bocalayan PES 12 bu sene de aynı soruna devam edecek gibi. Kaleci hataları ve oyundaki akış baya düzelmiş fakat hala PES'te sadece şuta dayalı oyun var. Pas yapma vb. mantaliteleri tam olarak oturturulmamış.

Benim FIFA'da ısrarcı olmanın sebebi FIFA oynayacak bir arkadaşımın bile olmaması. :) Neden bu Türkler PES de ısrar eder anlamam. Neden PES iyi dediklerim de FIFA çok yavaş, hep pas yapmak zorundasın dedi. Böyle kişilerin işine geliyor tabi kanattan başla kaleye kadar git durumu. :) PES 6 ve 10 gibi devrim bir oyun çıkarsın emin ol PES'e geçerim tekrar. Fanatik, fanboy olan kişi bağnazdır. Rakibi bir şey her ne kadar iyi olsa da kendi lafını savunur. Ben bunu yapmıyorum :) Çünkü her şey ortada.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (221983) ~ 26 Eylül 2012 17:50
sosyalik
26-09-2012, 17:55   |  #8  
sosyalik avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 47
1,707 mesaj
Alıntı: Greatness  
*LMAO*

Ben tarafsız yorumlar yaparım bilirsiniz.

*LMAO*

okinkurt
26-09-2012, 18:30   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 308
4,897 mesaj

Kavga etmeden dövüşün 

anl90
26-09-2012, 19:08   |  #10  
anl90 avatarı
Yıllanmış Üye
576 mesaj
Alıntı: son_goku  

PES 2010 ve 12'den sonra kendini yaktı PES :)

Öncelikle lafın banaysa şunu diyim. FIFA 05 ile başladığım futbol oyunlarında PES 06 ile devam edip FIFA 07 ve FIFA 08'den sonra PES 9,10 ve 11 olarak 3 yıl boyunca PES oynadım. FIFA 12'nin çıkışıyla bocalayan PES 12 bu sene de aynı soruna devam edecek gibi. Kaleci hataları ve oyundaki akış baya düzelmiş fakat hala PES'te sadece şuta dayalı oyun var. Pas yapma vb. mantaliteleri tam olarak oturturulmamış.

Benim FIFA'da ısrarcı olmanın sebebi FIFA oynayacak bir arkadaşımın bile olmaması. :) Neden bu Türkler PES de ısrar eder anlamam. Neden PES iyi dediklerim de FIFA çok yavaş, hep pas yapmak zorundasın dedi. Böyle kişilerin işine geliyor tabi kanattan başla kaleye kadar git durumu. :) PES 6 ve 10 gibi devrim bir oyun çıkarsın emin ol PES'e geçerim tekrar. Fanatik, fanboy olan kişi bağnazdır. Rakibi bir şey her ne kadar iyi olsa da kendi lafını savunur. Ben bunu yapmıyorum :) Çünkü her şey ortada.

Yok dostum sana değil.Bazen sende biraz fazla eziyosun fifa pes muhabbetinde ama sana değil.Burada bir iki tane it var.Birine en sonunda patladım az önce.Birine de yakındır.Adamın dediği lafa bak " pes oynayan cahilmiş,çocukmuş"yani forumda olmasa küfür edeceğim ama adamı cinnete getiryolar ya.Sanki adama beğen diye yalvarıyorum.Ben pesi beğendim diye konu açmışım.Beğenmezsen beğenme sana ne arkadaş ? Ama yok illa laf yiyecekler,rahatlamıyorlar yoksa.Senle alakası yok yani hocam ;) Ben polemiği sevmem ;) Ama çok zorlayanlar var.

Kapalı Hesap (203561)
26-09-2012, 19:16   |  #11  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 132
4,310 mesaj
Yok dostum sana değil.Bazen sende biraz fazla eziyosun fifa pes muhabbetinde ama sana değil.Burada bir iki tane it var.Birine en sonunda patladım az önce.Birine de yakındır.Adamın dediği lafa bak " pes oynayan cahilmiş,çocukmuş"yani forumda olmasa küfür edeceğim ama adamı cinnete getiryolar ya.Sanki adama beğen diye yalvarıyorum.Ben pesi beğendim diye konu açmışım.Beğenmezsen beğenme sana ne arkadaş ? Ama yok illa laf yiyecekler,rahatlamıyorlar yoksa.Senle alakası yok yani hocam ;) Ben polemiği sevmem ;) Ama çok zorlayanlar var.

Kanov'dan bahsediyorsan iyi çocuktur. Sadece biraz hırçınlaştı sanırım yaşanan münazaradan dolayı. Lakin münazara kavgaya döndü. Bir sebebi de benim sanırım.

Batuhan Karsan 26
26-09-2012, 19:19   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 62
2,471 mesaj

Bendede suç var niye savunuyorum ki pes sanki bana para mı veriyor yok ne katkısı varki aksine kol için para veriyorum :D

BekleGeliyorum
26-09-2012, 23:13   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 20
578 mesaj

Şu forumdan gereksiz çocukça tartışmaları yüzünden nefret ettim çok nadir giriyorum.Forumun yaş ortalaması cidden düşük her konuyu fanatikleri basıyor.Hadi onu geçtim yalan yanlış atıyor kafadan.

SystemOnur
26-09-2012, 23:32   |  #14  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
278 mesaj

bi nevi pes mala baglamış umut 75 diyo ayrıca melo'nun juventusta işi ne burak yılmazı göremedim trabzonda kalmış ayrıca stadium olayını batırmışlar fifa bin çeker bence stadium ortamı transferler umut bulut 86 demişlerdi fifa daha iyi bence ....

anl90
27-09-2012, 10:39   |  #15  
anl90 avatarı
Yıllanmış Üye
576 mesaj
Alıntı: son_goku  

Kanov'dan bahsediyorsan iyi çocuktur. Sadece biraz hırçınlaştı sanırım yaşanan münazaradan dolayı. Lakin münazara kavgaya döndü. Bir sebebi de benim sanırım.

Aynen hocam neyse zaten sorun yok.Bundan sonra polemik yok.Kim ne derse desin.Daha önemli işlerim var polemiğe girmekten 

anl90
27-09-2012, 10:42   |  #16  
anl90 avatarı
Yıllanmış Üye
576 mesaj
Alıntı: BekleGeliyorum  
Şu forumdan gereksiz çocukça tartışmaları yüzünden nefret ettim çok nadir giriyorum.Forumun yaş ortalaması cidden düşük her konuyu fanatikleri basıyor.Hadi onu geçtim yalan yanlış atıyor kafadan.

Ya aynen dediğin gibi hocam.Biri bişeyi beğensin,hemen rakip oyunu sevenler saldırıyor.Yorum yapılır,eleştiri olur ama aşşağılarcasına konuşanlar var.Herhalde bu da yaştan ötürü geliyor diyeceğim ama harbiden akıl yaşta değil baştadır lafına inan biriyim.Neyse idare edeceğiz artık,en azından onlara uymamak daha doğru olur.