herkese merabalar ben arkdaşla bir sistem kurmak istiyoruz ama bu iki işlemci arasında kaldık.ben x3 720 den yanayım ama iki işlemci arasında da yaklaşık 60$ lık bir fark var.arkadaş sistemi hem oyun hem de max autocad gibi programlar için istiyor.acaba x2 550 alıp aradaki farkı ekran kartına mı yatırsak,bir de size sormak istedik.sistemin geri kalan parçaları tamamdır(anakart,bellekler ve psu.)işlemci ve ekran kartını daha almadık.sizin de fikirlerini aldıktan sonra bakıcaz.
anakart:gigabayte ma790fxt-ud5p
ram:OCZ Urban Elit 4 GB (2*2) 1600 MHz DDR3 Dual Kit
psu:high power absolute series 650w 14cm pfc
işlemciyi x3 720 alırsak ekran kartı hıs hd4850 ıceq4 1gb olucak.eğer x2 550 yi alırsak ekran kartını da yine hıs in hd4870 ıceq4 turbo 1gb lık modelini almayı düşünüyoruz.şimdiden herkese teşekkürler...
phenom2 x3 720 vs phenom2 x2 550
İşlemciyi x2 550 al derim zaten o anakartla iki işlemcinin de dördüncü çekirdeği açılabiliyor, böylece ekran kartını 4870 IceQ turbo 1 gb yaparsın canavar gibi olur.
peki ahmet arkdaşım saolasın da bişey daha sorucam.şimdi 4.çekirdeği açmak iyi güzel ama bazı durumlarda diğer çekirdeklerin tam tutarlı çalışmadığını duydum.yani hepsinden tam performans alamama ihtimali de var.bi de çekirdekler açıldıkça sanırım önbellek miktarları da düşüyo.ben mi yanlış düşünüyorum?
Ama öyle yada böyle eğer 4 çekirdeği herhangi bir sorun çıkmadan açarsan performansın arttığı kesin,
yanlız dördüncü çekirdeği açmasan bile x2 550 fena bir işlemci değil utanmasa E8500'e kafa tutacak:)
ya zaten x2 550 ve 4870 ıceq4 turboyla oyunlarda bi sorun yaşıcamızı sanmıyorum da acaba render alırken falan nasıl performans elde ederiz çekirdekleri açmassak?çünkü ekran kartı harika bişey zaten ama benim korkum işlemciden yana
Autocad ve 3D işleme için çekirdek sayısını ve işlemci gücünü artırmalısınız. Gerekirse HD 4850 alın, hatta ram'leri 1333 MHz'e düşürün ama işlemciyi dört çekirdekli alın. Phenom II x4 945 veya 955 olabilir. Bütçemiz yetmez derseniz Phenom II x4 810 da olabilir.
bence de süleymanın dediği gibi yapmalısın. 3dmax ve autocad gibi programlarda öncelik işlemcidir. oyun haricinde alacağınız 4850, 4870 falan gibi kartların bu tarz programlarda ekstra getirisi olmaz.
Bu yüzden hem oyun hem program diyorsan en azından x3 720 almalısın. (ki bence kesinlikle 4 çekirdekli bir model almalısın.). sanırsam phenom II x4 810'unun hızı 2,6 ghz'di. bence oyunlarda yeterli gelecektir. zaten 1680x1050 çöz.de işlemcinin etkisi en fazla %3-5 olur.(x2 550-x4 810 arası) ama iş render ve autocad'e gelince 4çekirdeğin faydası %30 olur.
uzatmadan söylersem en azından x3 720, alabilirsen x4 810 ve yukarısı.
arkadaşlar sonunda işlemci ekran kartlarımızı aldık.işlemci olarak phenom2 x2 550 yi aldık,ekran kartı ise sapphire in hd4890 toxic modeli.bu arada şanlıyız ki x2 550nin 4çekirdeğini de açabildik.ayrıca thermaltake big typ i kullanıyoruz.biraz da voltaj vererek şu an stabil şekilde 3.8ghz civarı kullanıyor arkadaşım.sizce tercihlerimiz iyi yönde mi?bir de 4çekirdeği açtık ama önbellek konusunda bir performans kaybı yaşar mıyız?
EĞER CEKİRDEKLER WAFER ÜRETİMİNDE ARIZALI CIKARSA AMD KAPATIR BOZIK OLANLARI HİÇ BİR BİÇİMDE YAZILIMLA ACILAMAZ YADA ANAKARTLA PERFORMANS DUSUKLUGU FELAN IMKANSIZDIR TESTEN GECER ZATEN AMA SAGLAM 4 LÜNÜN 2 SİNİ KAPATIRSA BU DİĞER 2 SAGLAMI ACABILIRSIN HİÇ BİR PERFORMANS
DÜŞÜKLÜĞÜ OLAMZ
x550 serisi 2 çekirdek olarak zaten 4 çekirdekli bir işlemciye denk güçte fabrika ayarındayken. sen zaten saat hızını baya bir aşırtmışsın ekstra diğer 2 çekirdeğide açmışsın eğer ısı değerleri normalse işlemcinin hiç bir sıkıntı çıkartmayacaktır o işlemci. normal işlemcini hiç ayar çekmeden normal kullanım 30 çok yükte iken 42' yi geçmiyor zaten.
720 alın, fazladan çekirdeğin tadını çıkarın.. Gta4 de gördük ki çift çekirdeğin yakın zamanda yetersiz kalıcağının dolayısıyla 720 güzel işlemcidir bizzat kendim kullanıyorum.