Arkadaslar bu akşam sipariş vereceğim bu iki işlemciden birisini almayı düşünüyorum. 945 AM3 400TL küsür. 920 ise AM2+ 350 küsür. Arada 50 lira fark var. AM2+, AM3 anakartım var. 945'in çarpan kilidi kapalıymış bu çok sorun olur mu? 920'nin açıkmış. Fazla overclock yapan birisi değilim ancak Stok Fan'larla az voltaj vererek x2 5000'imi 3Ghz'lara falan çıkartırdım. Gene ufak tefek stok çözümlerle oc yaparım. Sizce hangisi almalıyım?
Phenom II x4 945 mi 920 mi?
x4 940'da var tabiki 370küsür ama o da AM2+ ancak çarpan kilidi açık. Siz hangisini alırdınız, neden?
Hiç tereddütsüz x4 945'i alırım bu üçünün içinde, o/c ile fazla işin olmadığına göre çarpan kilidiyle zaten işin olmaz ki 945 te iyi bir soğutucu ile çok rahat 3.8 ghz kadar çıkıyor, bunu seçmemin bir diğer nedeni ise hem ddr2 hemde ddr3 bellek kontrolcüsüne sahip, yarın öbür gün AM3 lü bir anakart ve ddr3' ram'e geçince en azından işlemci değiştirmek zorunda kalmazsın,
940 ve 920 AM3 anakartlarla kullanılamıyor, onlardan birini alınca ilerde anakartı değişeyim desen mebur işlemciyide değişmek zorunda kalacaksın.
Teşekkürler abi birazdan sipariş vereceğim. Kredi kartıyla 2 taksite böleceğim. Hepsiburadadan almayı düşünüyorum toplam 415 liraya geliyor. 200 200 öderim diye. Daha ucuza alabileceğim 2 taksit falan imkanı olan bir güvenilir site var mı bildiğin?
Daha bir hafta bile olmadı işlemcimi alalı 410 civarında hepsiburadadan almıştım. Fiyat düşmüş 340'lara nova'da falan. hepsiburada'da da düşmüş 370 civarına. kazıklanmış gibi hissettim kendimi.